Tavasztól őszig

Einhell kerti gépek

2010-06-23 14:33:54 | Módosítva: 2010-06-30 15:55:16

A kertjüket saját kezűleg gondozók kedvéért az alábbiakban az Einhell kerti programjából mutatunk be ízelítőt. Elöljáróban annyit, hogy a hazai piacon most vannak terjedőben a piros színű Einhell gépek, amelyek a barkács kategória legmagasabb minőségi szintjét képviselik. Elsősorban ezekből emeljük ki a legérdekesebbnek látszókat, de szinte mindegyiknek megvan a kék változata is - némileg szűkített szolgáltatással és persze olcsóbb árral.

A fűnyíró családot a piros vonalban 3 benzines és három elektromos gép képviseli. Vágószélességük 32 és 51 cm között változik, az elektromosok teljesítménye 1200W-tól 1730 W-ig terjed, míg a benzineseket 160, illetve 190 cm3-es Briggs&Stratton négyütemű motor hajtja meg.
A fűnyírók zászlóshajója az önjáró RG-PM 51 S, melyet 4 az 1-ben szlogennel reklámoznak. Ebbe tartozik az oldalkivető funkció (levehetjük a gyűjtőkosarat, és egy oldalt kinyitható ablakon keresztül dobja ki a gép a füvet), a fűgyűjtő tartály telítettség jelzője, a mulcsoló funkció és végül a néhány mozdulattal, praktikusan összecsukható fogantyú. Ezzel a gép szállítását, gépkocsi csomagtartójába helyezését könnyíthetjük meg. A nagy méretű kerekek segítségével a fűnyíró terepjáró képessége is nagyon jó. Megjegyezzük, hogy a piros színű fűnyírók mellet 5 különböző elektromos, és 9 benzines gép képviseli az Einhell kék színű gépcsaládját.
A gyepápolás másik alapvető eszköze, a szegélynyírók tábora is népes a piros és kék Einhell gépek között. Itt a csúcsgépnek az RG-ET 5531 látszik. Kezdve az 550 W-os teljesítménnyel, ami már a fűkaszákét közelíti, de a praktikus kiegészítők sokaságával is. A gép szárrésze teleszkóposan kihúzható, így könnyen beállítható a legkényelmesebb munkavégzéshez. Ugyanezt a célt szolgálja az elforgatható markolatrész, és a kerekes támasz, ami lényegében leveszi a gép súlyát a kezelő karjáról. Ez arra is jó, hogy egy pontosan beállított vágómagasságban nyírhassuk le a füvet. Arra is van megoldás, hogy a szegélyekhez egészen közel dolgozhassunk, mégse fogyjon el hamar a vágószál; erre pedig egy szintén kerékkel kiegészített oldaltámasz szolgál. A duplaszálas damilt tartó orsódob természetesen automata adagolású. A szegélynyíróknak van lithium-ion akkuval hajtott-, illetve kis, könnyű ollós változata is. Ez utóbbi nyélre is szerelhető, illetve pengecserével finom munkához való sövényvágóvá alakítható át.

A nagyszámú sövényvágót, láncfűrészt, lombszívót átugorva az Einhell öntöző programjából emelünk ki még néhány érdekességet. Az árvizek, belvizek, nagy esőzések után bizonyára sokan érdeklődnek a búvárszivattyúk iránt. Leginkább a rozsdamentes acél házú RG-DP 7525 N típusjelű szennyvíz szivattyút tudjuk ajánlani, ami 750 W-os teljesítményével, 5 m-es merülési mélységével és 10 m-es emelési magasságával nem csak az elárasztásos időszakban tesz jó szolgálatot, hanem a kert öntözésére is alkalmas lesz majd a nyáron.
Megemlítjük még a kis teljesítményű hordószivattyút, ami lényegében egy merev kannatöltő-zuhanyozó csonkkal kiegészíthető búvárszivattyú. Elsősorban egy esővíz-gyűjtő hordóba beleállítva javasoljuk a használatát.
Tömlős öntözéshez pedig az öntözőszivattyúk között különösen praktikusnak találjuk a kerekekkel és betolható fogantyúval kiegészített változatot, amit könnyedén tudunk a kertben áthelyezni, mozgatni. Tóból, patakból való öntözésnél nagyon hasznos lehet.
Természetesen a szivattyúk széles változatban megtalálhatók az olcsóbb, kék színű változatban is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerti szivattyút?

Amikor kertek öntözése vagy hétvégi házak vízellátása kerül szóba, gyakran nem is gondolunk bele, hogy milyen szerteágazó feladat lehet egy vízellátó rendszer szivattyújának illetve az ahhoz...


Húsvét után is locsolkodás

Nemcsak Húsvétkor fontos, hogy növényeink megfelelő vízmennyiséget kapjanak. Ha egész évben a megfelelő módon gondozzuk, locsoljuk őket, meghálálják: a gyep zöldebb lesz, virágaink gyönyörűbbek....