Iránymutató, hétköznapokat segítő újdonság a kerti gépek piacán

Lítium-ion technológia

2011-07-01 16:54:11 | Módosítva: 2011-07-01 16:55:00

Mit kell tudnunk a kerti gépek legújabb, lítium-ion technológiával felszerelt generációjáról? Lázár Viktóriát, a Robert Bosch Kft. kerti szerszámokért felelős regionális márkamenedzserét kérdeztük.

Mit kell tudnunk a kerti gépek legújabb, lítium-ion technológiával felszerelt generációjáról? Lázár Viktóriát, a Robert Bosch Kft. kerti szerszámokért felelős regionális márkamenedzserét kérdeztük.

A Bosch lítium-ion technológiás gépei esetében nincs benzin, nincs vezeték, csak maximális teljesítmény. Ezek a szerszámok gyakorlatilag mindig használatra készek. Függetlenül attól, hogy az akkumulátor teljesen vagy félig feltöltött, esetleg teljesen lemerült, bármikor a töltőre lehet tenni. Nem kell aggódni az önkisülés vagy a memóriaeffektus miatt.

Mennyire tartósak az akkumulátoros gépek?

A rövid feltöltési időnek köszönhetően a lítium-ion technológiával rendelkező akkus gépek gyorsan készen állnak a használatra, és különösen tartósak. 4 hónapos készenlét után a teljesen feltöltött lítium-ion akku töltöttsége még mindig 92%. Ez azt jelenti, hogy a Bosch által biztosított teljesítmény hatszor hosszabb ideig áll rendelkezésre, mint a hagyományos NiCd akkumulátoroké.

Összefoglalná röviden, hogy mik a lítium-ion technológia legfőbb előnyei?

Először is, a gépek mindig használatra készek, hiszen bármikor a töltőre lehet tenni az akkumulátort. Nincs önkisülés és memóriaeffektus, az akku teljesítménye az egész életcikluson át állandó.
Mivel az akku mérete és súlya kb. 60%-kal kisebb a hagyományos nikkel-kadmium akkuénál, gépeink könnyebbek és kisebb helyet foglalnak, miközben ugyanazt a teljesítményt nyújtják.
Kerti gépeinket a fentieken túl rendkívül kézhez álló formatervezés és nagyon egyszerű kezelhetőség jellemzi. Ezzel sok fáradságot takaríthatunk meg munka közben.
Fontos kiemelni az intelligens elektronikus cellavédelmet, a Bosch ECP-t is, amely megvédi a lítium-ion akkut a túlmelegedéstől és túlterheléstől, így különösen hosszú élettartamot biztosít.
Szeretném még megemlíteni a Bosch Power4All rendszert, amelyhez tartozó összes gép pontosan ugyanazzal a Li-on akkumulátorral működik. Ezért a termékcsalád minden gépéhez elég egyetlen akkut és töltőt megvásárolni. Ezzel nemcsak pénzt, de helyet is megtakaríthatunk. A nagy teljesítményű, 18 voltos akku a Power4All rendszer valamennyi gépéhez használható, beleértve a szegélynyírókat, sövénynyírókat, de számos Bosch barkácsgépet is.

Hol lehet a Bosch kerti gépeket megvásárolni, kipróbálni?

Országszerte számos barkácsáruházban és szakkereskedő partnerünknél. Szeretném kiemelni aktuális akciónkat, melynek keretében 14 napon keresztül kockázat nélkül lehet hazavinni és kipróbálni a Bosch akkus kerti gépeit az Obi áruházakból. Amennyiben 14 napon belül sérülésmentesen, hiánytalanul, visszaviszi az Obiba, visszatérítjük a vételárat. Szerintem mindenképpen megér egy próbát! A Bosch kerti gépekkel a kertészkedés szezonja egyben a pihenés szezonja lesz.

Pontosan milyen lítium-ion akkumulátoros Bosch kerti gépek kaphatóak 2011-ben?

Kerti gépeink széles skálája elérhető akkumulátoros változatban a legújabb AKE 30 láncfűrsztől a Ciso vezeték nélküli metszőollón, Isio, ASB és AGS fű- és sövénynyíró ollókon át az akkus sövényvágókig, a megújult Rotak fűnyírókig és fűszegélyvágókig.
Bővebb információ található termékeinkről a weboldalunkon: www.bosch-pt.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Itt a tavasz: kerti kisgépek mustrája

Már a küszöbön kopogtat a tavasz, kertünk, növényeink alig várják, hogy széppé, rendezetté formáljuk őket, és megújulva frissen gyönyörködtessenek. A kerti munka sok esetben nem is jó...


Egyetlen akkumulátor, ami rendet tesz

Képzelj magad elé egy tipikus műhelyt, képzeld el, ahogy keresed azt az elektromos szerszámot, amire éppen szükséged van, hogy aztán ideges legyél, mert nincs bedugva, vagy éppen lemerült az...