Kling ajtóbehúzók - Bővülő választék

A változó igényekhez igazodóan a kaputechnikában is folyamatosan bővül a termékek választéka. Ez a Kling cégnél is természetes folyamat. Most az ajtóbehúzók választékát gyarapítják új típusokkal. A cél, hogy változatlan minőség mellett kedvezőbb árfekvésű ajtóbehúzókat is kínálhassanak széles vevőkörüknek.

Az új gyártmányok működési elve nem változott, ezek is spirálrugóval előfeszített és fogasléces hajtásúak, mint elődeik, ám méreteik és formai kialakításuk kissé eltér az eddig megszokott Kling ajtóbehúzóktól. Az ajtóbehúzók választékát ennek megfelelően két csoportba osztották. A cég eddig jól bevált és kiváló minőséget képviselő gyártmányai alkotják a Gold Line ajtóbehúzók választékát, a Silver Line csoportot pedig az új, előnyösebb árfekvésű gyártmányok képviselik.
A Gold Line típusai közül a közkedvelt 510-esek kifutóban vannak, helyüket a 300-as sorozat veszi át, amelyek szolgáltatásai annyiban módosulnak, hogy a megszokott normál és rögzíthető karú változatok mellett már csúszókaros típus is választható. A 80-as sorozatú ajtóbehúzók igen bőséges, különféle karváltozatok (normál, rögzítős, csúszó és párhuzamkaros) és működési funkciók (kicsapódásgátlás, késleltetett zárás, könnyített nyitás) variációinak megfelelő típusváltozatok továbbra is a választék gerincét képezik, amit a sorozat elegáns dekorfedéllel ellátott, és a fokozatmentesen állítható erejű ajtónyitó változatai tesznek teljessé.
Gold Line ajtóbehúzók különféle működési funkciójú és karváltozatú típusai minden igényt kielégítenekA Kling ajtóbehúzókat a Silver Line sorozat típusai gyarapítják. Ezek ugyancsak spirálrugóval és fogasléccel működnek, többségükben kétfokozatúak és normál karos kivitelűek. Jobbos és balos ajtókra egyaránt felszerelhetők, külső adottságaikat tekintve azonban típusonként eltérőek. A 3000-es sorozatúak öntvényháza lekerekített és beszabályozó csavarjaik oldalt találhatók. Az 5000-es sorozatba tartozó típusok öntvényháza hasonló a régebbi típusokéhoz, míg a 8000-esekre a laposabb kialakítású öntvényház és a takarófedél a jellemző. Ez utóbbiak kisebb méretű változatainál a fedél csak a felfogó csavarokat fedi le, beszabályozó csavarjai a szokásos helyen oldalt találhatók. A nagyobbaknál viszont a lepattintható lemezfedél alatt, a ház homloklapjára kerültek a behúzó-, a zárási-, a késleltetési- és a behúzási sebességet beállító csavarok. Minden ajtóbehúzóhoz a felszerelésüket megkönnyítő helyező-, a csavarok helyének átjelölését megkönnyítő sablon és a felfogó csavarok is tartozékok.
A mindenkori célnak megfelelő típus kiválasztásához azonban az ajtó méretén kívül annak környezetét is alaposan fel kell mérni, és a célnak leginkább megfelelő típusú ajtónyitót a Kling Kft. szakembereinek közreműködésével közösen célszerű kiválasztani. Az ajtóbehúzók felszerelése viszonylag egyszerű, de igény esetén e művelethez a cég megfelelő szakembert is tud ajánlani.

Silver Line ajtóbehúzók típusai lekerekített- (3000-as), magas és szögletes- (5000-es), továbbá lapos, takarófedeles (8000-es) kialakításúak

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ajtóbehúzó, ajtó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Autóbeállók garázs helyett

A személygépkocsik gyarapodásával egy időben a garázsigények is megnőttek. A családi ház tulajdonosok előnyös helyzetben vannak, hiszen szerencsés esetben ha garázs nem is, de egy tetővel ellátott...


Ajtót a fürdőkádra

Az életkor előrehaladtával egyre problémásabb lehet a fürdőkádba való beszállás, illetve a kádból történő kiszállás. Szintén akadályt jelenthet egy műtét vagy egy sérülés utáni lábadozás.