Dryzone

Házilagos megoldás a felszívódó nedvesség ellen

2013-10-08 10:24:21 | Módosítva: 2013-10-08 15:47:19

A különféle fizikai és vegyi injektálásos módszerrel készülő falszigetelési eljárásokhoz képest forradalmian új – bár már több mint 10 éve reklamáció nélkül bizonyító – megoldás a DRYZONE szigetelőkrém alkalmazása a falakban felszivárgó nedvesség ellen.

Tégla és terméskő falazatokban, vályogban vagy Ytongban egyaránt használható a DRYZONE szigetelőkrém. Minden különösebb szakértelem nélkül, a terméklapon és a www.bitimpex.hu oldalakon leírt technológiai utasítás betartásával egyszerűen és gyorsan kiküszöbölhetők házunk, lakásunk falaiban a kapilláris nedvesség okozta kellemetlenségek. Így megszüntethető a vakolat leválása, a festék lepergése, a vizes, penészt vonzó foltok kialakulása, a dohszag.


Az eljárás roppant egyszerű: verje le a vakolatot legalább 50 cm-rel a látható nedvesedés felett. Jelölje ki a szigetelési síkot a belső padlószinthez a legközelebbi fúgában, de a talajszinthez képest mindenképp magasabban, és fúrjon vízszintes furatokat egymástól legfeljebb 12 cm (Ytong, vályog esetén 6-8 cm) távolságban a habarcs fúgákba. A furatok mélysége a falvastagság mínusz 3-4 cm legyen. Az így elkészített furatokba a DRYZONE kinyomó pisztoly segítségével injektálja be a szigetelőkrémet úgy, hogy a teljes furathosszban folyamatosan legyen belőle.


A szigetelési munka elvégeztével a visszavakolás légpórusos páraáteresztő (ún. lélegző) vakolattal történjen, és ne használjon diszperziós festéket a helyreállításra. A DRYZONE a hajszálcsövek kenésével éri el hatását, és tartja lent a nedvességet. Vízszintes vízzárak fentiekben leírt kialakításához kapcsolódóan kell megemlíteni a VANDEX BB75 vízzáró habarcsot, melynek segítségével megteremthető a kapcsolat a padló alatt készült vízszigetelés, és a DRYZONE vízszintes vízzárja között. 


A VANDEX BB75 olyan cement bázisú kent szigetelés, ami a fenti feladaton kívül is kiválóan alkalmazható pincék, víztározó medencék külső vagy belső oldali szigetelésére. A VANDEX BB75 képes talajvizes pincék kiásás nélküli, belső oldali szigetelésére, kötése után megállítva a nagy nyomással betörő vizeket is.

Mindezekről az anyagokról részletes ismertetőt talál a www.bitimpex.hu oldalon, vagy szóbeli tájékoztatást kaphat a Bitimpex Kft. irodájában, vagy telefonon a (+36-1) 362-2473 telefonszámon. 1116 Budapest, Építész u. 8-12.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belső hőszigetelés tapétával

Az tagadhatatlan, hogy az épületek hőszigetelését hathatósan csak külső szigetelő réteg falra erősítésével lehet megoldani. Ez azonban jelentős beruházás, és nem is mindig megoldható, pl. egy...


Rugalmas tetőszigetelés

Lapostetők bitumenes szigetelésével több ízben foglalkoztunk lapunk hasábjain. Újdonság a műanyag-gumi lemezekből álló, előregyártható, egyedi igényekre szabható lepelszigetelés, amivel akár egy...