Halltex

Belső oldali hőszigetelés

2011-06-16 00:14:53 | Módosítva: 2012-09-14 10:15:14

Halltex Taika (bordó) panel a nappalibanA Halltex olyan, egyetlen panelből álló belső hőszigetelő rendszer, amely mindössze 12 mm vastag. A hővezetési tényezője 0.048 W/mK, hőszigetelési értékét tekintve 56 mm gipszkartonnak felel meg.

A panel alapja porózus farostlemez, mesterséges anyagok hozzáadása nélkül készül. Erre az alapanyagra gyárilag anyagukban és színükben különböző tapétákat laminálnak. Jelenleg közel 30-féle változat érhető el.
A panelt közvetlenül a száraz, festett, vagy tapétázott falra ragasztják. A falat előtte nem kell javítani, a lapok felragasztása után pedig egyből kész a dekoratív felület, nincs glettelés, alapozás, festés, vagy tapétázás. Gyakorlatilag minden hagyományos belső szigetelésnél, vagy akár sima felújításnál egyszerűbb, gyorsabb és tisztább módszer.
A ? (lambda), és az U, vagy k érték nem mond el mindent az anyag hőszigetelési tulajdonságairól. Ennek a terméknek a lényege, hogy rendkívül jó hőtartó és hőtároló tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyakorlatban ez egyrészt azt jelenti, hogy a burkolt helyiség sokkal gyorsabban fűthető fel a kívánt hőfokra. Másrészt azok a korábban hideget sugárzó falak, amelyek a kényelmetlen hőérzetet okozták, a Halltex panel felrakása után ugyanolyan felületi hőmérsékletűek lesznek, mint bármely belső elválasztó fal. A felületek hőfokának különbözősége, és ezzel a belső huzat megszűnik. Nagyságrendileg jobb hőkomfort-érzet jön létre, amit külső szigeteléssel nem lehet elérni.
Ennek köszönhetően 2-3 fokkal alacsonyabb belső hőmérséklet mellett is kényelmesebben érezzük magunkat, mint korábban, ami természetesen a kevésbé rémisztő fűtésszámlában is jelentkezni fog.

A plafonon sem szökhet a meleg Szelektíven lehet alkalmazni, csak a problémás falakon. Átlagos nagyságú lakásoknál 20-40 nm olyan felület szokott lenni, amit szigetelni kell. Szakembernek ez 4-5 órás munka, saját kivitelezésben sem több egy napnál.
A nem megfelelő anyagok, technológiák és ellenérdekelt megfontolások miatt elterjedt egy előítélet a belső hőszigeteléssel kapcsolatban, ami elsősorban a párakicsapódással és a penészesedéssel hozza összefüggésbe.
A Halltex panel alkalmazásánál ilyen veszély nincs, sőt a most hőhidas, nedvesedésre hajlamos falaknál is alkalmazható. Meg kell várni, amíg a fal teljesen kiszárad, az esetleges penészfoltokat le lehet kezelni, majd jöhet a panel felragasztása. A nyári hónapok ideálisak erre a munkára. A probléma többet nem fog jelentkezni. Természetesen ez akkor igaz, ha a nedvesedést a belső pára hőhidakon történő kicsapódása okozza. Ha a fal kívülről, vagy alulról nedvesedik, akkor a panel használata nem ajánlott.

További információ:
www.halltex.hu
Elérhetőség: info@halltex.hu
Telefon: (+36-20) 4545-021

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nedvesség és terhelés?

Egy családi ház valahogy „mindig épül”… Új épület felhúzásánál a lakó boldogan figyeli, ahogy tégláról-téglára emelkedik az álomház, majd lassan megtelnek a belső terek is tartalommal. Jöhet a...


Infra fűtési alternatívák

Az infra fűtéssel kapcsolatban gyakran szélsőséges véleményekkel lehet találkozni. Egyes szakvélemények drágának találják, mint minden elektromos fűtést, mások 30-40%-os megtakarítást ígérnek...