Csüngő virágcsodák

2011-08-27 21:09:56 | Módosítva: 2011-08-27 21:09:56

A balkonokat megszépítik a különféle színes ámpolnanövények. A sárga virágú balkon aranyát, a kék és fehér lobéliát vagy az igen változatos csüngő petúniát ültethetjük napos helyre. Félárnyékban érzi jól magát az apró virágú bakopa, a gumós begónia. Acsüngő fuksziák virágtengert varázsolnak az árnyékos teraszokra is.

Ezek a csüngő virágcsodák méretükhöz képest kis földlabdából táplálkoznak, nincs tartalékuk, ezért rendszeres öntözés és tápanyag-ellátás nélkül fejlődésük lelassul, virágzásuk csökken. A surfíniák különösen sok vizet igényelnek, kb. kétszeres mennyiséget, mint a muskátlik. A kiszáradástól a levelek lankadttá válnak, és a növény erősen illatozik, ez vonzza a levéltetveket, amik a legyengült növényt megtámadják, ezért tartsuk a surfíniák földjét állandóan nedvesen.

A tápanyag-ellátás legbiztonságosabb módja a folyékony tápoldat öntözővízzel együtt történő kijuttatása, így a növények méretüknek megfelelően és a környezeti tényezőkkel összhangban jutnak táplálékhoz. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat minden vasigényes, sárgulásra hajlamos, virágzó ámpolnanövény, mint pl. csüngő petúnia (surfínia), lobélia, balkon aranya, csüngő verbéna, bakopa, fukszia teljes körű tápanyagellátását biztosítja. A tápoldat savanyú kémhatása segíti a vas felvételét, a magas vastartalom megakadályozza a klorózis kialakulását. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat kialakult vashiány esetén kúraszerűen is alkalmazható, levélpermetként kijuttatva néhány nap alatt látványos javulást eredményez.

Ha az ámpolnás virágzó növények közé zöld növényt is ültetünk, a tápoldatot a virágos növény igénye szerint adagoljuk, használjuk a Vitaflóra Csüngő növény tápoldatot!

www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: vitaflóra, terasz, balkon

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Műfüvek, nagy választékban

A kertek zöld szőnyege a gyep, ám a fű sok gondozást igényel ahhoz, hogy olyan legyen, mint azt szeretnénk. Bizonyos esetekben célszerű műfűvel helyettesíteni, ami bár nem egyenlő az igazival,...


Ültető zsákok

A növények ültetésére szolgáló zsákok a kertészeti termesztésben már régóta használatosak, ám mostanában a házikertekben is kezdenek elterjedni e praktikusan használható látványos eszközök.A...