BOTAZIT(r) Garden rendszerrel

Burkolatok kertekben, parkokban

2010-06-22 03:35:35 | Módosítva: 2010-06-22 03:38:10

Az utóbbi években a családi házak szépen kialakított kertjei és az épületek értéknövelése céljából kialakított zöld terek igénye miatt a kert- és tájépítészet dinamikusan fejlődő szakterületté vált. Ez a terület nemcsak egyedi formákat, ötleteket igényel, hanem az időjárás szélsőségeinek műszakilag is megfelelő, különösen ellenálló anyagokat kell hogy alkalmazzon.

h2>A burkolatoknál leggyakrabban előforduló hibák:

  • A moha és a fűbenövés a tartósan nedves, laza tömítőanyagok miatt.
  • A burkolat töredezése hiányzó fugák, és az állandó nyomás miatt is gyakori. A laza tömítőanyagokat és ágyazatokat (pl. homok, kavics) az eső könnyen kimossa.
  • A kimosódott fuga és az elmozdult kő nem esztétikus és balesetveszélyes is. A terhelt térkő-, macskakő burkolatok különbözően, de nagymértékben vannak igénybe véve.
  • Egy nem megfelelő teherbírású alapozás idővel egyenlőtlen süllyedéshez vezethet.
  • A feszültség okozta repedések a nem elegendő teherbíróréteg miatt keletkeznek. A strapabíró térkő-, és macskakő burkolatoknak megfelelő teherbírású ágyazatra van szükségük.
  • A nem szivárgó rendszerű ágyazó habarcs és a túl kicsi lejtés miatt a fugák és az ágyazó réteg feláznak.
1. A gyantát hozzáadjuk az ásványi anyag keverékhez, majd keverőgéppel kb. 2 percig keverjük.
2. Vizet adunk hozzá és még kb. 1 percig keverjük.
3. A keveréket felvisszük az előnedvesített burkolatra.
4. A Botazit(r) Garden PF 2K-t gumitolóval beiszapoljuk a résekbe.
5. A fugázott burkolatot lesöpörjük
6. Kész a fugázott burkolat.

 

A megoldás: a szivárgóképes fugázó

A Botament térkő-, kő-, és klinker burkolatokhoz kétféle szivárgóképes fugázót is gyárt. A BOTAZIT(r) Garden PF 1K egykomponensű térkő fugázó leginkább egy rugalmas fugázóhoz hasonlít, viszont rendkívül jó vízáteresztő és nagy az ellenálló képessége a kimosódással és az időjárással szemben. A fuga mosásálló és könnyen tisztítható marad a használat során.
Terméskőburkolatokhoz, betonkő-burkolatokhoz, klinker burkolatokhoz, kerti ösvényekhez, házak bejárati útjához és közvetlenül a gyalogosok által igénybevett teraszokhoz is alkalmazható.

A BOTAZIT(r) Garden PF 2K kétkomponensű, műgyantakötésű, megfelelő ásványi szemszerkezettel előkevert habarcs, melyet rendkívül jó vízáteresztő képesség, magas mechanikai szilárdság és fagyállóság jellemez.
Alkalmazható terméskő, térkő- burkolatok fektetésénél fugázásra, ill. régi burkolatok felújításánál, közepes terhelésű területeken, sétálóutcákban, parkokban, akár enyhe járműforgalom esetén is.

A Garden rendszer további elemei:
BOTAZIT(r) GARDEN DM
Szivárgó habarcs szilárd vízáteresztő hordozóréteg kialakításához.
BOTAZIT(r) GARDEN KV
Rögzítő gyanta kavicshoz és zúzottkő dekorációhoz
BOTAZIT(r) GARDEN ZF
Cementalapú széles fugázó természetes kő- és klinker burkolatokhoz

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: botazit, fuga, habarcs, burkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mi kerüljön a falra?

Speciális tapéták, parafa, díszítő faltetoválás, bőrdeszkás burkolat és falburkoló lemezek... Nagy választékban kaphatók olyan falra, esetenként ajtóra, bútorokra is felhelyezhető tapéták,...


Különleges burkolatok nemes betonból

Idősebb Somlói Károllyal, az Otti Manufactura egyik tulajdonosával, alapító tagjával, és nem utolsósorban sablonkészítő mesterével beszélgettem a modern építészet és a mediterrán stílus...