Halltex - Tapétázott belső hőszigetelő panelek

2009-05-04 23:19:04 | Módosítva: 2012-09-14 10:13:26

A külső, homlokzati hőszigetelés munkás, több lépcsős, időigényes munkafolyamat a maga kétségtelen előnyeivel és hátrányaival. Sok esetben azonban nincsenek meg a feltételek a külső hőszigeteléshez, mert például a társasház lakói nem tudnak megegyezni benne, a lakóépület olyan díszburkolatot kapott, amelyet bűn lenne eltakarni, az épület részben földben áll stb..

A piacnak ezen a szegmensén kínál kulturált, dekoratív megoldást a Halltex panel. A termék lényege, hogy 12 mm vastag porózus farostlemez hátoldalára gyárilag papírt, színére pedig tapétát laminálnak. A jelenlegi kínálat 25 féle színű, különleges tapéta kivitelt takar.
A Halltex panel közvetlenül a falra ragasztható. A felhelyezés után átveszi a helyiség hőmérsékletét, ezzel egyrészt megszünteti a huzatszerű légáramlást a lakás hideg és melegebb pontjai között, jelentősen növelve ezzel a hőérzetet, másrészt megszűnnek a hideg falfelületek, amin párakicsapódás jelentkezhetne.
A belső hőszigeteléssel szemben megfogalmazott kifogások sarkalatos pontja a párakicsapódás a hő hidaknál, illetve, hogy a belső hőszigetelés a falba helyezi ki a fal harmatpontját és előbb-utóbb a fal erodálásához vezet. A Halltex panelek esetében egyik kifogás sem állja meg a helyét.
A lakó maga dönti el, hogy melyik falakat szigeteli (külső szigetelésnél erre nincs mód, a ház egyetemlegesen dunsztba kerül). A belső felületek kisebbek, mint a külsők, átgondolt, takarékos megvalósításra van mód. A panel felrakásával - annak 22 dB-es átlagos hangszigetelési szintje miatt - a kívülről jövő zajok is jelentős mértékben letompulnak. A dekoratív kivitel miatt a hőszigetelés elvégzése egyben lakásfelújítással is felér, ami gyors, nem igényel különösebb szakértelmet. Egy átlagos kézügyességű felhasználó 30-40 négyzetmétert gond nélkül leburkol egy nap alatt. A panelek többsége festhető, tapétázható, addig pedig könnyen és hatékonyan takarítható.
Márciustól 6 új, az idei Frankfurti Heimtextil kiállítás trendjeit tükröző tapéta burkolattal jelentkezik a Halltex.

 

Információ: www.halltex.hu
Telefon: 0620 - 4545-021

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szigetelésválasztás

Amikor egy utólagos külső homlokzati hőszigetelő rendszer felszerelését tervezzük, érdemes aválasztás szempontjait alaposan átgondolni. Magyarországon igen sok cég, sokféle homlokzati rendszer...


Családi házunk sikeres hőszigetelése

Hazánkban a vidéki családi házak többsége, több mint kétmillió ingatlan 1945 és 1990 között épült. Egy átlagos ház élettartama körülbelül 50 év, s napjainkban ezért az épületállomány megújítása...