Tavasztól őszig

Einhell kerti gépek

2010-06-23 14:33:54 | Módosítva: 2010-06-30 15:55:16

A kertjüket saját kezűleg gondozók kedvéért az alábbiakban az Einhell kerti programjából mutatunk be ízelítőt. Elöljáróban annyit, hogy a hazai piacon most vannak terjedőben a piros színű Einhell gépek, amelyek a barkács kategória legmagasabb minőségi szintjét képviselik. Elsősorban ezekből emeljük ki a legérdekesebbnek látszókat, de szinte mindegyiknek megvan a kék változata is - némileg szűkített szolgáltatással és persze olcsóbb árral.

A fűnyíró családot a piros vonalban 3 benzines és három elektromos gép képviseli. Vágószélességük 32 és 51 cm között változik, az elektromosok teljesítménye 1200W-tól 1730 W-ig terjed, míg a benzineseket 160, illetve 190 cm3-es Briggs&Stratton négyütemű motor hajtja meg.
A fűnyírók zászlóshajója az önjáró RG-PM 51 S, melyet 4 az 1-ben szlogennel reklámoznak. Ebbe tartozik az oldalkivető funkció (levehetjük a gyűjtőkosarat, és egy oldalt kinyitható ablakon keresztül dobja ki a gép a füvet), a fűgyűjtő tartály telítettség jelzője, a mulcsoló funkció és végül a néhány mozdulattal, praktikusan összecsukható fogantyú. Ezzel a gép szállítását, gépkocsi csomagtartójába helyezését könnyíthetjük meg. A nagy méretű kerekek segítségével a fűnyíró terepjáró képessége is nagyon jó. Megjegyezzük, hogy a piros színű fűnyírók mellet 5 különböző elektromos, és 9 benzines gép képviseli az Einhell kék színű gépcsaládját.
A gyepápolás másik alapvető eszköze, a szegélynyírók tábora is népes a piros és kék Einhell gépek között. Itt a csúcsgépnek az RG-ET 5531 látszik. Kezdve az 550 W-os teljesítménnyel, ami már a fűkaszákét közelíti, de a praktikus kiegészítők sokaságával is. A gép szárrésze teleszkóposan kihúzható, így könnyen beállítható a legkényelmesebb munkavégzéshez. Ugyanezt a célt szolgálja az elforgatható markolatrész, és a kerekes támasz, ami lényegében leveszi a gép súlyát a kezelő karjáról. Ez arra is jó, hogy egy pontosan beállított vágómagasságban nyírhassuk le a füvet. Arra is van megoldás, hogy a szegélyekhez egészen közel dolgozhassunk, mégse fogyjon el hamar a vágószál; erre pedig egy szintén kerékkel kiegészített oldaltámasz szolgál. A duplaszálas damilt tartó orsódob természetesen automata adagolású. A szegélynyíróknak van lithium-ion akkuval hajtott-, illetve kis, könnyű ollós változata is. Ez utóbbi nyélre is szerelhető, illetve pengecserével finom munkához való sövényvágóvá alakítható át.

A nagyszámú sövényvágót, láncfűrészt, lombszívót átugorva az Einhell öntöző programjából emelünk ki még néhány érdekességet. Az árvizek, belvizek, nagy esőzések után bizonyára sokan érdeklődnek a búvárszivattyúk iránt. Leginkább a rozsdamentes acél házú RG-DP 7525 N típusjelű szennyvíz szivattyút tudjuk ajánlani, ami 750 W-os teljesítményével, 5 m-es merülési mélységével és 10 m-es emelési magasságával nem csak az elárasztásos időszakban tesz jó szolgálatot, hanem a kert öntözésére is alkalmas lesz majd a nyáron.
Megemlítjük még a kis teljesítményű hordószivattyút, ami lényegében egy merev kannatöltő-zuhanyozó csonkkal kiegészíthető búvárszivattyú. Elsősorban egy esővíz-gyűjtő hordóba beleállítva javasoljuk a használatát.
Tömlős öntözéshez pedig az öntözőszivattyúk között különösen praktikusnak találjuk a kerekekkel és betolható fogantyúval kiegészített változatot, amit könnyedén tudunk a kertben áthelyezni, mozgatni. Tóból, patakból való öntözésnél nagyon hasznos lehet.
Természetesen a szivattyúk széles változatban megtalálhatók az olcsóbb, kék színű változatban is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyár, főként az öntözésről szól

A víz alapvetően szükséges a növény életéhez. Öntözésen többnyire azt értjük, hogy vízzel látjuk el anövényt fejlődése érdekében akkor, ha a természetes csapadék nem elegendő ehhez az adott...


Öntözés, ha nem vagyunk otthon

Ha növényeinket rendszeres öntözéshez szoktattuk, de nyáron hosszabb-rövidebb időre magukra kell hagyni őket, akkor vagy a szomszédhoz kell fordulnunk vagy automata öntözéshez kell folyamodnunk....