Dryzone

Házilagos megoldás a felszívódó nedvesség ellen

2013-10-08 10:24:21 | Módosítva: 2013-10-08 15:47:19

A különféle fizikai és vegyi injektálásos módszerrel készülő falszigetelési eljárásokhoz képest forradalmian új – bár már több mint 10 éve reklamáció nélkül bizonyító – megoldás a DRYZONE szigetelőkrém alkalmazása a falakban felszivárgó nedvesség ellen.

Tégla és terméskő falazatokban, vályogban vagy Ytongban egyaránt használható a DRYZONE szigetelőkrém. Minden különösebb szakértelem nélkül, a terméklapon és a www.bitimpex.hu oldalakon leírt technológiai utasítás betartásával egyszerűen és gyorsan kiküszöbölhetők házunk, lakásunk falaiban a kapilláris nedvesség okozta kellemetlenségek. Így megszüntethető a vakolat leválása, a festék lepergése, a vizes, penészt vonzó foltok kialakulása, a dohszag.


Az eljárás roppant egyszerű: verje le a vakolatot legalább 50 cm-rel a látható nedvesedés felett. Jelölje ki a szigetelési síkot a belső padlószinthez a legközelebbi fúgában, de a talajszinthez képest mindenképp magasabban, és fúrjon vízszintes furatokat egymástól legfeljebb 12 cm (Ytong, vályog esetén 6-8 cm) távolságban a habarcs fúgákba. A furatok mélysége a falvastagság mínusz 3-4 cm legyen. Az így elkészített furatokba a DRYZONE kinyomó pisztoly segítségével injektálja be a szigetelőkrémet úgy, hogy a teljes furathosszban folyamatosan legyen belőle.


A szigetelési munka elvégeztével a visszavakolás légpórusos páraáteresztő (ún. lélegző) vakolattal történjen, és ne használjon diszperziós festéket a helyreállításra. A DRYZONE a hajszálcsövek kenésével éri el hatását, és tartja lent a nedvességet. Vízszintes vízzárak fentiekben leírt kialakításához kapcsolódóan kell megemlíteni a VANDEX BB75 vízzáró habarcsot, melynek segítségével megteremthető a kapcsolat a padló alatt készült vízszigetelés, és a DRYZONE vízszintes vízzárja között. 


A VANDEX BB75 olyan cement bázisú kent szigetelés, ami a fenti feladaton kívül is kiválóan alkalmazható pincék, víztározó medencék külső vagy belső oldali szigetelésére. A VANDEX BB75 képes talajvizes pincék kiásás nélküli, belső oldali szigetelésére, kötése után megállítva a nagy nyomással betörő vizeket is.

Mindezekről az anyagokról részletes ismertetőt talál a www.bitimpex.hu oldalon, vagy szóbeli tájékoztatást kaphat a Bitimpex Kft. irodájában, vagy telefonon a (+36-1) 362-2473 telefonszámon. 1116 Budapest, Építész u. 8-12.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyílászárók huzatmentesítése

A hűvösebb idő beálltával előtérbe kerül az ablakok, ajtók résmentesítése. Nem véletlenül, mert a réseken folyamatosan elillan ameleg. A fűtés pedig sokba kerül, és ha nincs kellemes meleg a...


Beszéljünk a szigetelési vastagságokról!

Ha ismerjük a szigetelőanyagok hővezetési tényezőjének és vastagsági adatainak összefüggéseit az épület szerkezetének minőségére vetítve, máris stabilan megalapozhatjuk házunk pénztárcakímélő...