Szuperbiztonságos repülő

2017-01-13 11:13:40 | Módosítva: 2017-04-10 06:07:50

A szuperbiztonságos repülőgép koncepcióján két orosz konstruktőr már három éve dolgozik.


Az elv lényege, hogy ha repülés közben a gép irányító rendszere vagy meghajtása teljesen összeomlik, akkor az utastér leválasztható a repülőről, és ejtőernyő segítségével egyszerűen levitorlázik a földre, vagy a tenger felszínére. A vészmegoldás közvetlenül leszállás előtt vagy felszállás után is működtethető.

A kabin leválása, az ejtőernyők kinyílása vészhelyzet estén automatikusan történhet meg. Az utasokat védő kapszulával együtt a poggyászok is lekapcsolódnak a meghibásodott gépről.


Persze a konstrukcióval kapcsolatban még sok a negatív vélemény is. Egyesek a repülőgép szilárdságát féltik egy ilyen leválasztható kabintól, mások az utasok biztonságát érzik veszélyeztetve, vagy éppen a légitársaságok üzleti érdekeinek sérülését vélik. Néhány év múlva kiderül, hogy az aggodalmak jutnak túlsúlyra, vagy beérik az új elképzelés.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lasselsberger-Knauf csodavakolat

Engedélyezés előtt áll a Lasselsberger-Knauf legújabb fejlesztése, amelynek segítségével kánikulák idején klímaberendezés használata nélkülis 26 °C alatt lehet tartani az épületek belső...


Elektromos repülő autó

Sikeres tesztet hajtott végre a közelmúltban a németországi Lilium Aviation nevű cég első, teljesen elektromos gépe, a Lilium. A Müncheni Műszaki Egyetem hallgatói és oktatói által létrehozott...