Forradalom a fúrásban

Több mint 95 éves múltra tekint vissza a Japánban 1910-ben megalapított Hitachi Ltd., amely a mai napig Japán legnagyobb elektromos kéziszerszámgyártó és forgalmazó cége. A Hitachi logóval fémjelzett termékek vitathatatlanul a magas minőség, a kiforottság, az átgondoltság és a tartosság jelképei szerte a világon.

A Hitachi új fúró-vésőkalapácsát – a reklámozó szlogeneknek megfelelően – napjaink forradalmi lehetőségei jellemzik. A modern, dinamikus megjelenés határozottan megkülönbözteti úgy az elődeitől, mint a konkurens berendezésektől. Paraméterei alapján a DH24PC3 fúró-vésőkalapács radikálisan megváltoztatja a konkurensekkel szemben támasztott követelményeket. Az új elektropneumatikus rendszernek és a megnövelt motorteljesítménynek köszönhetően, az egyes ütések energiája 3,2J-ra nőtt, amely az 1000/perc értéket meghaladó fordulatszám, és a 4600/percet elérő ütésszámmal a kétkilós fúrókalapácsok osztályában a leggyorsabb fúrási sebességet teszi lehetővé. A készülékbe új, megnövelt tömítettségű csapágyakra ültetett, tökéletesített hűtési rendszerű, 800W-os motort építettek be. A gépet egy új szerszámbefogó rendszerrel látták el, amely az SDS-PLUS-os szerszámok behelyezését könnyedén, egy kézzel (SINGLE STEP) teszi lehetővé. Furatmélység határolóval felszerelt kiegészítő fogantyú, tetszőleges helyzetben rögzíthető. Az erőátviteli rendszert biztonsági tengelykapcsolóval, a meghajtó motort új generációs, tökéletes hűtési rendszerrel és AUTO-STOP rendszerű szénkefékel látták el. A hátsó markolatot csúszásgátló és rezgést csillapító tulajdonságú elasztomerrel burkolták. Ez jelentősen megkönnyíti és biztosabbá teszi a munkát, akár izzadt kézzel is. A DH24PC3 modell a fúrás, és ütvefúrás üzemmód mellett rendelkezik egy harmadik, igazító vésés funkcióval is. A standard felszerelés oldalfogantyúból és furatmélység határolóból áll. A készülék egy praktikus, rugalmas, az előző modelleknél már megismert műanyag kofferben kerül a vásárlóhoz, amelyben sok hely található a kiegészítő felszereléseknek is. A japán konstruktőrök több éves munkájának eredménye rendkívüli teljesítmény, és ami szintén nem elhanyagolható, a modern, inspiráló megjelenés. Az új termékek tesztelését speciálisan a Hitachi cégnek tervezett software-rel végzik, amelyet már az új ütvefúrókalapácsnál és bontókalapácsnál is alkalmaztak. A tesztek eredménye világszínvonalú üzembiztosságot és tartosságot garantál a felhasználóknak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fúrás, fúró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Betonfúrás

A kereskedelemben kapható barkács- és ipari kategóriájú fúrógépek nagy része egyben ütvefúró is, elvben tehát beton falazat fúrására is alkalmas. Mégis a különböző gépfajták között jelentős a...


Zárak, zárszerkezetek

Lakásunkat még akkor is ajánlatos zárva tartani, ha otthon tartózkodunk. Ha pedig távol vagyunk, a bejárati ajtóra és a felszerelt zárakra bízzuk otthonunk védelmét. Nem mindegy tehát, hogy milyen...