Halltex - Tapétázott belső hőszigetelő panelek

2009-05-04 23:19:04 | Módosítva: 2012-09-14 10:13:26

A külső, homlokzati hőszigetelés munkás, több lépcsős, időigényes munkafolyamat a maga kétségtelen előnyeivel és hátrányaival. Sok esetben azonban nincsenek meg a feltételek a külső hőszigeteléshez, mert például a társasház lakói nem tudnak megegyezni benne, a lakóépület olyan díszburkolatot kapott, amelyet bűn lenne eltakarni, az épület részben földben áll stb..

A piacnak ezen a szegmensén kínál kulturált, dekoratív megoldást a Halltex panel. A termék lényege, hogy 12 mm vastag porózus farostlemez hátoldalára gyárilag papírt, színére pedig tapétát laminálnak. A jelenlegi kínálat 25 féle színű, különleges tapéta kivitelt takar.
A Halltex panel közvetlenül a falra ragasztható. A felhelyezés után átveszi a helyiség hőmérsékletét, ezzel egyrészt megszünteti a huzatszerű légáramlást a lakás hideg és melegebb pontjai között, jelentősen növelve ezzel a hőérzetet, másrészt megszűnnek a hideg falfelületek, amin párakicsapódás jelentkezhetne.
A belső hőszigeteléssel szemben megfogalmazott kifogások sarkalatos pontja a párakicsapódás a hő hidaknál, illetve, hogy a belső hőszigetelés a falba helyezi ki a fal harmatpontját és előbb-utóbb a fal erodálásához vezet. A Halltex panelek esetében egyik kifogás sem állja meg a helyét.
A lakó maga dönti el, hogy melyik falakat szigeteli (külső szigetelésnél erre nincs mód, a ház egyetemlegesen dunsztba kerül). A belső felületek kisebbek, mint a külsők, átgondolt, takarékos megvalósításra van mód. A panel felrakásával - annak 22 dB-es átlagos hangszigetelési szintje miatt - a kívülről jövő zajok is jelentős mértékben letompulnak. A dekoratív kivitel miatt a hőszigetelés elvégzése egyben lakásfelújítással is felér, ami gyors, nem igényel különösebb szakértelmet. Egy átlagos kézügyességű felhasználó 30-40 négyzetmétert gond nélkül leburkol egy nap alatt. A panelek többsége festhető, tapétázható, addig pedig könnyen és hatékonyan takarítható.
Márciustól 6 új, az idei Frankfurti Heimtextil kiállítás trendjeit tükröző tapéta burkolattal jelentkezik a Halltex.

 

Információ: www.halltex.hu
Telefon: 0620 - 4545-021

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Isocell hőszigetelés

Az Isocell optimális szigetelőanyag, jellemzője az alacsony hővezetési tényező. A jó szigetellő anyagokkal szembeni elvárásoknak télen és nyáron is egyaránt megfelel. Az Isocell rendszer egyik...


Hőszigetelt áthidaló redőnytokkal

A rejtett mini tokos redőny kivitelezéséhez a tervező, a kőműves, azablakos, és a redőnyös feladatok állandó egyeztetésére van szükség. Alépcsős áthidaló erősen leszűkíti a szigetelés lehetőségét a...