Csüngő virágcsodák

2011-08-27 21:09:56 | Módosítva: 2011-08-27 21:09:56

A balkonokat megszépítik a különféle színes ámpolnanövények. A sárga virágú balkon aranyát, a kék és fehér lobéliát vagy az igen változatos csüngő petúniát ültethetjük napos helyre. Félárnyékban érzi jól magát az apró virágú bakopa, a gumós begónia. Acsüngő fuksziák virágtengert varázsolnak az árnyékos teraszokra is.

Ezek a csüngő virágcsodák méretükhöz képest kis földlabdából táplálkoznak, nincs tartalékuk, ezért rendszeres öntözés és tápanyag-ellátás nélkül fejlődésük lelassul, virágzásuk csökken. A surfíniák különösen sok vizet igényelnek, kb. kétszeres mennyiséget, mint a muskátlik. A kiszáradástól a levelek lankadttá válnak, és a növény erősen illatozik, ez vonzza a levéltetveket, amik a legyengült növényt megtámadják, ezért tartsuk a surfíniák földjét állandóan nedvesen.

A tápanyag-ellátás legbiztonságosabb módja a folyékony tápoldat öntözővízzel együtt történő kijuttatása, így a növények méretüknek megfelelően és a környezeti tényezőkkel összhangban jutnak táplálékhoz. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat minden vasigényes, sárgulásra hajlamos, virágzó ámpolnanövény, mint pl. csüngő petúnia (surfínia), lobélia, balkon aranya, csüngő verbéna, bakopa, fukszia teljes körű tápanyagellátását biztosítja. A tápoldat savanyú kémhatása segíti a vas felvételét, a magas vastartalom megakadályozza a klorózis kialakulását. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat kialakult vashiány esetén kúraszerűen is alkalmazható, levélpermetként kijuttatva néhány nap alatt látványos javulást eredményez.

Ha az ámpolnás virágzó növények közé zöld növényt is ültetünk, a tápoldatot a virágos növény igénye szerint adagoljuk, használjuk a Vitaflóra Csüngő növény tápoldatot!

www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: vitaflóra, terasz, balkon

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Teraszbeépítés ponyvával

A hűvös, nyirkos ősz hamar emlékeztet bennünket arra, hogy a nyáron olyan kedvelt teraszunkat néhány hónapig csak ritkán tudjuk majd használni. De van lehetőség arra, hogy meghosszabbítsuk az...


Teraszok árnyékban

Megérkezett a nyár, igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni. Nagy teraszok és pici erkélyek hívogatnak a pihenésre. Minden esetben gondoskodnunk kell megfelelő árnyékolásról, és ezt sokféle...