Mediterrán virágözön a teraszon

2010-06-14 21:11:46 |

Teleltetőből kikerülő leandereinknek hozzá kell szokniuk a napsütéshez. A téli hajtások igen érzékenyek, mind a fagytól, mind a tűző naptól védeni kell őket. A levélzet megújulását, a hajtások növekedését a Vitaflóra Általános tápoldat magasabb nitrogéntartalma hatékonyan segíti, néhány heti adagolása meggyorsítja a tavaszi regenerálódást.

A leanderek folyamatos, dús virágzása csak megfelelő elhelyezés, bőséges locsolás és rendszeres tápanyag-utánpótlás mellett várható, mivel a növények tápanyagigénye magas, a földjükben található tápelemeket pedig gyorsan elhasználják.
A leanderek speciális igényeinek megfelelően kifejlesztett Vitaflóra Leander tápoldat rendszeres adagolásával biztosíthatjuk a színpompás virágzást, egészséges, arányos növekedést. A meleg, napos helyen álló leanderek az alacsony nitrogén, magas kálium-foszfor arány mellett nem nyúlnak meg, a magas vastartalom pedig a klorózis miatt kialakuló sárgulást akadályozza meg. A tápoldat teljeskörű mikroelem-ellátást is biztosít, ezáltal fokozza a növények ellenálló-képességét a betegségekkel szemben. A Vitaflóra Leander tápoldattal szeptemberig hetente egyszer, nagyobb növények esetében hetente kétszer tápláljuk leandereinket. Októbertől a leandereknek nem szabad tápanyagot adni, időt kell hagyni nekik a hajtásaik beérlelésére, a téli felkészülésre.

Az erőteljesebben növekvő, nagyobb zöldtömeget fejlesztő egyéb mediterrán dézsás növény (pl. hibiszkusz, bougainvillea, kefevirág, angyaltrombita) virágzását a Vitaflóra Virágzásindító tápoldat használatával serkenthetjük teljes nyáron át.


www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csüngő virágcsodák

Ezek a csüngő virágcsodák méretükhöz képest kis földlabdából táplálkoznak, nincs tartalékuk, ezért rendszeres öntözés és tápanyag-ellátás nélkül fejlődésük lelassul, virágzásuk csökken. A...


A kertek királynője

Régebben minden falusi udvaron találhattunk néhány rózsatövet, amelyek sokszínű, illatos virágaikkal örvendeztették meg az arra járókat. A rózsa manapság is kedvelt növényünk, a nemesítés...