Jó tanácsok paplanjaink és párnáink megóvására

2010-08-01 19:56:46 | Módosítva: 2010-08-09 00:35:39

Sokan hajlamosak elfelejteni, de követve csupán néhány alapvető lépést, jelentősen növelhetjük paplanjaink és párnáink élettartamát.

A minőségi, természetes töltetű termékek ismérve, hogy eredeti érzetük és formájuk újra és újra regenerálható. Megőrizik ugyanazt a melegséget és biztonságérzetet, amit első alkalommal éreztünk mikor először megtapasztaltuk új paplanja kényelmét. A paplanok - ha jól gondját viselik - hosszú idő után is újnak hatnak. A JYSK összeválogatott néhány jó tanácsot, hogyan viselhetjük igazán gondját paplanjainknak és párnáinknak.

A megfelelő gondoskodás meghosszabbítja az élettartamot

A csúcsminőségű és kevésbé drága paplanok és párnák egyaránt tovább tartanak, ha megfelelően gondoskodnak róla. A paplanok és párnák általában mosógépben moshatók, maximum 60 fokon. Ne felejtsük el azonban ellenőrizni a termék mosására vonatkozó használati útmutatót. Lehetőleg enzimmentes mosóport használjunk, és mosás után 2-4 órán át ruhaszárító gépben szárítsunk.
A párnák mosása is rendszeres legyen, hiszen nagy mennyiségű nedvességet szívnak magukba az arcról és a nyakról az éjszaka folyamán. Ugyanennek a nedvességnek egy részét a párnában lévő tollak is felszívják, ennek eredményeképp a párba lapos és kevésbé szellőző lesz.
A helyes szárítás fontos, és ha a ruhaszárítóba teniszlabdákat teszünk, az segít a párnában lévő tollazat helyrerázásában. A paplant vagy párnát 15-30 percenként vegyük ki a gépből, jól rázzuk ki, majd folytassuk a szárítást. A paplanok és párnák otthoni mosógépekkel is moshatók, de a legjobb eredmény érdekében használjunk nagyobb, hét kilogrammnyi ruhát elbíró mosodai mosógépet.

A friss levegő segít

A hálószobát naponta jól szellőztessük ki, az ágytakarót pedig csak néhány óra szellőztetés után terítsük a paplanra. Ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy az izzadság és nedvesség elpárologjon, a paplan pedig friss és szellős marad. A paplanokat és párnákat rendszeresen szellőztessük a szabadban is. Ügyeljünk azonban arra, hogy ezt árnyékban tegyük, soha ne tegyük ki a paplanokat és párnákat közvetlen napfénynek, mert az kárt tehet az anyag rugalmasságában.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: jysk, párna, paplan

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megújuló farmer

A magyaron kívül finnül és szerbül is farmer-nek hívják, de számos más nyelvben átvették az amerikai „jeans” elnevezést. Sok nyelven kiejtés szerinti átírással, vagy valami más szóval jelölik,...


Jó tanácsok matrac vásárlásához

Megtalálni az egyedi igényeinek legjobban megfelelő matracot, nem könnyű. Európa egyik legnagyobb matrac kereskedője most tanácsokkal látja el vásárlóit, hogy mikre figyeljenek oda új ágybetét...