Biztonság a tetőtérben

A tetőtéri ablakok a tető síkjában való elhelyezkedésük révén fokozottan ki vannak téve az időjárás hatásainak, így a megfelelő típus kiválasztásánál bizonyos tulajdonságokat tekintve nem érdemes kompromisszumokat kötni.

Változó klímánknak köszönhetően egyre gyakoribb jelenség a tetőtéri ablakokat próbára tevő jégeső. A felhasználók biztonsága érdekében minden Fakro ablaktípusba a mechanikai hatásoknak nagyobb mértékben ellenálló edzett külső üveg kerül.
A fából készült alkatrészek vákuumos impregnálása a fa szerkezetébe mélyen behatoló védelmet biztosít. A kész szárny- és tokszerkezetet kétszeres lakkréteggel vonják be, így a fa szálirányára merőlegesen elvágott, erős nedvfelszívó képességű felületek is védelmet kapnak.
A Fakro tetőtéri ablakok szériafelszereltsége a kiváló, Uüveg=1,0 W/m2K értékkel rendelkező hőszigetelő üvegezés, ami télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron hatékonyan véd a melegtől.
A megváltozott igények hívták életre az FTT extra hőszigetelő tetőtéri ablakot, amely paramétereinek köszönhetően passzív házakban is alkalmazható. A tetőtéri ablak piacon egyedülálló Uüveg=0,5 W/m2K és Uablak=0,94 W/m2K hőátbocsátási értékeket a speciális üvegezés és megvastagított szárny- és tokszerkezet eredményezi.
A tetőtéri ablakok beépítésének kritikus pontja az ablak körüli hőszigetelés és vízzárás biztosítása, a tető egységének megbontása után meg kell oldani a tetőtéri ablak és a tetőszerkezet kapcsolódását. A Fakro XDP hőszigetelő és csatlakozási csomagja - ami az ablakméretekhez illeszkedő páraáteresztő fóliagallérból és hőszigetelő gyűrűből áll - nagymértékben megkönnyíti a helyes kialakítást, és megnöveli a szerkezet biztonságát.
A FAKRO Magyarország Kft. a tetőtéri ablakokra 10 év, az edzett üvegre élettartam garanciát biztosít.
A Fakro idei újdonsága a tokszerkezetbe épített automata szellőző is. A V40-es elnevezésű rendszer mérettől függően akár 40 m3/h teljesítményre is képes. A külső légnyomás növekedésére reagáló szerkezet a szélerő növekedésével csökkenti a szellőző keresztmetszetét. Ennek köszönhetően a beáramló levegő mennyisége állandó, független az időjárási körülményektől.
A legkörültekintőbben megtervezett, megfelelő mennyiségű és elhelyezésű ablakokkal ellátott tetőtereknek is lehetnek olyan helyiségei, ahová nem juthat el a természetes fény nyílászárókon, üvegfelületen keresztül. Erre a problémára kínál megoldást a FAKRO új terméke, az SLT fénycsatorna, ami természetes fényt varázsol az eldugott, ablak nélküli helyiségekbe is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zárak, zárbetétek

Az mára már mindenki számára világossá vált, hogy a korábban természetes, általánosan használt „biztonsági” elemek és szerkezetek némiképp elavultak. Szerepüket korántsem tudják betölteni a mai...


CSOK-ból tetőtér tele fénnyel, élettel, nagycsaláddal

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter októberben többféle új családtámogatási módot jelentett be: a hárommillió forintos lakásfelújítási támogatást és a tetőtérbeépítésre is...