Jó tanácsok paplanjaink és párnáink megóvására

2010-08-01 19:56:46 | Módosítva: 2010-08-09 00:35:39

Sokan hajlamosak elfelejteni, de követve csupán néhány alapvető lépést, jelentősen növelhetjük paplanjaink és párnáink élettartamát.

A minőségi, természetes töltetű termékek ismérve, hogy eredeti érzetük és formájuk újra és újra regenerálható. Megőrizik ugyanazt a melegséget és biztonságérzetet, amit első alkalommal éreztünk mikor először megtapasztaltuk új paplanja kényelmét. A paplanok - ha jól gondját viselik - hosszú idő után is újnak hatnak. A JYSK összeválogatott néhány jó tanácsot, hogyan viselhetjük igazán gondját paplanjainknak és párnáinknak.

A megfelelő gondoskodás meghosszabbítja az élettartamot

A csúcsminőségű és kevésbé drága paplanok és párnák egyaránt tovább tartanak, ha megfelelően gondoskodnak róla. A paplanok és párnák általában mosógépben moshatók, maximum 60 fokon. Ne felejtsük el azonban ellenőrizni a termék mosására vonatkozó használati útmutatót. Lehetőleg enzimmentes mosóport használjunk, és mosás után 2-4 órán át ruhaszárító gépben szárítsunk.
A párnák mosása is rendszeres legyen, hiszen nagy mennyiségű nedvességet szívnak magukba az arcról és a nyakról az éjszaka folyamán. Ugyanennek a nedvességnek egy részét a párnában lévő tollak is felszívják, ennek eredményeképp a párba lapos és kevésbé szellőző lesz.
A helyes szárítás fontos, és ha a ruhaszárítóba teniszlabdákat teszünk, az segít a párnában lévő tollazat helyrerázásában. A paplant vagy párnát 15-30 percenként vegyük ki a gépből, jól rázzuk ki, majd folytassuk a szárítást. A paplanok és párnák otthoni mosógépekkel is moshatók, de a legjobb eredmény érdekében használjunk nagyobb, hét kilogrammnyi ruhát elbíró mosodai mosógépet.

A friss levegő segít

A hálószobát naponta jól szellőztessük ki, az ágytakarót pedig csak néhány óra szellőztetés után terítsük a paplanra. Ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy az izzadság és nedvesség elpárologjon, a paplan pedig friss és szellős marad. A paplanokat és párnákat rendszeresen szellőztessük a szabadban is. Ügyeljünk azonban arra, hogy ezt árnyékban tegyük, soha ne tegyük ki a paplanokat és párnákat közvetlen napfénynek, mert az kárt tehet az anyag rugalmasságában.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: jysk, párna, paplan

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megújuló farmer

A magyaron kívül finnül és szerbül is farmer-nek hívják, de számos más nyelvben átvették az amerikai „jeans” elnevezést. Sok nyelven kiejtés szerinti átírással, vagy valami más szóval jelölik,...


Milyen anyagból legyen a paplan?

Természetes és mesterséges anyagú paplanokat egyaránt lehet kapni. Nem csak ízlés és pénz kérdése, hogy ki melyiket választja, hanem az egyéni komfort érzet alapján érdemes a döntést meghozni....