Mágneses fal

A Paletta Dekor Stúdió Kft. szoba- és díszítőfestéssel foglalkozik, most azonban egy olyan szabadalmaztatott találmánnyal jelentkezett, amely a genfi feltalálók világbajnokságán bronz elismerést nyert. A mágnesezhető glettanyag egyforma szemcsenagyságú 0,2 mm-es lágyvas golyócskákat tartalmazó, rugalmas gumibázisú simítótapasz. Mágnes segítségével akár 1 kg-os tárgy is biztonságosan elhelyezhető azon a falon, amelyik ilyen burkolást kap. Rugalmassága miatt kiváló a repedésgátló tulajdonsága, és enyhe elektroszmog szűrő hatása van. Ez utóbbi miatt az élettani hatása kiváló.

Az anyag felhordás előtt tejfölsűrűségű. Felhordás után 2 óra száradási időt hagyunk és megismételjük a műveletet. A teljes száradási idő 14 óra. A kész felület anyagvastagsága 1 mm.
A felhordás inox spaklival és glettvassal történik. Mivel az anyag egyforma szemcseméretű, ezért a felhordás házilag is elkészíthető. 14 óra után a felület színre festhető, egyébként önmagában is dekoratív a massza. Mágnesfal glettelőanyag 2 kg-os (1nm) és 21 kg-os (10nm) kiszerelésben kapható. Ugyancsak kapható már jó néhány mágneses tartozék és kiegészítő, amelyek a mágnesfalhoz alkalmazhatók. Így

  • Mágnestapéta (30x30 cm-es mozaiktapéta, bármilyen színben és felületben, pl. falfesték hatású, plüss, gyékény, zománc, graffiti kivitelben.
  • Mágneses fenyő képkeret bármilyen méretben és színben.
  • Mágneses fűszertartó.
  • Mennyezeti autópálya, távirányítású kisautókkal.
  • Mágneses fotósarok.
  • Egyszerű mágneses iratrögzítő golyók.
  • 3d-s mágneses faldekorációk.
  • Kérésre bármilyen fém tárgy felmágnesezhető.

A terv egy olyan bolthálózat kialakítása, amiben kizárólag mágneses játékokat és lakberendezési tárgyakat lehet kapni.

Paletta Dekor Stúdió Kft.
2011 Budakalász, Szentendrei út 3-5.
barnahirt@t-online.hu
Tel: (+36-20) 9870-713
www.magnesfal.try.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: mágnes

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mágneses baktériumokkal épülhet a jövő bioszámítógépe

Vasat fogyasztó, ezáltal biológiai mágnessé váló baktériumok alkalmazásával épülhet fel a jövő bioszámítógépe - számolt be róla a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


Mágneses vonat hagyományos pályán

Egy lengyel cég tesztelte, hogy a mágneses levitációval működő vonatok hagyományos pályán is tudnak-e közlekedni, persze az ehhez szükséges berendezések integrálása után.