Minőség és csúcsteljesítmény jegyében

A Kärcher márka nem ismeretlen olvasóink számára, hiszen a szabadidő-, háztartás- és ipari tisztítás területén vezető szerepet játszó cég termékei évek óta jelen vannak a hazai piacon.
Háztartási tisztítógépeik elsősorban komfortjuk, felhasználóbarát kezelésük, nagy hatékonyságuk és hosszú élettartamuk miatt közkedveltek. Magasnyomású tisztítóberendezéseik a ház körül, a kertben, az udvaron és az autó tisztításánál is egyaránt használhatók, emellett környezetkímélők, csökkentik a víz- és tisztítószer-felhasználást. Gőztisztítóikkal a konyha, fürdőszoba, WC, vagy ablakok, padlólapok - tisztítószer használata nélkül - takaríthatók. Gőzvasaló-rendszerük megkönnyíti a vasalást. Takarító robotgépükkel pedig egy régi álmunk válik valóra: a padló automatikus takarítása.
A folyamatos fejlesztés gondolata a kezdetektől jellemzi a vállalat fejlődését. Érdemes megjegyezni, hogy a 160 országban forgalmazott termékek 82 %-a négy évesnél fiatalabb. A Kärcher cég - ami a mai napig egy családi vállalat - székhelyén a Stuttgart melletti Wienendenben tartott sajtótájékoztatóján kaphattunk képet a jelenlegi fejlesztésekről. A Kärcher munkatársai a cég legújabb szivattyú berendezéseit mutatták be.
A Kärcher szivattyúk különlegességeit a legnagyobb teljesítmény, a legjobb termékminőség, az elektronikai szaktudás, valamint a Plug & Play megoldások jelentik. A szivattyúk gyorsan használhatók és kezelésük könnyű. Felhasználásuk szerint, alapvetően három terület különíthető el: a víztelenítés, az öntözés és a háztartási vízellátás.
A víztelenítésre, vagyis tavak, pincék, mosókonyhák és úszómedencék ki- és átszivattyúzására használható szivattyúk két csoportja az erősen - iszappal, földdarabokkal -szennyezett vagy a gyengén szennyezett ill. tiszta víznél kerülhet alkalmazásra. Mindkét típusra jellemző a gyors átfolyás és a nagy vízszállítási teljesítmény.
A kertek esővízzel vagy más víztartalékkal való öntözésére alkalmas kerti szivattyúk az árokból, tóból való szivattyúzásra, míg a merülő nyomószivattyúk forrás-, kút- és talajvíz szivattyúzására használhatók, nagyon keskeny vízaknák és nagy mélységek esetében. Míg a kerti szivattyúk száraz területen vannak és a vízfelszívás felszívó tömlőn keresztül történik, a merülő nyomó szivattyúk a vízben állnak. A kerti szivattyúk fontos jellemzői, hogy kis súlyúak, magas nyomással, alacsony zajszinten működnek. Érdemes kiemelni a távirányítást időzítő funkcióval, mely a piacon egyedülálló újításként megkülönbözteti a terméket versenytársaitól. A merülő nyomószivattyúk kis méretűek, de magas nyomásra képesek.
A háztartás használati vízzel való, teljesen automatikus ellátására, pl.: mosógéphez, toalett-öblítéshez és a háznál lévő csatlakozásokhoz, a kert öntözéséhez segítségünkre lehetnek a háztartási vízautomaták és törpe vízművek. Előnyük például, hogy vízszükséglet esetén azonnal bekapcsolnak, és a használat befejeztével kikapcsolnak, valamint alacsony hangerővel működtethetők.
Mindez csak ízelítő a Kärcher legújabb termékpalettájából, amit terveink szerint, jövő év elején - egyidejűleg a termékek hazai áruházakban, boltokban való megjelenésével - részletesebben is olvasóink elé tárunk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Robot porszívók

A minden igényt kielégítő porszívók hátránya, hogy nem dolgoznak „önállóan”. Léteznek azonban olyan készülékek is, amelyek nem igényelnek állandó személyi irányítást, automatikusan, előre...


Padlók tisztítása

Otthonunk talán leginkább igénybe vett és egyben állandó szennyeződésnek kitett része a padló. Tisztántartása alapvető igény, amit nem árt és gyakran nem érdemes elhanyagolni.