Biztonság a tetőtérben

A tetőtéri ablakok a tető síkjában való elhelyezkedésük révén fokozottan ki vannak téve az időjárás hatásainak, így a megfelelő típus kiválasztásánál bizonyos tulajdonságokat tekintve nem érdemes kompromisszumokat kötni.

Változó klímánknak köszönhetően egyre gyakoribb jelenség a tetőtéri ablakokat próbára tevő jégeső. A felhasználók biztonsága érdekében minden Fakro ablaktípusba a mechanikai hatásoknak nagyobb mértékben ellenálló edzett külső üveg kerül.
A fából készült alkatrészek vákuumos impregnálása a fa szerkezetébe mélyen behatoló védelmet biztosít. A kész szárny- és tokszerkezetet kétszeres lakkréteggel vonják be, így a fa szálirányára merőlegesen elvágott, erős nedvfelszívó képességű felületek is védelmet kapnak.
A Fakro tetőtéri ablakok szériafelszereltsége a kiváló, Uüveg=1,0 W/m2K értékkel rendelkező hőszigetelő üvegezés, ami télen csökkenti a hőveszteséget, nyáron hatékonyan véd a melegtől.
A megváltozott igények hívták életre az FTT extra hőszigetelő tetőtéri ablakot, amely paramétereinek köszönhetően passzív házakban is alkalmazható. A tetőtéri ablak piacon egyedülálló Uüveg=0,5 W/m2K és Uablak=0,94 W/m2K hőátbocsátási értékeket a speciális üvegezés és megvastagított szárny- és tokszerkezet eredményezi.
A tetőtéri ablakok beépítésének kritikus pontja az ablak körüli hőszigetelés és vízzárás biztosítása, a tető egységének megbontása után meg kell oldani a tetőtéri ablak és a tetőszerkezet kapcsolódását. A Fakro XDP hőszigetelő és csatlakozási csomagja - ami az ablakméretekhez illeszkedő páraáteresztő fóliagallérból és hőszigetelő gyűrűből áll - nagymértékben megkönnyíti a helyes kialakítást, és megnöveli a szerkezet biztonságát.
A FAKRO Magyarország Kft. a tetőtéri ablakokra 10 év, az edzett üvegre élettartam garanciát biztosít.
A Fakro idei újdonsága a tokszerkezetbe épített automata szellőző is. A V40-es elnevezésű rendszer mérettől függően akár 40 m3/h teljesítményre is képes. A külső légnyomás növekedésére reagáló szerkezet a szélerő növekedésével csökkenti a szellőző keresztmetszetét. Ennek köszönhetően a beáramló levegő mennyisége állandó, független az időjárási körülményektől.
A legkörültekintőbben megtervezett, megfelelő mennyiségű és elhelyezésű ablakokkal ellátott tetőtereknek is lehetnek olyan helyiségei, ahová nem juthat el a természetes fény nyílászárókon, üvegfelületen keresztül. Erre a problémára kínál megoldást a FAKRO új terméke, az SLT fénycsatorna, ami természetes fényt varázsol az eldugott, ablak nélküli helyiségekbe is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Értéktároló és hozzáférést biztosító megoldások

Mindenki került már olyan helyzetbe, amikor kénytelen volt kulcsát, belépőkártyáját, vagy egyéb kisebb értékét őrizetlenül hagyni, annak érdekében, hogy saját maga, vagy egy bizonyos személy később...


A hőhídmentesítés rejtélyei

Beépített tetőtereknél a szerkezet sajátosságából adódóan épületfizikailag különböző hőhidak keletkezhetnek, melyek kedvezőtlen hőtechnikai tulajdonságaival mindenképpen számolni kell. Képződhet...