Táblásított kerítés elemek

2010-06-22 03:37:16 | Módosítva: 2010-06-23 14:31:17

A kerítéstáblákat különféle felfogó elemekkel egyszerű az oszlopokra fogatni Önálló kerítéstáblák kialakításra felhasználható a hullámosított és hegesztett szálú, más néven Heidekker hálóanyag, amely egyenes és ferde széliránnyal is készül. Anyaga 2,4-4,2 mm vastag horganyzott acélhuzal, amelyet hullámosítás után ponthegesztéssel rögzítenek 2x3 m-es táblákban. Egyes típusokat egyenes huzalokból is készítenek. Az ilyen fonattáblákat acélkerettel szokás kerítéstáblává alakítani, és így már könnyen az oszlopok közé erősíthetők, amelyek többnyire épített lábazatokba lettek előzőleg rögzítve. Az ilyen táblák kapuk készítéséhez is használhatók, ám ezeknél még fontosabb a masszív keretszerkezet, amit általában zártszelvényű acél idomokból hegesztenek méretre.

A korszerű táblás kerítés elemek időállóak és könnyen is szerelhetők. Anyaguk 4,5-5 mm vastag horganyzott acélhuzal, amelyeknek függőleges szálait 2-4 helyen V-alakban, vagy más formában kihajlított alakzatok teszik szilárdabbá, és egyben felületi dinamikát is adnak az ilyen tábláknak.

A táblák szilárdságát és rugalmasságát a vízszintes és függőleges huzalok ponthegesztett kötései biztosítják. A vízszintes huzalok többnyire a merevítések gerincét kötik össze, ám szilárdabb szerkezet érdekében a távolabbi A ponthegesztett kerítéstáblákat az oszlopokon lehet egymás mellé illesztve felerősítenimerevítések közé is hegesztenek vízszintesen futó egyenes huzalokat, amelyek fokozottan jó tartást biztosítanak az egész táblának. A függőleges huzalszálak távolsága 5-8 cm közötti, és a táblák egységesen 2,05 m szélesek. A magasságuk gyártmányonként változhat, mégpedig 1,25-2,05 m között. A horganyzott bevonaton kívül megvásárolhatók zöldre szinterezett, azaz műanyag bevonattal is.
Az ilyen kerítéstáblákat általában 40x50x2 mm keresztmetszetű, horganyzott felületű zártszelvényű oszlopokra szokás felerősíteni. Az oszloptávolság a táblák hosszához igazodjon. A táblák illesztése és rögzítése az oszlopon történik, mégpedig 3-4 helyen, a szélső függőleges huzalokat lefogó és az oszlopon átmenő menetes szárú elemekkel és anyákkal.

A vastag huzalokból ponthegesztett és merevítésekkel megerősített kerítés táblákból gyorsan készíthető kerítés Természetesen a táblák toldására is van mód, ám ehhez lemezbilincseket kell használni. Az oszlopok tetejét itt is le kell zárni műanyag zárókupakokkal, amelyek külön tartozékok, nem célszerű erről sem elfeledkezni. Az ilyen kerítéstáblákból kellő előkészítés után szilárd és egyszerűségében is mutatós kerítéseket lehet készíteni, különösen, ha zöldre szinterezett táblák ugyanilyen bevonatú oszlopokra kerülnek felerősítésre. Nem véletlen, hogy egyre több új lakóházat kerítenek be ilyen kerítéssel.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kerítés, oszlop

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nedeljkovics Dániel avatarja

Nedeljkovics Dániel        

hol lehet ezt meg vásárolni

Fémfesték közvetlenül a rozsdára

A Hammerite speciális összetételének köszönhetően megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, és korróziógátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett...


Értékes kerítés

Elmúltak már azok az idők, amikor szükséges rosszként tekintettünk a kerítésre. Manapság a jól megválasztott, igényesen telepített, minőségi kerítés ingatlanunk dísze lehet!