VELUX GGL ablak

A tetőtéri ablak színvon

2009-12-10 22:34:17 |

A látszólag semmitmondó három betűből álló kombinációval azonosított VELUX ablak, a GGL típus a múlt, a jelen és a jövő tetőtéri ablaka. Megtestesíti azokat a minőségjegyeket, amelyek nélkülözhetetlenek bármely magyar család tetőtéri otthonában: energiatakarékosság, esztétikum, tartósság, nyugalom, biztonság, innováció.

A GGL ablak a VELUX legrégebbi ablakmodellje, amely több mint 40 éve töretlen népszerűségnek örvend egész Európában. Alaptulajdonságai mélyen gyökereznek, a legalapvetőbb felhasználói igényekben, melyek az évek során változatlannak bizonyultak. Ugyanakkor folyamatosan megújul, hogy a legújabb követelményeknek és elvárásoknak is megfeleljen.
Kiváló minőségű fenyő alapanyagból készül, ami minősített beszállítóktól kerül a VELUX gyáraiba. Az egyes faelemek ellentétes szálirányban történő egymáshoz ragasztásával és préselésével (rétegragasztás) mind a tok, mind a szárnyszerkezet ellenálló képessége megnő, így vetemedésmentes marad. Az ablak megtartja eredeti méretét, és pontosan záródik évtizedeken át. A lakótérben látható fafelületekre az ún. alapimpregnálást (gomba- és rovarölő kezelést) követően színtelen vízbázisú lakkréteg kerül több rétegben. Ez a fedőlakk az ablaknak esztétikus külsőt, s ezzel egyidejűleg hosszabb élettartamot is biztosít. A fafelület tartósabb és ellenállóbb lesz, a faanyag karbantartására legfeljebb 5 évente van szükség.
Az ablak a szárny tetején teljes szélességben végigfutó karral nyitható és billenthető. A kilincset az ergonómiai szempontok figyelembe vételével tervezték, az ablak nyitása-zárása egyszerű, csak egy mozdulatot igényel.
A GGL ablak egyedi szellőzőnyílása páratlan. A kilincsnyitó- és szellőztetőszerkezet egy konstrukció. A kilincs lefelé mozgatásával először a beépített szellőzőnyílás nyílik ki, miközben az ablak továbbra is teljesen zárt állapotban van. A nyílás szabad utat enged a friss levegőnek, a benne elhelyezett szűrőfilter a port és a rovarokat kiszűri. Bármely hajlásszögű tetőbe is épült az ablak, a vízzárás tökéletes, az esőcseppek nem jutnak be a belső térbe.
A GGL ablak 24 standard méretben kapható, kielégítve a leggyakoribb igényeket, szükség esetén azonban egyedi méretben is rendelhető. Különleges üvegezéssel és külső borítással is elérhető.

A komfortérzet tovább növelhető, ha a VELUX univerzális üvegezésű GGL ablaka kerül a tetőtérbe. Könnyen tisztuló ún. easy-to-clean bevonata az öntisztuló üvegek jellemzőivel bír: egyáltalán nem vagy csak ritkán kell a külső üveget tisztítani és eső esetén is jobb az átlátás az üvegen. Az üveg kiváló hangszigetelő-képessége kint rekeszti az utca zaját, és egy forgalmas út menti zajos környezetben is nyugalmat biztosít a délutáni szieszta idején éppúgy, mint az éjszaka óráiban. Extrán edzett külső üvege ütésálló, ellenáll a jégesőnek, hótehernek is. Belső üvege maximális biztonságot nyújt üvegtörés esetén, mert az üvegtábla nem hullik darabjaira, véd a személyi sérülésektől, és óvja értékeit.
Az energiatakarékos üvegezések (Uüveg=1,1W/m2K) mellett a faszerkezet méretezése, a faanyag tömörsége és a megfelelő helyen elhelyezett tömítések a kiváló hőszigetelő képesség zálogai. Mindezeknek köszönhetően a GGL ablak benntartja a meleget, így jelentős energia-megtakarítás érhető el. Az ablakszárnyon körbefutó extra gumitömítések pedig kiváló víz- és légzárást és az átlagosnál jobb hanggátlást biztosítanak.
A GGL ablak felkészült a jövő kihívásaira. Távvezérlővel irányítható változata a Nap ingyen és korlátlan rendelkezésre álló energiáját hasznosító napelemes, ill. a hagyományos hálózati áramforráshoz köthető elektromos működtetéssel is kapható. A már beépített GGL ablakok esetén a napelemes vagy elektromos távműködtetők utólag is bármikor felszerelhetők, így az ablak a ház műszaki színvonalával együtt fejlődik.
Rendeltetésszerű használat, karbantartás és beépítés mellett a VELUX tetőtéri ablakok élettartama min. 25 év. A VELUX-szal évtizedekre tervezhet.

VELUX Magyarország Kft.
Telefon: 436-0601,
E-mail: velux-h@velux.com.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Intelligens otthon

Az emberi intelligencia az adott kultúrkörben való tájékozódási képességet jelenti. De vajon hogyan és mi felől tájékozódik, egy szóval mitől lesz intelligens egy ház?


Építkezzünk 21. századi módon

Itt van az ősz, itt van újra. Szerencsés esetben az emberfia-lánya alaposan kinyaralta magát, és úgy érzi, lélekben fel van készülve a tervezett építkezési munkálatokra. Azért nem árt egy...