Minden házon van tető

2017-03-30 12:11:04 | Módosítva: 2017-04-11 12:27:48

Az sosem merül fel kérdésként, hogy rakunk-e a házra tetőt. Azzal kapcsolatban viszont eltérnek a vélemények, miért és hogyan kell azt a tetőt szigetelni. A lényeg azon van, hogy otthonunkat komfortossá tegyük, takarítsunk meg rezsiköltséget, és a pénztárcánk a beruházás során mégse váljon túl lapossá. Emellett még az sem árt, ha mindezek után bátran unokáink szemébe tudunk nézni, miközben megerősítjük, hogy az építkezéshez felhasznált anyagok kiválasztásánál környezettudatosan is cselekedtünk.


A lecke tehát fel van adva. Aki pedig szívesen segít a „házi feladatot” megoldani: az URSA vállalat, aki elsődleges céljául tűzte ki, hogy az általa gyártott kiemelkedő színvonalú hő- és hangszigetelések megfeleljenek a legmagasabb szintű fenntarthatósági követelményeknek is, és kiváló beltéri levegő minőséget biztosítsanak.

Energiamegtakarítás környezetbarát szigeteléssel

Az URSA szigetelőanyag gyártó vállalat évtizedek óta sikerrel tevékenykedik a nemzetközi piacokon. Bizonyítottan kiváló termékei folyamatos fejlesztésével 2017-ben még az eddiginél is környezetbarátabb és fenntarthatóbb ásványgyapot szigetelőanyagok kerülnek Magyarországon is kereskedelmi forgalomba, BiOnic néven. A BiOnic egy mozaikszó, biológiailag és műszakilag is prémium teljesítményt takar.

Az URSA BiOnic pecséttel fémjelzett URSA TERRA PLUS 70Ph, URSA TERRA 74Ph és URSA TERRA 78Ph termékek az alapvető energiatakarékosságon felül garantálnak egyfajta környezettudatos választást is, amely egyre több háztulajdonos számára kap kiemelt szerepet a döntésben. Kitűnőek különféle magastető, padlásfödém vagy szerelt válaszfalak tartósan eredményes szigeteléséhez.

Magastető szigetelésnél – bármilyen rétegrendnél és kívülről történő tetőfelújítás esetén is a lényeg, hogy a teljes szarufa-magasságot ki kell tölteni ásványgyapot szigeteléssel felületfolytonosan és légtömören. Páraáteresztő tetőfóliát kell beépíteni a tetőfedő anyag alá, és a fedési átszellőztetett légrésről sem szabad elfeledkezni.

Nem biztos, hogy mindenki a tetőtér beépítés mellett dönt, így felvetődhet kérdés, hogy akkor minek szigetelni a tetőt? Nos, ha a tetőt nem, akkor legalább a padlásfödémet szigetelni kell! Ilyenkor ugyanis a meleg – nyáron pedig a méregdrága légkondicionált hűvös – szökik ki a padlásfödémen át! Legegyszerűbb és legköltséghatékonyab megoldás, ha egy felállított pallóvázat rögzítünk a födémszerkezetre, és annak közeit töltjük ki a szálas hőszigetelőanyaggal.


A BiOnic termékek bevezetése az URSA vállalat környezetbarát garanciája, szigetelés egy jobb jövőért.URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtés hulladék-hővel

Jövőre már a szomszédos adatközpont hulladék-hőjével, pontosabban a szerverterem hűtési visszatérő ágából nyert hővel fűtik majd a bécsi Klinik Floridsdorf kórházat.


5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés

A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy falaink hőszigetelésével felkészítsük otthonunkat a tél beköszöntére.