A MABISZ követelményeit is teljesítik a Hörmann-termékek

Betörések ellen fontos a megfelelő védelem

Budapest, 2006. március 30. - A betörések nagyon sokszor a nem megfelelő védelmi rendszerek következményei: egy gyenge ajtó vagy zár valósággal csábítja a tolvajokat. Ezért nagyon fontos, hogy magunk is odafigyeljünk megfelelő védelemmel ellátott bejárati ajtók beszerelésére, ráadásul ha a nyílászáró nem megfelelő, a biztosító sem fizet - hívja fel a figyelmet a Hörmann Hungária, amely csak a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által minősített biztonsági ajtókat forgalmaz.

"A biztonság mindig kiemelt jelentőségű volt a Hörmann számára, nyílászáróink megfelelnek az Európai Unióban kötelező előírásoknak és a MABISZ is elismeri termékeinket" - mondta Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
Azonban nemcsak maga az ajtó és annak szerkezete döntő jelentőségű - a Hörmann szakemberei szerint legalább ennyire fontos a nyílászárók szakszerű beszerelése. Természetesen nem csak a biztosítás miatt érdemes szakemberre bízni ezt a feladatot, hanem azért is, mert így elkerülhetőek a hibás beszerelésből eredő sérülések is, s emiatt nem évül el a garancia.
A MABISZ egyébként abban is segítséget nyújt a fogyasztóknak, hogy azok biztonságtechnikai szempontokból is a legmegfelelőbb terméket válasszák. Ez akkor válik különösen fontossá, ha biztosítást szeretnénk kötni otthonunk védelmében, ugyanis a biztosítótársaságok csak meghatározott mechanikai védelemmel ellátott helyiségre kötnek szerződést.
Az érdekvédelmi szövetség által bevizsgált termékeknek meg kell felelniük az előírt magyar és európai szabványoknak is. Ezért felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy csak MABISZ-minősítéssel ellátott termékeket - ilyenek a Hörmann bejárati ajtói is - vásároljanak, mert ezeket minden biztosítótársaság elfogadja.
A hitelesítés odaítélésekor a szervezet elsősorban a mechanikai védelmi tulajdonságokat vizsgálja, vagyis hogy adott idő alatt a kiválasztott ajtót fel lehet-e törni. Ez alapján hat kategóriába sorolják a nyílászárókat, így bárki könnyen eldöntheti, hogy ajtaja rendelkezik-e valamilyen behatolás elleni védelemmel.
Azonban nem elég, ha a gyártók a szabványoknak, előírásoknak megfelelő termékeket készítenek, hiszen ha ezeket nem szakszerűen építik be, akkor sem a forgalmazó, sem a biztosító nem tud garanciát vállalni a termék biztonságát illetően.

Hörmann Hungária
2310 Szigetszentmiklós,
Leshegy u. 15.

Telefon: (+36 24) 525-100
Fax: (+36 24) 525-110
Email: info@hormann.hu
www.hormann.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Visszaveszi az Ikea a biztonsági kapukat

Az IKEA visszahívja a fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtókerethez rögzíthető PATRULL KLÄMMA és PATRULL SMIDIG biztonsági kapuit az esetleges leesés kockázata miatt.


Kulcskérdések

Az otthonok biztonságát az ajtózárakkal lehet elsődlegesen biztosítani. Ezek minden esetben biztonsági-, azaz nehezen nyitható szerkezetek, amelyek megakadályozzák az illetéktelenek bejutását....