Gyerekszoba ötletek

2012-12-02 20:42:20 | Módosítva: 2012-12-08 11:40:11

A gyerekszoba berendezésekor rugalmasnak kell lennünk, mert a gyerekek hamar változnak, így lehet, hogy néhány hónap elteltével át kell rendeznünk a szobájukat is. A kicsik rendre szoktatásának alapfeltétele, hogy a saját szobájukat rendbe tudják tartani. Ehhez nagy segítség nekik, ha mindennek előre meg van határozva helye, játéktípusonként külön rakva. Emellett lehet egy mindenes doboz, amibe a kedvencek vannak, mindig kéznél.

– A gyerekszoba rendjének alapjait sokféle dobozzal lehet megteremteni, melyeket mindenféle méretben, sok üzletben beszerezhetünk.
– A szoba közepére elhelyezett alacsony polcok nem keltenek zsúfolt hatást, mégis „kettévághatjuk” a gyerekszobát, amivel megteremtjük a gyerekek magánszféráját. Ha az alacsony polcok fölé a mennyezetre rolókat szerelünk, valódi mobil térelválasztónk lesz. A rolót lehúzva a gyerekek nem zavarják egymást sem tanulásban, sem pihenésben.
– Az alacsony tárolók másik nagy előnye, hogy a gyerekek is elérik játékaikat, könyveiket és egyéb tárgyaikat.
– A gyerekszoba felosztásának egy lehetősége, ha eltérő színekkel tagoljuk a szobát. A falrész színének, az ágytakarónak, a kis szőnyegnek a különbözőségével meghatározhatjuk, hogy ki hol „lakik”.
– Az aktuális divathóbortnak is teret adhatunk gyerekeinknek, ha mágneses vagy rajzszeges táblákat szerelünk a falra. Így nem a tapétára fogják felragasztani kedvenceik fotóját.
– A lábakon álló ágykeret alá sok-sok játékokkal megpakolt doboz betolható. Ennél több tároló hely van a divatos, ún. magasított ágyak alatt.
– A gyerekek idejük nagy részét a padlón töltik, még a kamasz gyerek is szeret a földön fekve tanulni. Ezért szereljünk kampókat, fogasokat a falra, szekrény oldalára, így a padlón sok hely szabadon marad. Készen is kapható mindenféle felakasztható hálós tároló, de magunk is varrhatunk húzózsinóros zsákokat, melyekbe játékokat tárolhatunk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyerekszoba

Az otthonunkban elérhető kikapcsolódáshoz hozzátartozik a magunk által teremtett harmónia is. A megnyugtató környezetet nemcsak mi felnőttek, de gyermekeink is igénylik. A pillekönnyű, gyorsan és...


Tárolás a gyerekszobában

A gyerekek nehezen válnak meg a legapróbb, legértéktelenebb játékaiktól is, ezért hamar megtelik a gyerekszoba elrakandó apróságokkal. Viszont rendet tartani muszáj, hiszen a legrendetlenebb gyerek...