Levegőminőség és kerékpározás

2019-07-28 10:04:25 | Módosítva: 2019-07-28 10:05:39

Korunkban nem létezik olyan városi közlekedési forma, amely valami módon ne lenne közvetlenül vagy közvetetten káros hatással egészségi állapotunkra. Ha mindennapi közlekedésünkhöz a kétkerekűt választjuk, hozzájárulunk a levegőminőség javulásához, és ezzel önmagunk egészségén túl embertársainkét is óvjuk. Minél többen döntenek a biciklizés mellett, annál tisztább levegőt, élhetőbb városokat kapunk.


Óvintézkedéseket kell tenni

A biciklivel közlekedőknek azonban – mivel a levegővételt kikerülni nem lehet – óvintézkedéseket szükséges tenni egészségük érdekében. Zsúfolt, forgalmas utak helyett válasszuk az elkerülő utakat, mellékutcákat, a dugóban rekedt gépjárművek kipufogógázát kerüljük el, illetve igyekezzünk elkerülni a csúcsidőket is, lehetőleg korábban induljunk útnak. Túl szmogos levegőben viselhetünk arcmaszkot. Ne feledkezzünk meg a gyermekekről sem. A tüdőhasználatot tekintve egy futóbicikli vagy éppen egy roller hasonló igénybevételt jelent, mintha kerékpároznánk, ezért az óvintézkedések itt is indokoltak. Érdemes minél több időt tölteni zöldövezetben, távol a nagyvárosi környezettől, hogy kompenzáljuk a hét közben beszívott szmogot. Ezzel segítsük immunrendszerünk, szervezetünk regenerálódását.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A járvány tréfás oldala

A járvánnyal egyáltalán nem lehet viccelni, szó szerint halál komolyan kell venni. Ennek ellenére sokan azzal próbálják oldani a feszültséget, ijedséget, hogy a maszkjukat változtatják tréfásra....


Kerékpárral biztonságosan

Melyek a biztonságos kerékpározás fő szabályai, és hogyan közlekedjünk kerékpárral annak érdekében, hogy épségben elérjünk úti célunkhoz?