Belső oldali hőszigetelés

2017-02-16 10:07:59 | Módosítva: 2017-02-16 10:11:43

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok segítségével jelentősen növelhető a lakóterek komfortja. A komfort nem merül ki a magasabb szobahőmérsékletben, hanem ide tartozik még az egészségesebb lakókörnyezet, a hőhídmentes felületek kialakítása.


Lakókomfort növelése

Belső oldali hőszigetelés mellett dönthetünk anyagi okokból – rezsidíj csökkentése –, ezért megnöveljük a homlokzati falak hőszigetelő képességét, illetve magasabb lakókomfortú otthonban szeretnénk élni, vagy ha a külső oldali hőszigetelés homlokzatvédelmi okokból nem megoldható, de mégis szeretnénk energetikailag korszerűsíteni az ingatlant.A Multipor lapok beépítését követően a külső falak belső felületének hőmérséklete több fokkal emelkedik, fűtési időszakban megszűnik a falak kellemetlen hideg sugárzása. A magasabb lakókomfortot alacsonyabb léghőmérséklettel is biztosítani lehet, így a fűtésszámlánk is csökken. Multipor lapok alkalmazásával megszűnnek a penészes falsarkok, illetve falfelületek. A legtöbb esetben a penészedés a rosszul szellőző (pl. szekrények mögött), és a hűvös felületeken alakul ki. Az alacsonyabb hőmérsékletű levegő kevesebb nedvességet tud megtartani, ezért csapódik ki a nedvesség a falfelületeken, amikor a szoba meleg levegője a rosszul hőszigetelt falsarkok környezetében túlságosan lehűl. A belső oldali hőszigetelés használatával magasabb felületi hőmérsékletet érünk el, így a falon nincs páralecsapódás. Miért? A Multipor lapok kapilláraktív tulajdonságából adódóan a lecsapódott nedvesség nem halmozódik fel, hanem gyorsan elpárolog. A hőszigetelőlapok szervetlen összetevőkből állnak, pH értékük lúgos, a penészgomba fejlődéséhez nem megfelelő. A penészgombák táplálékként szerves anyagokat használnak fel, mint például magas diszperzió tartalmú festékek, papír tapéta, gumi, szilikon, de képesek a felületen megtapadó szálló port is táplálékként felhasználni, ezért láthatunk még fém vagy üvegfelületen is penészgombát.

– A Multipor lapok felragasztása előtt a penészes felületről a penészt távolítsuk el. A penészgomba eltávolításához környezetbarát, természetes megoldást válasszunk! (Pl. szalmiákszesz; ecet; szódabikarbóna stb.)
– Fontos, hogy a Multipor hőszigetelő lapok beépítése minden esetben Multipor habarccsal teljes felületű ragasztással történjen.
– A belső oldali hőszigeteléssel ellátott falba csatlakozó egyéb szerkezetek (födém, válaszfalak) hőhídként működnek, ezért javasolt a hőszigetelő lapok befordítása, a hőhídak minimalizálása érdekében.
– Régi épületek teljes körű belső hőszigetelése előtt kérjen szakértői konzultációt.


Bővebb információ és kivitelezési videók az alábbi linken találhatók:
www.hoszigetelesbelulrol.hu
Zöldszám: +36-80-69-69-00
zoldszam@xella.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Polisztirol vagy kőzetgyapot

A családi házak homlokzati szigetelésénél az elhatározás után talán ez a legfontosabb kérdés, hogy kőzetgyapot vagy polisztirol szigetelés kerüljön a házra. Amérlegelésnél szerepet játszanak...


Káva hőszigetelése

Az épületeink fenntartási költségeinek a csökkentése érdekében egyre jobb hőszigetelésre törekszünk, összefüggő termikus burkot szeretnénk kialakítani. Viszont bizonyos szerkezeti elemeknél,...