Egy ajánlat a hó eltakarításához az MTD-től

Módosítva: 2014-02-11 12:32:28

Családi házak részére

Az egyfokozatú hómarón egy sebesen forgó, gumiborítású marófej felszedi a havat és kiszórja a kidobó nyíláson át. Az 5 lóerős téli kivitelű benzinmotornak télen is könnyű az indítása (pl. nincs a motoron levegőszűrő), az 53 cm munkaszélességgel pedig határozottan nagy mennyiségű hó takarítható el. (vagy éppen lőhető át a szomszédba!). A kiszórás iránya és távolsága szabályozható. A gép előrehaladását a súlypont megválasztásával befolyásolhatjuk, ügyesen lavírozva nem kell tolnunk a gépet. Amíg a marófej érintkezik a felszínnel az egy fokozatú készülék jobban tisztít, mint a kétfokozatú. A biztonsági kapcsoló elengedése (hasonlóan a fűnyírókhoz) leállítja a marófejet. Kiváló választás családi házak részére.

Üdülők, intézmények részére

A kétfokozatú hómaró lassan forgó fém marófeje felszedi a havat, behordja a gyorsan pörgő forgólapátra, és kiszórja a kidobónyíláson. A legtöbb kétfokozatú gép sebességváltóval van felszerelve. Az MTD nagyobb hómaróira tolólap is szerelhető. Ezzel tolhatóvá válik a már olvadó hókása, latyak, ill. a gép használható marad akkor is, amikor a nehéz, vizes hó eldobására már nem maradna elegendő energia. (Gondoljunk csak bele, ilyenkor milyen nehéz tud lenni a hólapát is!) Az önkormányzatok, ipari üzemek részére az MTD 8-10 LE-s 640 F, 660 G típusú, illetve az MTD Yard Man típuscsalád hómarói közül célszerű választani. A bemutatott készülékekről, a viszonteladókról, a szervizhálózatról bővebb információhoz juthat az MTD Hungária Kft. honlapján.

8248 Nemesvámos,
Dózsa Gy. u. 1.
http://www.mtdhungaria.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: havas, jég, takarít

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Autók belső takarítása

A gépkocsikat sokszor csak kívülről ápoljuk többé-kevésbé rendszeresen, a belsejére már sokkal kevesebb figyelmet fordítunk. Ám hiába ragyog kívülről az autónk, ha a belseje elhanyagolt. A por...


Őszi ereszcsatorna-karbantartás

Az őszi, intenzív levélhullás során az ereszcsatornák gyorsan megtelnek, tisztításukkal nem érdemes tavaszig várni. Ilyenkor célszerű elvégezni a hibás részek javítását is.