Csüngő virágcsodák

2011-08-27 21:09:56 | Módosítva: 2011-08-27 21:09:56

A balkonokat megszépítik a különféle színes ámpolnanövények. A sárga virágú balkon aranyát, a kék és fehér lobéliát vagy az igen változatos csüngő petúniát ültethetjük napos helyre. Félárnyékban érzi jól magát az apró virágú bakopa, a gumós begónia. Acsüngő fuksziák virágtengert varázsolnak az árnyékos teraszokra is.

Ezek a csüngő virágcsodák méretükhöz képest kis földlabdából táplálkoznak, nincs tartalékuk, ezért rendszeres öntözés és tápanyag-ellátás nélkül fejlődésük lelassul, virágzásuk csökken. A surfíniák különösen sok vizet igényelnek, kb. kétszeres mennyiséget, mint a muskátlik. A kiszáradástól a levelek lankadttá válnak, és a növény erősen illatozik, ez vonzza a levéltetveket, amik a legyengült növényt megtámadják, ezért tartsuk a surfíniák földjét állandóan nedvesen.

A tápanyag-ellátás legbiztonságosabb módja a folyékony tápoldat öntözővízzel együtt történő kijuttatása, így a növények méretüknek megfelelően és a környezeti tényezőkkel összhangban jutnak táplálékhoz. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat minden vasigényes, sárgulásra hajlamos, virágzó ámpolnanövény, mint pl. csüngő petúnia (surfínia), lobélia, balkon aranya, csüngő verbéna, bakopa, fukszia teljes körű tápanyagellátását biztosítja. A tápoldat savanyú kémhatása segíti a vas felvételét, a magas vastartalom megakadályozza a klorózis kialakulását. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat kialakult vashiány esetén kúraszerűen is alkalmazható, levélpermetként kijuttatva néhány nap alatt látványos javulást eredményez.

Ha az ámpolnás virágzó növények közé zöld növényt is ültetünk, a tápoldatot a virágos növény igénye szerint adagoljuk, használjuk a Vitaflóra Csüngő növény tápoldatot!

www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: vitaflóra, terasz, balkon

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Erkély-, erkélykorlát felújítása

Viszonylag még jó állapotú épületeken is gyakori, hogy az erkélyek vagy a terasz szemmel láthatóan a háznál is rosszabb állapotban van. Az erkély először esztétikailag, majd szerkezetileg is egyre...


Télikertek kialakítása

Nyitott terasz télikerté alakítása komplex feladat, mivel sok tényezőt kell figyelembe venni. Előző lapszámunkban részletesen elemeztük azokat a szempontokat, amelyeket mérlegelnünk érdemes, amikor...