Részletekben rejlik a lényeg

Sokoldalúság és kényelem fűnyírás közben is!

Az MTD Hungária Kft. széles termékköréből az 500 m2-nél nagyobb területekre már felülős fűnyíróit és fűnyíró traktorjait ajánlja a kerttulajdonosok figyelmébe. Velük a munka sokkal gyorsabban és könnyebben elvégezhető, a különböző kategóriájú traktorok közül mindenki megtalálhatja igényeinek a legmegfelelőbbet.

Pinto, a felülős fűnyíró - csak felülünk, és már mehetünk is!

Kis és közepes méretű kertekben ideálisak, ahol az ágyások, bokrok és egyéb akadályok miatt korlátozottak egy traktor alkalmazásának lehetőségei. Tetszés szerint gyűjtik a levágott füvet, oldalt kiszórják, vagy mulcsoznak. Mindenekelőtt furfangos, tetszetős megjelenés és kényelmes kezelhetőség jellemzi. Kicsi méretének köszönhetően mozgékony, használat után helytakarékosan tárolható, alig foglal el több helyet, mint egy hasonló kézi fűnyíró.
1000 m2 nagyságú területtől a legjobb választás egy oldalkidobós vagy egy hátsókidobós, fűgyűjtős fűnyíró traktor.
Az MTD Hungária Kft. különböző hajtóművekkel szereli traktorjait. A transzmatikus hajtómű fokozatmentes sebességváltást tesz lehetővé. Mindössze a váltókapcsolót kell használni az alapsebesség kiválasztásához, és már indul is a traktor. A fékpedállal lehet a traktort fékezni és újra elindítani, anélkül, hogy sebességfokozatot kellene váltani. Amint a fékpedált felengedjük a traktor automatikusan indul, és rááll az előzetesen beállított sebességre.
Az AutoDriveTM hajtómű garantáltan nem igényel karbantartást. A sebesség egész egyszerűen a lábpedállal szabályozható. Az előre- ill. hátramenet egy kar segítségével, kuplung használata nélkül kapcsolható. A kormány mindkét kézzel fogható. Ez a hajtómű olyan, akár egy személyautó automata sebességváltója, tempomat biztosítja az egyenletes sebességet.
A hidrosztatikus hajtás a legújabb technológiával kifejlesztett, önkenő szivattyúval ellátott hajtómű, rendkívül robosztus és kevés karbantartást igényel. Jelentősége abban áll, hogy a gyűjtős traktoroknál az előre- és hátramenetet - ugyanúgy, mint a sebességet - fokozatmentesen, kuplungolás vagy kapcsolás nélkül, lábpedállal lehet változtatni. A kormányt mindkét kezével foghatja. Ezáltal finoman, hajszálpontosan irányítható a traktor.
Részletekben rejlik a lényeg minden MTD traktor esetében: ergonómikusan kialakított elemek, talajkímélő felfüggesztés, leszállás nélkül üríthető gyűjtőzsák, szűk fordulókör, gyepkímélő gumik. A kétkéses hátsó kidobású traktoroknál a szembeforgó kések a legrövidebb úton juttatják a kaszálékot a gyűjtőbe.
Az oldalkidobós traktor rendkívül sokoldalú, nagy a területteljesítménye, nagy területen rövidebb idő alatt tudja lenyírni a füvet, mint a gyűjtős. Ha mégis azt szeretnénk, hogy a levágott füvet összegyűjtse, akkor a traktor átalakítható, rendelhető hozzá gyűjtő. Ezen kívül többféle tartozék - pl. hótolólap, gyephenger vagy utánfutó - is csatlakoztatható hozzá.
Az MTD hátsókidobós, gyűjtős traktorok mindig garantálják a hibátlan nyírási eredményt és a kiváló fűgyűjtést. Ez a vágószerkezet tervezésére és a kidobó csatorna formájára vezethető vissza. A gyűjtőkosár méret szerint 240 l kaszálékot is fel tud venni, ami garantálja a nagy területteljesítményt. A legtöbb gép rendelkezik kosár telítettségjelzővel, ami megakadályozza, hogy a kidobó csatorna teli gyűjtőzsáknál eltömődjön. A gyűjtőkosár minden modellnél kényelmesen az ülésből üríthető. Ha viszont úgy dönt, hogy nincs gyűjtésre szükség, a gyűjtő bármikor leszerelhető. Természetesen ezekhez is többféle csatlakoztatható tartozék áll rendelkezésre.
A széleskörű termékválasztékból mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Bővebb információ a gyártó honlapján, a www.mtdhungaria.hu oldalon található.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fűnyírás, fűnyíró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Makita fűnyírók

A Makita 1915-ös alapítása óta, az évek folyamán a világ számos országában jelenlevő multinacionális vállalattá fejlődött. Folyamatosan bővülő termékpalettájának kialakításánál a szigorú japán...


2009-ben is: AL-KO

Az elsősorban kerti gépeiről híres AL-KO 2009-ben is rendszeresen megjelenik lapunkban. A jövő év újdonságairól a cég ügyvezető igazgatóját, Magyari Sándort kérdeztük.