VELUX GGL ablak

A tetőtéri ablak színvon

2009-12-10 22:34:17 |

A látszólag semmitmondó három betűből álló kombinációval azonosított VELUX ablak, a GGL típus a múlt, a jelen és a jövő tetőtéri ablaka. Megtestesíti azokat a minőségjegyeket, amelyek nélkülözhetetlenek bármely magyar család tetőtéri otthonában: energiatakarékosság, esztétikum, tartósság, nyugalom, biztonság, innováció.

A GGL ablak a VELUX legrégebbi ablakmodellje, amely több mint 40 éve töretlen népszerűségnek örvend egész Európában. Alaptulajdonságai mélyen gyökereznek, a legalapvetőbb felhasználói igényekben, melyek az évek során változatlannak bizonyultak. Ugyanakkor folyamatosan megújul, hogy a legújabb követelményeknek és elvárásoknak is megfeleljen.
Kiváló minőségű fenyő alapanyagból készül, ami minősített beszállítóktól kerül a VELUX gyáraiba. Az egyes faelemek ellentétes szálirányban történő egymáshoz ragasztásával és préselésével (rétegragasztás) mind a tok, mind a szárnyszerkezet ellenálló képessége megnő, így vetemedésmentes marad. Az ablak megtartja eredeti méretét, és pontosan záródik évtizedeken át. A lakótérben látható fafelületekre az ún. alapimpregnálást (gomba- és rovarölő kezelést) követően színtelen vízbázisú lakkréteg kerül több rétegben. Ez a fedőlakk az ablaknak esztétikus külsőt, s ezzel egyidejűleg hosszabb élettartamot is biztosít. A fafelület tartósabb és ellenállóbb lesz, a faanyag karbantartására legfeljebb 5 évente van szükség.
Az ablak a szárny tetején teljes szélességben végigfutó karral nyitható és billenthető. A kilincset az ergonómiai szempontok figyelembe vételével tervezték, az ablak nyitása-zárása egyszerű, csak egy mozdulatot igényel.
A GGL ablak egyedi szellőzőnyílása páratlan. A kilincsnyitó- és szellőztetőszerkezet egy konstrukció. A kilincs lefelé mozgatásával először a beépített szellőzőnyílás nyílik ki, miközben az ablak továbbra is teljesen zárt állapotban van. A nyílás szabad utat enged a friss levegőnek, a benne elhelyezett szűrőfilter a port és a rovarokat kiszűri. Bármely hajlásszögű tetőbe is épült az ablak, a vízzárás tökéletes, az esőcseppek nem jutnak be a belső térbe.
A GGL ablak 24 standard méretben kapható, kielégítve a leggyakoribb igényeket, szükség esetén azonban egyedi méretben is rendelhető. Különleges üvegezéssel és külső borítással is elérhető.

A komfortérzet tovább növelhető, ha a VELUX univerzális üvegezésű GGL ablaka kerül a tetőtérbe. Könnyen tisztuló ún. easy-to-clean bevonata az öntisztuló üvegek jellemzőivel bír: egyáltalán nem vagy csak ritkán kell a külső üveget tisztítani és eső esetén is jobb az átlátás az üvegen. Az üveg kiváló hangszigetelő-képessége kint rekeszti az utca zaját, és egy forgalmas út menti zajos környezetben is nyugalmat biztosít a délutáni szieszta idején éppúgy, mint az éjszaka óráiban. Extrán edzett külső üvege ütésálló, ellenáll a jégesőnek, hótehernek is. Belső üvege maximális biztonságot nyújt üvegtörés esetén, mert az üvegtábla nem hullik darabjaira, véd a személyi sérülésektől, és óvja értékeit.
Az energiatakarékos üvegezések (Uüveg=1,1W/m2K) mellett a faszerkezet méretezése, a faanyag tömörsége és a megfelelő helyen elhelyezett tömítések a kiváló hőszigetelő képesség zálogai. Mindezeknek köszönhetően a GGL ablak benntartja a meleget, így jelentős energia-megtakarítás érhető el. Az ablakszárnyon körbefutó extra gumitömítések pedig kiváló víz- és légzárást és az átlagosnál jobb hanggátlást biztosítanak.
A GGL ablak felkészült a jövő kihívásaira. Távvezérlővel irányítható változata a Nap ingyen és korlátlan rendelkezésre álló energiáját hasznosító napelemes, ill. a hagyományos hálózati áramforráshoz köthető elektromos működtetéssel is kapható. A már beépített GGL ablakok esetén a napelemes vagy elektromos távműködtetők utólag is bármikor felszerelhetők, így az ablak a ház műszaki színvonalával együtt fejlődik.
Rendeltetésszerű használat, karbantartás és beépítés mellett a VELUX tetőtéri ablakok élettartama min. 25 év. A VELUX-szal évtizedekre tervezhet.

VELUX Magyarország Kft.
Telefon: 436-0601,
E-mail: velux-h@velux.com.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

URSA SECO: a varázsfólia

A tető manapság több mint egy huzatos padlás, amit csak a kéményseprő lát, vagy a közmondás szerinti „fedél a fejünk fölött”. Abeépített tetőtér az életterünk, minden olyan követelménnyel, amit...


Növekvő tetőtéri ablakok

A tetőtéri ablakokban az a jó, hogy segítségükkel a tető megnyitása szinte bárhol lehetséges és az ablakok méretválasztéka sem szab határt a tervezői képzeletnek. A fénnyel tervezés a tervezői...