Belső hő- és hangszigetelés

Halltex panelek

2010-05-30 15:13:55 | Módosítva: 2012-09-14 10:12:45

A Halltex panel hang- és hőszigetelésért felelős, 12 mm vastag porózus farostlemez, amire gyárilag speciális tapétákat laminálnak.Az így létrejött panel közvetlenül a festett vagy tapétázott falra ragasztható, felületkezelést nem igényel, egyből kész felületethoz létre. A térveszteség szinte nem is érzékelhető.

A sok kiemelkedő paraméter rendkívül népszerűvé tette a Halltex panelt a megjelenése óta eltelt két év alatt. A felrakással megtakarítható munkafolyamatok (falhibák kijavítása, festés előkészítése, festés stb.) pedig árban is versenyképessé teszik, mert anyagot, időt, munkabért takaríthatunk meg. Ezért egyre gyakoribb a gyors lakás-felújítási célú vásárlás is.

Hőszigetelés

Magyarországon a külső homlokzati hőszigetelés terjedt el. Nagyon sokak számára viszont ez nem járható út. A társasház nem egységes a kérdésben, vagy egységes, de nem kap állami támogatást hozzá, a ház külső burkolata olyan színvonalas, hogy vétek lenne eltakarni, esetleg műemlék jellegű épületről van szó, stb.. Persze vannak olyanok is, akik tudják, hogy a belső hőszigeteléssel elérhető komfortérzet verhetetlen.
Porózus szerkezete miatt a Halltex panel nagyon jó hőtartó, hőtároló képességgel rendelkezik. A panel felhelyezése után a felület hőfoka közel a szoba hőmérsékletével lesz azonos, ez megszünteti a falak hidege és a szoba hőmérsékletének különbsége miatti huzatot.
A panel felhelyezésével szigetelhetők a hőhidak, ahol különösen a nyílászárók cseréje után reális veszély a párakicsapódás. Ha már létezik ez a jelenség a lakásban, a teljes kiszárítás és penészmentesítés után segíthet a Halltex panel.

Hangszigetelés

A Halltex talán a leggyorsabban felszerelhető hangszigetelő megoldás, hiszen átlagos állapotú festett, tapétázott falra azonnal felragasztható. A 12 mm-es vastagság az átlagos 22 dB-es hangcsillapítási szint mellett, szinte egyedüli megoldás azoknak, akik nem tudnak a szobájukból 10-16 centimétert feláldozni.
Nem ritka a szó szerint érthető áthallás. Ilyenkor célszerű a Halltex által szintén forgalmazott, felületkezelés nélküli 19 mm-es porózus farostlemez felrakása, majd erre jön valamelyik tapétás panel. Vigyázat! A natúr porózus farostlemez önmagában nem festhető, nem tapétázható. Mindenképpen fedőréteg kell rá!
Hangszigetelésnél köztudott, hogy utólag szinte lehetetlen tökéletesen megvalósítani. Egy hangos televízió a szomszédban, jó eséllyel kiküszöbölhető probléma. Tomboló lakótársak a fal másik oldalán viszont egy eredetileg jól megépített házban is gondot okoznának.
Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy utólagos hangszigeteléssel mi érhető el. Fél siker, ha pontosan tudjuk, hol van a gyenge pont, ahol védekezni kell. Lehet például, hogy a födém viszi a hangot, és nem a közvetlen oldalfal. A Halltex táblák kínálatában megtalálható a plafon panel is. Ez a panel nagy a kedvenc, mert a felső lakók felőli testhangok sokak életét keserítik meg.
A Halltexet használnak a zenészek, zenekedvelők és a házimozi rajongók, hangstúdiók és vendéglátóhelyek is.

Környezetbarát

A Halltex panel nem tartalmaz egészségre káros szerves anyagot. Kellemes klímát, káros anyagoktól mentes környezetet garantál. Ezért ideális megoldás gyerekszobákban, gyermekintézményekben.
A Halltex panel hang- és hőszigetelésért felelős, 12 mm vastag
porózus farostlemez, amire gyárilag speciális tapétákat laminálnak.
Az így létrejött panel közvetlenül a festett vagy tapétázott falra
ragasztható, felületkezelést nem igényel, egyből kész felületet
hoz létre. A térveszteség szinte nem is érzékelhető.

További információ:
www.halltex.hu
(+36-1) 302-1811
(+36-20) 4545-021

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kedvező hírek a hőszigetelés világából

Az egyre emelkedő energiaszámlák minden háztartás számára növekvő terhe-ket okoznak. Egy ház, vagy lakás fűtési költségei egy család havi kiadásainak akár 20 %-át is kitehetik. Vajon feltétlen...


Hangszigetelés: Rigips a csend záloga

A nyugodt, zavartalan álmot, az otthoni tevékenységek (főzés, tévénézés, zenehallgatás, takarítás stb.) egymás zavarása nélküli végzését egyaránt biztosítják a Rigips hangszigetelt falai,...