Az álom gyep mindössze 6 hét alatt elérhető!

2010-08-12 00:33:27 | Módosítva: 2010-08-15 16:58:02

Több mint 40 éve szenvedéllyel és szakértelemmel azon fáradozunk, hogy az álom gyep ne csak álom legyen. Mert melyik büszke kerttulajdonos nem álmodott még a kertjét díszítő dús és üde zöld gyepről? Ma már a WOLF-Garten egy olyan komplett szortimenttel rendelkezik, amellyel a tökéletes gyep könnyen megvalósítható az Ön kertjében is.

A WOLF-Garten 2in1 helyreállító rendszerének köszönhetően bármilyen korábban károsodott gyep mindössze 6 hét alatt gyönyörűvé varázsolható a talaj felásása nélkül; gyorsan, könnyedén és megbízhatóan fiatalítja meg az elöregedett vagy elhanyagolt gyepfelületeket. Ez a magas hatékonyságú rendszer a kikopásoktól vagy mohásodástól szenvedő talajt is rövid időn belül újjá varázsolja. A gondosan összeválogatott alkotóelemek - mint például a KEIM-FIX adalék, amely garantálja a magas fokú csírázási képességet; vagy a speciális gyepindító trágya, magas foszfor tartalommal, amely biztosítja a fiatal hajtások erős és egészséges gyökérzetének kifejlődését - teszik elérhetővé az álom gyepfelületet, melyet már 6 héten múlva teljesen birtokba is vehet.

6 hét - 1 rendszer - üde zöld gyep!

1. Játék gyep regeneráló gyeptrágyával

A megfelelő összetétel dús, erős, árnyéktűrő gyepet eredményez akár 6 héten belül. Kiválóan alkalmas részleges vagy teljes felújításhoz.

 

2. Strapabíró gyep regeneráló gyeptrágyával

Egyszerű és megbízható felhasználás, ideális nagy terhelésnek kitett gyepfelületekhez. A BioActive kezelési eljárásnak köszönhetően javítja a gyökérképződést és erősíti az ellenálló képességet a szárazsággal, hideggel, forrósággal valamint a kártevőkkel és gombás megbetegedésekkel szemben.

 

3. Prémium gyep regeneráló gyeptrágyával

Különleges fűmagkeveréket tartalmaz, amely rendkívül jó árnyék és fénytűrő képességekkel rendelkezik. Az eredmény pedig egy kifejezetten dús, strapabíró gyep, amely taszítja a mohát és egyéb gyomnövényeket.

 

Ilyen egyszerű - gyepfelújítás talajfeltörés nélkül!

1. Nyírás

lső lépésként vágjuk le a régi gyepünket a lehető legrövidebbre, ehhez válasszuk ki a legalacsonyabb vágási magasságot a fűnyírónkon.

 

2. Gyeplazítás

Keresztben és hosszában is végezzük el a gyeplazítást - minél többször és alaposabban annál jobb. Ez elősegíti, hogy az újonnan telepített fűmagok a lehető legnagyobb felületen érintkezzenek a földdel, melynek eredményeképpen egy összefüggő zöld szőnyeget kapunk.

 

3. Vetés

Egyenletesen szórjuk szét a fűmag keveréket, és ne feledkezzünk meg a gyepindító trágyáról sem. A hibákat elkerülhetjük, ha a fűmagot keresztbe a trágyát pedig hosszában szórjuk el.

 

4. Bedolgozás

A ahhoz, hogy megvédjük a fűmagokat a kiszáradástól, a széltől, a madaraktól, gereblyézzünk a tetejére egy vékony tőzegréteget.

 

5. Öntözés

Az első 3 héten a csírázás időszakában a föld nem száradhat ki, mert az a kis, még alig kifejlett gyökérrel rendelkező magoncok pusztulásához vezet. Ezért a napi szintű öntözés elengedhetetlen feltétele a szép és egészséges gyep kifejlődésének.

 

MTD Hungária Kft. Wolf-Garten Üzletág
H-8248 Nemesvámos, Dózsa Gy. u. 1.
Tel.: (+36-88) 515-500
www.wolt-garten.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: mtd, gyep, vetés, öntözés, trágya

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tegyünk a talajleromlás ellen

A talajállapot leromlása sok tényező miatt bekövetkezhet. A laza homokos talajok felső termékeny rétegét a szél elhordhatja. Egy lejtős területen – ha nincs növényborítás – a nagy mennyiségű...


27%-kal kevesebb forrás 2014-ben energetikai felújításra?

A 2014-es költségvetés tervezete csak 743 millió forintot szán épületenergetikára, ami 27%-kal kevesebb, mint idén. A Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer az idei 5,2 Mrd-ról 9,5 Mrd-ra nő, de nem...