Gondolkozz kicsiben is nagyban!

Így válasszunk az akkus motorfűrészek közül

2017-10-07 17:26:29 | Módosítva: 2017-10-07 17:34:08

Az ősz beköszöntével egyre inkább felérté­kelődik a jó motorfűrész, hiszen nem mindegy, hogy milyen eszközzel állunk neki a kertrendezési munkálatoknak vagy éppen a tűzifa aprításának. De hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb akkumulátoros fűrészt? Íme öt szempont, amit érdemes figyelembe venni a döntés során.


Megbízhatóság és biztonság

A motorfűrészek esetében különösen fontos, hogy megbízható márka biztonságos termékét válasszuk. A STIHL akkumulátoros fűrészeinek bármelyike hosszú távon is társunk lesz a kerti munka során. Mivel a termékeket csakis szakkereskedésben lehet átvenni még, így a használatának alapvető fortélyait és biztonsági előírásait is azonnal elsajátíthatjuk.

Könnyű kezelhetőség

A hobbikertészek számára érdemes mindenképpen könnyen kezelhető eszközt keresni. A STIHL MSA 120 C-BQ akkumulátoros fűrész pehelysúlyúnak számít a mezőnyben, teljesítménye azonban figyelemre méltó. Ráadásul rendkívül egyszerűen kezelhető, ergonomikus fogantyújának és gumiborításnak köszönhetően pedig nem tud kicsúszni a kezünkből.

Használat gyakorisága és hossza

A döntés meghozatalakor vegyük azt is figyelembe, hogy milyen gyakran és milyen hosszú ideig fogjuk használni a fűrészt. A STIHL termékcsaládjában különböző teljesítményű akkumulátorok állnak rendelkezésre, így kertünk méretéhez, illetve az elvégzendő munkák mennyiségéhez tudunk választani az eltérő üzemidőt és vágásmennyiséget biztosító kiegészítők közül.

Ideális pengehossz és jó fűrészlánc

A hobbikertészek számára a 30-35 centiméteres pengehossz már megfelelő lehet az alapvető kerti munkák elvégzéséhez. A STIHL MSA 120 C-BQ szerszámnélküli, gyors láncfeszítővel és QuickStop Super láncfékkel lett felszerelve, így szép vágási felületet és jó vágásteljesítményt garantál. A STIHL a motoregységek mellett a fűrészláncokat és a vezetőlemezeket is maga gyártja, biztosítva a három összetevő optimális működését.

Csendes működés, elemi erő

A kiskertek ápolásakor elengedhetetlen az is, hogy a jó szomszédi viszony ne alakuljon át iszonnyá a hangos fűrészelés miatt. A STIHL kompakt akkumulátoros eszközeivel ettől sem kell tartanunk, hiszen olyannyira halkak, hogy nemhogy hallásvédő használatára nincs szükség, de a szomszéd sem fog szemrehányóan ránk nézni, amikor a szieszta idején izzítjuk be legújabb szerzeményünket.

A STIHL akkumulátoros fűrészeit keresse a szakkereskedésekben, vagy a webshopban!
www.stihl.hu
www.stihl-shop.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szigetelésválasztás

Amikor egy utólagos külső homlokzati hőszigetelő rendszer felszerelését tervezzük, érdemes aválasztás szempontjait alaposan átgondolni. Magyarországon igen sok cég, sokféle homlokzati rendszer...


Hogyan hőszigetel az üveg?

A korszerű, üvegezett nyílászárók kivétel nélkül két vagy három rétegű üvegezéssel készülnek, melyek együttes hőszigetelő képessége a passzívház követelményeknek is megfelelhet.