Halltex

Belső oldali hőszigetelés

2011-06-16 00:14:53 | Módosítva: 2012-09-14 10:15:14

Halltex Taika (bordó) panel a nappalibanA Halltex olyan, egyetlen panelből álló belső hőszigetelő rendszer, amely mindössze 12 mm vastag. A hővezetési tényezője 0.048 W/mK, hőszigetelési értékét tekintve 56 mm gipszkartonnak felel meg.

A panel alapja porózus farostlemez, mesterséges anyagok hozzáadása nélkül készül. Erre az alapanyagra gyárilag anyagukban és színükben különböző tapétákat laminálnak. Jelenleg közel 30-féle változat érhető el.
A panelt közvetlenül a száraz, festett, vagy tapétázott falra ragasztják. A falat előtte nem kell javítani, a lapok felragasztása után pedig egyből kész a dekoratív felület, nincs glettelés, alapozás, festés, vagy tapétázás. Gyakorlatilag minden hagyományos belső szigetelésnél, vagy akár sima felújításnál egyszerűbb, gyorsabb és tisztább módszer.
A ? (lambda), és az U, vagy k érték nem mond el mindent az anyag hőszigetelési tulajdonságairól. Ennek a terméknek a lényege, hogy rendkívül jó hőtartó és hőtároló tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyakorlatban ez egyrészt azt jelenti, hogy a burkolt helyiség sokkal gyorsabban fűthető fel a kívánt hőfokra. Másrészt azok a korábban hideget sugárzó falak, amelyek a kényelmetlen hőérzetet okozták, a Halltex panel felrakása után ugyanolyan felületi hőmérsékletűek lesznek, mint bármely belső elválasztó fal. A felületek hőfokának különbözősége, és ezzel a belső huzat megszűnik. Nagyságrendileg jobb hőkomfort-érzet jön létre, amit külső szigeteléssel nem lehet elérni.
Ennek köszönhetően 2-3 fokkal alacsonyabb belső hőmérséklet mellett is kényelmesebben érezzük magunkat, mint korábban, ami természetesen a kevésbé rémisztő fűtésszámlában is jelentkezni fog.

A plafonon sem szökhet a meleg Szelektíven lehet alkalmazni, csak a problémás falakon. Átlagos nagyságú lakásoknál 20-40 nm olyan felület szokott lenni, amit szigetelni kell. Szakembernek ez 4-5 órás munka, saját kivitelezésben sem több egy napnál.
A nem megfelelő anyagok, technológiák és ellenérdekelt megfontolások miatt elterjedt egy előítélet a belső hőszigeteléssel kapcsolatban, ami elsősorban a párakicsapódással és a penészesedéssel hozza összefüggésbe.
A Halltex panel alkalmazásánál ilyen veszély nincs, sőt a most hőhidas, nedvesedésre hajlamos falaknál is alkalmazható. Meg kell várni, amíg a fal teljesen kiszárad, az esetleges penészfoltokat le lehet kezelni, majd jöhet a panel felragasztása. A nyári hónapok ideálisak erre a munkára. A probléma többet nem fog jelentkezni. Természetesen ez akkor igaz, ha a nedvesedést a belső pára hőhidakon történő kicsapódása okozza. Ha a fal kívülről, vagy alulról nedvesedik, akkor a panel használata nem ajánlott.

További információ:
www.halltex.hu
Elérhetőség: info@halltex.hu
Telefon: (+36-20) 4545-021

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Közel nulla energetikai szint

Többször írtunk már arról, hogy 2019 elejétől új épületre csak akkor kaphatunk használatbavételi engedélyt, ha az megfelel aköltségoptimalizált követelményszint hatósági előírásainak.


Szigeteljünk precízen

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-kal csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet. A tető és a padló szigetelésével ezek az értékek...