Muskátli zuhatag a teraszon

2010-07-10 19:32:58 |

A futómuskátli nyár végére több mint egy méter hosszú, dúsan virágzó hajtásokat növeszt, ha megfelelően gondozzuk, tápláljuk. Csak megbízható kertészetből beszerzett, egészséges növényeket ültessünk a balkonládába, napos, nem szeles helyre. Ha a muskátli társat kap, ügyeljünk rá, hogy az együtt ültetett növények igényei megegyezzenek, és mindegyiknek elegendő helye legyen a fejlődésre. Fontos a láda mérete is, ha nagyobb földtömeget fogad be, nyári forró napokon sem fognak növényeink szenvedni, mert elegendő víz- és tápanyagtartalék áll rendelkezésükre.

A beültetés után 2 héttel kezdjük meg a tápanyag-utánpótlást, a muskátlik igényének megfelelő Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldattal. Az első virágok megjelenéséig hetente egyszer, majd hetente kétszer adagoljuk a tápoldatot a növények öntözővizébe. A teleltetésre szánt növényeket szeptemberig, a többit egészen a fagyokig tápoldatozzuk, ezzel biztosítva a dinamikus fejlődést és dús virágzást.
A futómuskátli virágtömegét tovább növelhetjük, ha naponta tápláljuk: tegyünk 15 ml tápoldatot 10 liter vízhez, és ezzel öntözzük naponta a növényeket, igényük szerinti vízmennyiséggel. Törjük ki rendszeresen az elnyílt virágokat, ezzel is segítve az új bimbók kialakulását.
Az öntözést lehetőleg az esti hűvösebb órákra időzítsük, így biztosan nem perzselődik meg a növény, éjszaka a muskátli felveszi a vizet, kisebb lesz a párolgási veszteség. Ilyenkor is ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl hideg az öntözővíz. Nehezebb öntözni, de nagyon látványos, ha két sor ládát ültetünk be az erkélyen. A felső sort rögzítsük a korlát felső részénél, az alsó sort legegyszerűbb a járószintre helyezni, így hamarosan virágfüggöny határolja az erkélyt.

www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Irányított árnyékolás növényekkel

A pergolák, lugasok, futórácsok egyik célja, hogy kúszónövényeink számára támasztékul szolgáljanak, így egy kellemes, árnyas rész alakuljon ki alattuk. E növények többségének a szára (ellentétben...


A kertek királynője

Régebben minden falusi udvaron találhattunk néhány rózsatövet, amelyek sokszínű, illatos virágaikkal örvendeztették meg az arra járókat. A rózsa manapság is kedvelt növényünk, a nemesítés...