Iránymutató, hétköznapokat segítő újdonság a kerti gépek piacán

Lítium-ion technológia

2011-07-01 16:54:11 | Módosítva: 2011-07-01 16:55:00

Mit kell tudnunk a kerti gépek legújabb, lítium-ion technológiával felszerelt generációjáról? Lázár Viktóriát, a Robert Bosch Kft. kerti szerszámokért felelős regionális márkamenedzserét kérdeztük.

Mit kell tudnunk a kerti gépek legújabb, lítium-ion technológiával felszerelt generációjáról? Lázár Viktóriát, a Robert Bosch Kft. kerti szerszámokért felelős regionális márkamenedzserét kérdeztük.

A Bosch lítium-ion technológiás gépei esetében nincs benzin, nincs vezeték, csak maximális teljesítmény. Ezek a szerszámok gyakorlatilag mindig használatra készek. Függetlenül attól, hogy az akkumulátor teljesen vagy félig feltöltött, esetleg teljesen lemerült, bármikor a töltőre lehet tenni. Nem kell aggódni az önkisülés vagy a memóriaeffektus miatt.

Mennyire tartósak az akkumulátoros gépek?

A rövid feltöltési időnek köszönhetően a lítium-ion technológiával rendelkező akkus gépek gyorsan készen állnak a használatra, és különösen tartósak. 4 hónapos készenlét után a teljesen feltöltött lítium-ion akku töltöttsége még mindig 92%. Ez azt jelenti, hogy a Bosch által biztosított teljesítmény hatszor hosszabb ideig áll rendelkezésre, mint a hagyományos NiCd akkumulátoroké.

Összefoglalná röviden, hogy mik a lítium-ion technológia legfőbb előnyei?

Először is, a gépek mindig használatra készek, hiszen bármikor a töltőre lehet tenni az akkumulátort. Nincs önkisülés és memóriaeffektus, az akku teljesítménye az egész életcikluson át állandó.
Mivel az akku mérete és súlya kb. 60%-kal kisebb a hagyományos nikkel-kadmium akkuénál, gépeink könnyebbek és kisebb helyet foglalnak, miközben ugyanazt a teljesítményt nyújtják.
Kerti gépeinket a fentieken túl rendkívül kézhez álló formatervezés és nagyon egyszerű kezelhetőség jellemzi. Ezzel sok fáradságot takaríthatunk meg munka közben.
Fontos kiemelni az intelligens elektronikus cellavédelmet, a Bosch ECP-t is, amely megvédi a lítium-ion akkut a túlmelegedéstől és túlterheléstől, így különösen hosszú élettartamot biztosít.
Szeretném még megemlíteni a Bosch Power4All rendszert, amelyhez tartozó összes gép pontosan ugyanazzal a Li-on akkumulátorral működik. Ezért a termékcsalád minden gépéhez elég egyetlen akkut és töltőt megvásárolni. Ezzel nemcsak pénzt, de helyet is megtakaríthatunk. A nagy teljesítményű, 18 voltos akku a Power4All rendszer valamennyi gépéhez használható, beleértve a szegélynyírókat, sövénynyírókat, de számos Bosch barkácsgépet is.

Hol lehet a Bosch kerti gépeket megvásárolni, kipróbálni?

Országszerte számos barkácsáruházban és szakkereskedő partnerünknél. Szeretném kiemelni aktuális akciónkat, melynek keretében 14 napon keresztül kockázat nélkül lehet hazavinni és kipróbálni a Bosch akkus kerti gépeit az Obi áruházakból. Amennyiben 14 napon belül sérülésmentesen, hiánytalanul, visszaviszi az Obiba, visszatérítjük a vételárat. Szerintem mindenképpen megér egy próbát! A Bosch kerti gépekkel a kertészkedés szezonja egyben a pihenés szezonja lesz.

Pontosan milyen lítium-ion akkumulátoros Bosch kerti gépek kaphatóak 2011-ben?

Kerti gépeink széles skálája elérhető akkumulátoros változatban a legújabb AKE 30 láncfűrsztől a Ciso vezeték nélküli metszőollón, Isio, ASB és AGS fű- és sövénynyíró ollókon át az akkus sövényvágókig, a megújult Rotak fűnyírókig és fűszegélyvágókig.
Bővebb információ található termékeinkről a weboldalunkon: www.bosch-pt.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

NiCd és a Li-ion akkuk

Gyakran merül fel a kérdés az akkus meghajtású szerszámgépeknél, hogy milyen típusú akku afelhasználói célnak legmegfelelőbb energiaforrás. Ezt többnyire agép használatának gyakorisága és...


Gépek az őszi kertbe

Az Einhell márka talán elsősorban a barkácsgépek, szerszámgépek tekintetében ismerős olvasóinknak, de egyre nagyobb kínálattal jelentkezik a kerti gépek területén is. Így az ősz táján megnéztük,...