Thermofloc szigetelőanyag

2011-02-22 18:37:31 | Módosítva: 2011-02-24 23:35:13

Az igényes épület ma már sokkal több, mint pusztán design: látvány, minőségi anyagok, kényelem, környezettudatosság és energia megtakarítás összhangjának megteremtése jelent egyre nagyobb kihívást a tervezőknek és kivitelezőknek.

Az innovatív és zöld építészet egyszerre követeli meg a lehető legcsekélyebb ökológiai terhelést jelentő anyagok és technológiák alkalmazását, melyek ugyanakkor a maximális precizitású beépítést is lehetővé teszik – mindezt minimális időráfordítással. A valóban modern és természetes otthont teljes rendszerként kell megtervezni és kivitelezni, mert a gyenge láncszemek ugyan gyakran rejtve maradnak a kíváncsi tekintetek elől, de az épület értékét jelentősen csökkenthetik.
Az egyik ilyen igen fontos láncszem a hő- és hangszigetelés. Ami a ma legkorszerűbbnek tekintett passzív- és autonóm az épületekben közös, az a légtömör, a megszokottnál erősebben szigetelő külső burok. Ennek az egyik legjobb szigetelőanyag a Thermofloc.
Tiszta napilap papírból készül, az előállításához egyetlen fát sem kell kivágni. 100 %-ban újrahasznosítható, komposztálható. Mindössze 5 Wh energia szükséges 1 m3 anyag előállításához, ami töredéke a hagyományos anyagokénak. Jelentős energiát takaríthatunk meg, azonos szigetelés vastagság esetén is. Gyorsan, gyakorlatilag hibalehetőség nélkül hőhídmentes szigetelés készül belőle.

Intelligens szigetelő rendszer

A szigetelőanyag diffúziónyitott, tehát a ház nem veszíti el természetes páratechnikai tulajdonságait. A hozzáadott sók (a legősíbb favédő anyag) megvédik a gombáktól, rovaroktól és rágcsálóktól, elvonják a nedvességet a szerkezettől, viszont hevítéskor vízkristályokat bocsát ki, ami tűz esetén védelmet nyújt.
Hőtárolási képessége és hangszigetelése sokszorosa az olcsó versenytársakénak. A szakszerűen megválasztott testsűrűségnek köszönhetően évek múltán sem roskad, nem esik össze. Nem szükséges a különféle épületrészekhez különböző anyagokat beépíteni, nincs vágási hulladék, maradék anyag.

Magyarországon forgalmazza a Felföldi Kft.
Infovonal: +36-20 9433893
www.thermoflocinfo.hu
thermofloc@gmail.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Legyen zárófödém a padlásfödém

MESTER+Sok olyan családi ház van, amelynek nem építjük be a tetőterét. A padlásfödém az épület legfelső olyan szerkezete, amely fűtött teret választ el fűtetlentől, ezért megfelelő...


Növekvő tetőtéri ablakok

A tetőtéri ablakokban az a jó, hogy segítségükkel a tető megnyitása szinte bárhol lehetséges és az ablakok méretválasztéka sem szab határt a tervezői képzeletnek. A fénnyel tervezés a tervezői...