BRITA kancsó

2009-12-10 22:17:34 | Módosítva: 2009-12-16 00:05:47

Tény, hogy Magyarországon (különösen a fővárosban) a csapvíz minősége nagyon jó, fogyasztása biztonságos. Ennek ellenére mégis tartalmazhat olyan szennyeződéseket, amelyek kedvezőtlenül hatnak az ízére, szagára, így az ebből készült italok és ételek ízét, állagát is kedvezőtlenül befolyásolják.

Ezen szerves anyagok mértékét (pl. klór, növényvédő szer maradványok) illetve a vízben található nehézfémeket (pl. ólom, réz, alumínium) a BRITA vízszűrő kancsók segítségével könnyen és gyorsan lehet eltávolítani. A BRITA Maxtra szűrő a víz keménységét kb. 14 német keménységi fokkal csökkenti.
Így a BRITA szűrővel szűrt csapvízből készült tea, kávé, más hideg vagy meleg italok és a szűrt vízből főzött levesek, tészták, rizs, zöldségek íze sokkal gazdagabb teltebb, ízletesebb lesz.
A kancsót a vízcsap alá tartva néhány perc alatt kész a friss szűrt víz. Egy szűrőbetétet 4 hétig használható, ez alatt 100 liter vizet tud megtisztítani.
A BRITA újdonsága az ELEMARIS Meter kancsó, amelyben egy szerkezet méri a (szűretlen) víz keménységét, az átszűrt mennyiséget és a használat megkezdése óta eltelt időt. A három paraméter alapján jelzi ki a szűrő csere optimális időpontját.
A kancsót és szűrőbetéteket hipermarketek és szaküzletek árusítják. További részletes információ a www.brita.hu oldalon található.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Otthoni vízszűrés

A hálózati csapvíz köztudottan tiszta, ám közel sem olyan mértékben, mint az ideális lenne. A csapvíz tisztítását ugyanis klór hozzáadásával biztosítják a vízművek, amelyek többféle káros hatása is...


Kerti tavak buktatói

A kerti tó amellett, hogy szép állandó párolgásával jó hatással van a kert mikroklímájára. Egy tó lehet egy lesüllyesztett dézsa, egy előre gyártott szabálytalan alakú egyszerűen leásható...