Belső hő- és hangszigetelés

Halltex panelek

2010-05-30 15:13:55 | Módosítva: 2012-09-14 10:12:45

A Halltex panel hang- és hőszigetelésért felelős, 12 mm vastag porózus farostlemez, amire gyárilag speciális tapétákat laminálnak.Az így létrejött panel közvetlenül a festett vagy tapétázott falra ragasztható, felületkezelést nem igényel, egyből kész felületethoz létre. A térveszteség szinte nem is érzékelhető.

A sok kiemelkedő paraméter rendkívül népszerűvé tette a Halltex panelt a megjelenése óta eltelt két év alatt. A felrakással megtakarítható munkafolyamatok (falhibák kijavítása, festés előkészítése, festés stb.) pedig árban is versenyképessé teszik, mert anyagot, időt, munkabért takaríthatunk meg. Ezért egyre gyakoribb a gyors lakás-felújítási célú vásárlás is.

Hőszigetelés

Magyarországon a külső homlokzati hőszigetelés terjedt el. Nagyon sokak számára viszont ez nem járható út. A társasház nem egységes a kérdésben, vagy egységes, de nem kap állami támogatást hozzá, a ház külső burkolata olyan színvonalas, hogy vétek lenne eltakarni, esetleg műemlék jellegű épületről van szó, stb.. Persze vannak olyanok is, akik tudják, hogy a belső hőszigeteléssel elérhető komfortérzet verhetetlen.
Porózus szerkezete miatt a Halltex panel nagyon jó hőtartó, hőtároló képességgel rendelkezik. A panel felhelyezése után a felület hőfoka közel a szoba hőmérsékletével lesz azonos, ez megszünteti a falak hidege és a szoba hőmérsékletének különbsége miatti huzatot.
A panel felhelyezésével szigetelhetők a hőhidak, ahol különösen a nyílászárók cseréje után reális veszély a párakicsapódás. Ha már létezik ez a jelenség a lakásban, a teljes kiszárítás és penészmentesítés után segíthet a Halltex panel.

Hangszigetelés

A Halltex talán a leggyorsabban felszerelhető hangszigetelő megoldás, hiszen átlagos állapotú festett, tapétázott falra azonnal felragasztható. A 12 mm-es vastagság az átlagos 22 dB-es hangcsillapítási szint mellett, szinte egyedüli megoldás azoknak, akik nem tudnak a szobájukból 10-16 centimétert feláldozni.
Nem ritka a szó szerint érthető áthallás. Ilyenkor célszerű a Halltex által szintén forgalmazott, felületkezelés nélküli 19 mm-es porózus farostlemez felrakása, majd erre jön valamelyik tapétás panel. Vigyázat! A natúr porózus farostlemez önmagában nem festhető, nem tapétázható. Mindenképpen fedőréteg kell rá!
Hangszigetelésnél köztudott, hogy utólag szinte lehetetlen tökéletesen megvalósítani. Egy hangos televízió a szomszédban, jó eséllyel kiküszöbölhető probléma. Tomboló lakótársak a fal másik oldalán viszont egy eredetileg jól megépített házban is gondot okoznának.
Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy utólagos hangszigeteléssel mi érhető el. Fél siker, ha pontosan tudjuk, hol van a gyenge pont, ahol védekezni kell. Lehet például, hogy a födém viszi a hangot, és nem a közvetlen oldalfal. A Halltex táblák kínálatában megtalálható a plafon panel is. Ez a panel nagy a kedvenc, mert a felső lakók felőli testhangok sokak életét keserítik meg.
A Halltexet használnak a zenészek, zenekedvelők és a házimozi rajongók, hangstúdiók és vendéglátóhelyek is.

Környezetbarát

A Halltex panel nem tartalmaz egészségre káros szerves anyagot. Kellemes klímát, káros anyagoktól mentes környezetet garantál. Ezért ideális megoldás gyerekszobákban, gyermekintézményekben.
A Halltex panel hang- és hőszigetelésért felelős, 12 mm vastag
porózus farostlemez, amire gyárilag speciális tapétákat laminálnak.
Az így létrejött panel közvetlenül a festett vagy tapétázott falra
ragasztható, felületkezelést nem igényel, egyből kész felületet
hoz létre. A térveszteség szinte nem is érzékelhető.

További információ:
www.halltex.hu
(+36-1) 302-1811
(+36-20) 4545-021

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Üveggyapot a tetőtérben

Az elmúlt néhány évben a különböző épületenergetikai minősítések fontossága és szükségessége jelentősen megnőtt, és ezzel egy időben előtérbe került aszigetelőanyagok minősége, beépíthetősége,...


Konyhai elszívó oldalfalba

Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, hogyan lehet nagy átmérőjű furatot készíttetni beton-, illetve tégla falba. A cikkünkben leírt betonpanel fúrás nem öncélúan történt. A cél egy oldalfali...