Jóízű víz

2008-08-03 12:13:18 | Módosítva: 2008-08-05 15:49:25

A közvélekedéssel ellentétben Magyarországon (különösen a fővárosban) a csapvíz minősége nagyon jó, fogyasztása biztonságos. Ennek ellenére mégis tartalmazhat olyan szennyeződéseket, amelyek kedvezőtlenül hatnak a víz ízére, szagára. Ezáltal az ebből készült italok és ételek ízét állagát is kedvezőtlenül befolyásolják.

Ezen szerves anyagokat (pl. klór, növényvédő szer maradványok), ill. a vízben található nehézfémeket (pl. ólom, réz, alumínium) a BRITA vízszűrő kancsók segítségével könnyen és gyorsan el lehet távolítani. A BRITA Maxtra szűrő a víz keménységét kb.12-14 német keménységi fokkal csökkenti.
Így a BRITA szűrővel szűrt csapvízből készült tea, kávé, más italok és ebből a vízből főzött levesek, tészták, rizs, zöldségek íze sokkal gazdagabb, teltebb, ízletesebb lesz.
A kancsót a vízcsap alá tartva néhány perc alatt kész a friss szűrt víz. Egy szűrőbetétet 4 hétig lehet használni, és ez alatt 100 liter vizet lehet megtisztítani.
A kancsókat és a szűrőbetéteket hipermarketek és szaküzletek árusítják. További részletes infomáció a www.brita.hu oldalon található.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

lovasorsi avatarja

lovasorsi         Maxtra

Szisztok!
Van még valakinél olcsón Brita Maxtra szűrő?
Szükségem lenne pár darabra.

Előre is köszi!

Lovas Orsi

Master21 avatarja

Master21         Brita Szűrők

Sziasztok
Ha valakinek szüksége van Brita Maxtra szürőre nálam olcsón beszerezhető.További információ:kovacs2@ent.hu

Master21 avatarja

Master21         Brita Szűrők

Sziasztok
Ha valakinek szüksége van Brita Maxtra szürőre nálam olcsón beszerezhető.

Tavi praktikák

Korábban már számos alkalommal írtunk a kerti tavakról, azok létesítéséről, fenntartásáról. Most pár apró, de hasznos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet ezekkel kapcsolatban.


Otthoni vízszűrés

A hálózati csapvíz köztudottan tiszta, ám közel sem olyan mértékben, mint az ideális lenne. A csapvíz tisztítását ugyanis klór hozzáadásával biztosítják a vízművek, amelyek többféle káros hatása is...