Siemens REV-típusú szobatermosztátok

A Siemens Rt. Building Technologies rendkívül széles épületgépészeti termékválasztékából most a REV-típusú helyiséghőmérséklet-szabályozókat mutatjuk be.

A REV sorozat (REV12, REV16, REV23, REV23RF, REV100, REV200, REV300, REV33) a termékpaletta felső kategóriáját jelenti. A korábbi REV-sorozat 1996 óta volt jelen a világpiacon, ebből a termékcsoportból 845 ezer darabot értékesített a vállalat. Az új REV-sorozat elsősorban külsejében és a programozás módjában változott. Az ún. „Push & Roll” rendszernek köszönhetően a programozás egyetlen (!) gombbal történik.
A REV-sorozat tagjai egyedi, korszerű design szerint készülnek, kapcsoló kimenettel rendelkeznek, kivétel a REV33 és a REV300 típusokat, amelyek 3-pont kimenetűek, így szabályozószelep mozgatására alkalmasak. A relé AC 24 V-tól 230 V-ig terhelhető, ezért felhasználásuk univerzális. Lángmodulációs készülékeknél is alkalmazhatók, de csak abban az esetben, ha a lángmodulációt a kazán saját elektronikája végzi. (A gázkazánok döntő többsége ilyen). A REV-sorozat szobatermosztátjai elsősorban lakóépületek, irodák fűtésének szabályozására alkalmazhatók. A sorozat egyes típusai hűtés szabályozására is alkalmasak.
Minden REV termosztát ún. öntanuló szabályozási móddal van ellátva, ezáltal a legnagyobb pontosság (0,25 °C) érhető el! Létezik telefonos távirányítású és rádiófrekvenciás szobatermosztát is, ez utóbbi rádióhullámok segítségével kapcsol. A REV-sorozaton belül külön családot jelent az érintőképernyős sorozat; a REV100, REV200 és a REV300. Ezek a szobatermosztátok nem tömegtermékek, de nem is luxuscikkek. Jelen pillanatban a 2-pont kimenetű programozható szobatermosztátok közül a REV23 és az érintőképernyős, háttérvilágított kivitelű REV200 típus a Siemens csúcsmodellje.
Keresse az akciós REV-sorozat termosztátjait szerződött szakkereskedőknél

További információ:
Siemens Rt. Building
Technologies ágazat
http://www.pannonkant.hu/
Telefon: 471-1393, 471-1397

 

VIGAS - Öko faelgázosító kazán és pellet kazán


A VIGATHERM Kft. által forgalmazott VIGAS mikroprocesszoros vezérléssel rendelkező faelgázosító kazánok az ökológiai és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve igen jelentős helyet foglalnak el a korszerű fűtéstechnikai megoldások között. A mikroprocesszoros vezérlésnek köszönhetően a VIGAS faelgázosító kazán működtetése amellett, hogy rendkívül gazdaságos, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelent a hagyományos vegyestüzelésű kazánokkal szemben. Az újszerű égetési elvnek köszönhetően a készülék a magasabb hőmérsékleten éghető gázt is elégeti, így a kazán hatásfoka 85-90 százalékosra nő.
A cég a fatüzelésű VIGAS 25, 40, 60, 80 típusú kazánokon kívül, fával és barnaszénnel fűthető kombinált VIGAS UD 29 melegvizes kazánokat, valamint VIGAS 25 hőlégbefúvó kazánokat is forgalmaz. A választékot még bővíti a nemrégiben kifejlesztett pellettel, illetve a fával fűthető VIGAS 18 DP pellet kazán is. A VIGAS kazánok lakóépületek, családi házak, panziók, műhelyek, ipari csarnokok és más hasonló létesítmények fűtésére készülnek. A kazánok teljesítménye típusuk szerint 25 kW-tól 80 kW-ig terjed.
A VIGAS faelgázosító kazánok mikroprocesszoros vezérlése teljesen automatizálta a kazán működését. Az égés, a vízhőfok, a keringtetőszivattyú, az elszívóventilátor működése is elektronikusan vezérelt az üzemeltető által beprogramozott üzemmódnak megfelelően. Az AK 2005 D vezérlőegység kijelzi, ha kevés a tüzelőanyag, a vízhőfokot, a beállított programot, a kazán aktuális üzemmódját, illetve az esetlegesen előforduló hibát. A vezérlést az ún. EXPANDER-rel lehet bővíteni, amely három központi fűtéskört, napelemes rendszert és úszómedencével rendelkező fűtésrendszert is tud egyszerre vezérelni, figyeli a hőmérséklet változását, és ettől függően folyamatosan növeli vagy csökkenti a befúvóventilátor sebességét az elgázosítás és égés folyamata alatt.

A kazán forgalmazója:
VIGATHERM Kft
(2092 Budakeszi Fő u. 136.
Tel: (06-23) 452-034
http://www.vigatherm.hu/
e-mail: info@vigatherm.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Használjuk a termosztátot!

2009 végére százezer lakásban válik szabályozhatóvá a fűtés, köszönhetően a panel-felújítási és más energiatakarékossági programoknak. A megtakarítás viszont csak akkor lesz kézzelfogható, ha...


Nyissuk ki a radiátor szelepeket

Kezd nyáriasra fordulni az idő, lassan el is felejtjük a fűtési szezont.Azonban mielőtt ezt elfelejtjük, a távfűtéses lakásban lakóknak fontos ellenőrizni, hogy valamennyi radiátorszelepet nyitott...