BOTAZIT(r) Garden rendszerrel

Burkolatok kertekben, parkokban

2010-06-22 03:35:35 | Módosítva: 2010-06-22 03:38:10

Az utóbbi években a családi házak szépen kialakított kertjei és az épületek értéknövelése céljából kialakított zöld terek igénye miatt a kert- és tájépítészet dinamikusan fejlődő szakterületté vált. Ez a terület nemcsak egyedi formákat, ötleteket igényel, hanem az időjárás szélsőségeinek műszakilag is megfelelő, különösen ellenálló anyagokat kell hogy alkalmazzon.

h2>A burkolatoknál leggyakrabban előforduló hibák:

  • A moha és a fűbenövés a tartósan nedves, laza tömítőanyagok miatt.
  • A burkolat töredezése hiányzó fugák, és az állandó nyomás miatt is gyakori. A laza tömítőanyagokat és ágyazatokat (pl. homok, kavics) az eső könnyen kimossa.
  • A kimosódott fuga és az elmozdult kő nem esztétikus és balesetveszélyes is. A terhelt térkő-, macskakő burkolatok különbözően, de nagymértékben vannak igénybe véve.
  • Egy nem megfelelő teherbírású alapozás idővel egyenlőtlen süllyedéshez vezethet.
  • A feszültség okozta repedések a nem elegendő teherbíróréteg miatt keletkeznek. A strapabíró térkő-, és macskakő burkolatoknak megfelelő teherbírású ágyazatra van szükségük.
  • A nem szivárgó rendszerű ágyazó habarcs és a túl kicsi lejtés miatt a fugák és az ágyazó réteg feláznak.
1. A gyantát hozzáadjuk az ásványi anyag keverékhez, majd keverőgéppel kb. 2 percig keverjük.
2. Vizet adunk hozzá és még kb. 1 percig keverjük.
3. A keveréket felvisszük az előnedvesített burkolatra.
4. A Botazit(r) Garden PF 2K-t gumitolóval beiszapoljuk a résekbe.
5. A fugázott burkolatot lesöpörjük
6. Kész a fugázott burkolat.

 

A megoldás: a szivárgóképes fugázó

A Botament térkő-, kő-, és klinker burkolatokhoz kétféle szivárgóképes fugázót is gyárt. A BOTAZIT(r) Garden PF 1K egykomponensű térkő fugázó leginkább egy rugalmas fugázóhoz hasonlít, viszont rendkívül jó vízáteresztő és nagy az ellenálló képessége a kimosódással és az időjárással szemben. A fuga mosásálló és könnyen tisztítható marad a használat során.
Terméskőburkolatokhoz, betonkő-burkolatokhoz, klinker burkolatokhoz, kerti ösvényekhez, házak bejárati útjához és közvetlenül a gyalogosok által igénybevett teraszokhoz is alkalmazható.

A BOTAZIT(r) Garden PF 2K kétkomponensű, műgyantakötésű, megfelelő ásványi szemszerkezettel előkevert habarcs, melyet rendkívül jó vízáteresztő képesség, magas mechanikai szilárdság és fagyállóság jellemez.
Alkalmazható terméskő, térkő- burkolatok fektetésénél fugázásra, ill. régi burkolatok felújításánál, közepes terhelésű területeken, sétálóutcákban, parkokban, akár enyhe járműforgalom esetén is.

A Garden rendszer további elemei:
BOTAZIT(r) GARDEN DM
Szivárgó habarcs szilárd vízáteresztő hordozóréteg kialakításához.
BOTAZIT(r) GARDEN KV
Rögzítő gyanta kavicshoz és zúzottkő dekorációhoz
BOTAZIT(r) GARDEN ZF
Cementalapú széles fugázó természetes kő- és klinker burkolatokhoz

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: botazit, fuga, habarcs, burkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Materiál termékek

A teljes mértékben magyar tulajdonban lévő MATERIÁL Vegyipari Szövetkezet évtizedek óta foglalkozik a háztartásban is felhasználható építőipari segédanyagok előállításával. Termékkörének...


Cserépfedés hagyományos, habarcsos módszerrel

A munkaidő lerövidítése, az anyagfelhasználás csökkentése vagy általában csak az egyszerűségre való törekvés - sokszor kiszorítja a hagyományos technológiákat. Egy lassan feledésbe merülő eljárást...