Minőség és csúcsteljesítmény jegyében

A Kärcher márka nem ismeretlen olvasóink számára, hiszen a szabadidő-, háztartás- és ipari tisztítás területén vezető szerepet játszó cég termékei évek óta jelen vannak a hazai piacon.
Háztartási tisztítógépeik elsősorban komfortjuk, felhasználóbarát kezelésük, nagy hatékonyságuk és hosszú élettartamuk miatt közkedveltek. Magasnyomású tisztítóberendezéseik a ház körül, a kertben, az udvaron és az autó tisztításánál is egyaránt használhatók, emellett környezetkímélők, csökkentik a víz- és tisztítószer-felhasználást. Gőztisztítóikkal a konyha, fürdőszoba, WC, vagy ablakok, padlólapok - tisztítószer használata nélkül - takaríthatók. Gőzvasaló-rendszerük megkönnyíti a vasalást. Takarító robotgépükkel pedig egy régi álmunk válik valóra: a padló automatikus takarítása.
A folyamatos fejlesztés gondolata a kezdetektől jellemzi a vállalat fejlődését. Érdemes megjegyezni, hogy a 160 országban forgalmazott termékek 82 %-a négy évesnél fiatalabb. A Kärcher cég - ami a mai napig egy családi vállalat - székhelyén a Stuttgart melletti Wienendenben tartott sajtótájékoztatóján kaphattunk képet a jelenlegi fejlesztésekről. A Kärcher munkatársai a cég legújabb szivattyú berendezéseit mutatták be.
A Kärcher szivattyúk különlegességeit a legnagyobb teljesítmény, a legjobb termékminőség, az elektronikai szaktudás, valamint a Plug & Play megoldások jelentik. A szivattyúk gyorsan használhatók és kezelésük könnyű. Felhasználásuk szerint, alapvetően három terület különíthető el: a víztelenítés, az öntözés és a háztartási vízellátás.
A víztelenítésre, vagyis tavak, pincék, mosókonyhák és úszómedencék ki- és átszivattyúzására használható szivattyúk két csoportja az erősen - iszappal, földdarabokkal -szennyezett vagy a gyengén szennyezett ill. tiszta víznél kerülhet alkalmazásra. Mindkét típusra jellemző a gyors átfolyás és a nagy vízszállítási teljesítmény.
A kertek esővízzel vagy más víztartalékkal való öntözésére alkalmas kerti szivattyúk az árokból, tóból való szivattyúzásra, míg a merülő nyomószivattyúk forrás-, kút- és talajvíz szivattyúzására használhatók, nagyon keskeny vízaknák és nagy mélységek esetében. Míg a kerti szivattyúk száraz területen vannak és a vízfelszívás felszívó tömlőn keresztül történik, a merülő nyomó szivattyúk a vízben állnak. A kerti szivattyúk fontos jellemzői, hogy kis súlyúak, magas nyomással, alacsony zajszinten működnek. Érdemes kiemelni a távirányítást időzítő funkcióval, mely a piacon egyedülálló újításként megkülönbözteti a terméket versenytársaitól. A merülő nyomószivattyúk kis méretűek, de magas nyomásra képesek.
A háztartás használati vízzel való, teljesen automatikus ellátására, pl.: mosógéphez, toalett-öblítéshez és a háznál lévő csatlakozásokhoz, a kert öntözéséhez segítségünkre lehetnek a háztartási vízautomaták és törpe vízművek. Előnyük például, hogy vízszükséglet esetén azonnal bekapcsolnak, és a használat befejeztével kikapcsolnak, valamint alacsony hangerővel működtethetők.
Mindez csak ízelítő a Kärcher legújabb termékpalettájából, amit terveink szerint, jövő év elején - egyidejűleg a termékek hazai áruházakban, boltokban való megjelenésével - részletesebben is olvasóink elé tárunk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fugák felújítása, átszínezése

A különféle mázas kerámia burkolatoknál a fugáknak fontos a szerepük. Tagolják a burkolatot alkotó lapok egyöntetűségét, és a színükkel jelentősen befolyásolják az egész burkolat színhatását. Ám...


Takarítás korszerű eszközökkel

A takarítást sokáig kemény, fizikai munkának tekintették. Négykézláb súrolunk és sikálunk, de a nagy kérdés az, hogy valóban tisztább lesz e környezetünk. A múlt század közepéig a magasnyomású...