Muskátli zuhatag a teraszon

2010-07-10 19:32:58 |

A futómuskátli nyár végére több mint egy méter hosszú, dúsan virágzó hajtásokat növeszt, ha megfelelően gondozzuk, tápláljuk. Csak megbízható kertészetből beszerzett, egészséges növényeket ültessünk a balkonládába, napos, nem szeles helyre. Ha a muskátli társat kap, ügyeljünk rá, hogy az együtt ültetett növények igényei megegyezzenek, és mindegyiknek elegendő helye legyen a fejlődésre. Fontos a láda mérete is, ha nagyobb földtömeget fogad be, nyári forró napokon sem fognak növényeink szenvedni, mert elegendő víz- és tápanyagtartalék áll rendelkezésükre.

A beültetés után 2 héttel kezdjük meg a tápanyag-utánpótlást, a muskátlik igényének megfelelő Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldattal. Az első virágok megjelenéséig hetente egyszer, majd hetente kétszer adagoljuk a tápoldatot a növények öntözővizébe. A teleltetésre szánt növényeket szeptemberig, a többit egészen a fagyokig tápoldatozzuk, ezzel biztosítva a dinamikus fejlődést és dús virágzást.
A futómuskátli virágtömegét tovább növelhetjük, ha naponta tápláljuk: tegyünk 15 ml tápoldatot 10 liter vízhez, és ezzel öntözzük naponta a növényeket, igényük szerinti vízmennyiséggel. Törjük ki rendszeresen az elnyílt virágokat, ezzel is segítve az új bimbók kialakulását.
Az öntözést lehetőleg az esti hűvösebb órákra időzítsük, így biztosan nem perzselődik meg a növény, éjszaka a muskátli felveszi a vizet, kisebb lesz a párolgási veszteség. Ilyenkor is ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl hideg az öntözővíz. Nehezebb öntözni, de nagyon látványos, ha két sor ládát ültetünk be az erkélyen. A felső sort rögzítsük a korlát felső részénél, az alsó sort legegyszerűbb a járószintre helyezni, így hamarosan virágfüggöny határolja az erkélyt.

www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Citromtermés - saját fácskáról

A citrusfélék közül a citrom és a kumkvát nem csak dísznövényként tartható, idősebb korában minden évben megajándékozza gondos kertészét néhány ízletes gyümölccsel is. Beszerzéskor termő fajtát...


Egynyáriak összeültetése

Látványos összeültetések készíthetők egynyári virágokból, melyek egy része ősz végén akár a szobában, vagy a ház egy világos részén is folytathatja díszítő tevékenységét.