Belső oldali hőszigetelés

2017-02-16 10:07:59 | Módosítva: 2017-02-16 10:11:43

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok segítségével jelentősen növelhető a lakóterek komfortja. A komfort nem merül ki a magasabb szobahőmérsékletben, hanem ide tartozik még az egészségesebb lakókörnyezet, a hőhídmentes felületek kialakítása.


Lakókomfort növelése

Belső oldali hőszigetelés mellett dönthetünk anyagi okokból – rezsidíj csökkentése –, ezért megnöveljük a homlokzati falak hőszigetelő képességét, illetve magasabb lakókomfortú otthonban szeretnénk élni, vagy ha a külső oldali hőszigetelés homlokzatvédelmi okokból nem megoldható, de mégis szeretnénk energetikailag korszerűsíteni az ingatlant.A Multipor lapok beépítését követően a külső falak belső felületének hőmérséklete több fokkal emelkedik, fűtési időszakban megszűnik a falak kellemetlen hideg sugárzása. A magasabb lakókomfortot alacsonyabb léghőmérséklettel is biztosítani lehet, így a fűtésszámlánk is csökken. Multipor lapok alkalmazásával megszűnnek a penészes falsarkok, illetve falfelületek. A legtöbb esetben a penészedés a rosszul szellőző (pl. szekrények mögött), és a hűvös felületeken alakul ki. Az alacsonyabb hőmérsékletű levegő kevesebb nedvességet tud megtartani, ezért csapódik ki a nedvesség a falfelületeken, amikor a szoba meleg levegője a rosszul hőszigetelt falsarkok környezetében túlságosan lehűl. A belső oldali hőszigetelés használatával magasabb felületi hőmérsékletet érünk el, így a falon nincs páralecsapódás. Miért? A Multipor lapok kapilláraktív tulajdonságából adódóan a lecsapódott nedvesség nem halmozódik fel, hanem gyorsan elpárolog. A hőszigetelőlapok szervetlen összetevőkből állnak, pH értékük lúgos, a penészgomba fejlődéséhez nem megfelelő. A penészgombák táplálékként szerves anyagokat használnak fel, mint például magas diszperzió tartalmú festékek, papír tapéta, gumi, szilikon, de képesek a felületen megtapadó szálló port is táplálékként felhasználni, ezért láthatunk még fém vagy üvegfelületen is penészgombát.

– A Multipor lapok felragasztása előtt a penészes felületről a penészt távolítsuk el. A penészgomba eltávolításához környezetbarát, természetes megoldást válasszunk! (Pl. szalmiákszesz; ecet; szódabikarbóna stb.)
– Fontos, hogy a Multipor hőszigetelő lapok beépítése minden esetben Multipor habarccsal teljes felületű ragasztással történjen.
– A belső oldali hőszigeteléssel ellátott falba csatlakozó egyéb szerkezetek (födém, válaszfalak) hőhídként működnek, ezért javasolt a hőszigetelő lapok befordítása, a hőhídak minimalizálása érdekében.
– Régi épületek teljes körű belső hőszigetelése előtt kérjen szakértői konzultációt.


Bővebb információ és kivitelezési videók az alábbi linken találhatók:
www.hoszigetelesbelulrol.hu
Zöldszám: +36-80-69-69-00
zoldszam@xella.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belső hőszigetelés tapétával

Az tagadhatatlan, hogy az épületek hőszigetelését hathatósan csak külső szigetelő réteg falra erősítésével lehet megoldani. Ez azonban jelentős beruházás, és nem is mindig megoldható, pl. egy...


Télen-nyáron energiát takarít meg a szigetelő ablakfólia

Utólag is növelhető az üvegfelületek energiahatékonysága, megfelelő szigetelőfóliával az ablakokon kiáramló hő akár 93 százaléka bent tartható, még szimpla üvegszerkezet esetén is.