Lindab Rainline Ereszcsatorna-rendszer

2009-05-05 16:16:14 | Módosítva: 2015-03-06 23:34:58

A házépítés összetett folyamatának egyik fontos kérdése a tető, és a hozzá tartozó esővíz elvezetés helyes megválasztása.

A csatornarendszer kiválasztásánál fontos döntési kritérium a pontos, megfelelő méretezés, a kiegészítők ill. tartozékok, valamint az elemek széleskörűsége, az elemek közti kapcsolatok milyensége, a szerelhetőség, a garantált élettartam és a színválaszték.
A Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer svédacél alapanyagból készül, hosszú élettartamát a horganyréteg és a korrózióállóságot biztosító műanyag bevonat garantálja, így a csatorna színe is állandó, feleslegessé téve az utólagos csatornafestést. A horganyrétegnek köszönhetően bármilyen karcolás, vágás automatikusan öngyógyul, ugyanis a cinkionok kémiai folyamat során újra bevonják a felületet.

Lindab csatorna tízféle színből választható A színválasztásnál igazodhatunk a homlokzat vagy a tetőburkolat színéhez, lehet azzal azonos vagy attól elütő színű. Akármilyen döntést hozunk, épületünk, házunk karakterét adjuk meg a kiválasztott csatornarendszerrel.

A Lindab hosszú évek alatt, nemzetközi tapasztalatok alapján tökéletesített komplett ereszcsatorna-rendszere számos elemből épül fel, feleslegessé téve az előregyártást. A rendszert alkotó elemek pattintós, illetve egymásba toldó csatlakozásokkal rendelkeznek, így a helyszíni forrasztás is már a múlté, és az összeszereléshez nem szükséges speciális szerszámpark. Az egyszerű kapcsolási mód nagymértékben felgyorsítja és leegyszerűsíti a kivitelezés folyamatát. Az egyszerű pattintós kapcsolatú elemeket ügyes ezermesterek is összeállíthatják egy egész rendszerré. Függő ereszcsatornaként félkör vagy négyszög keresztmetszet választható, amely az eresz kiképzésnek megfelelő csatornatartó vasra fektethető.

Derékszögű és speciális szögű csatorna szögletekkel oldható meg a sarokkiképzés. A lefolyócső felső szakasza - a hattyúnyak - is több elemből építhető össze, az eresztúlnyúlás méretének figyelembe vételével. A lefolyócső szerelhető szabad kifolyással vagy csatlakozással a központi esővízgyűjtőbe. Speciális elemek alkalmazásával kiszűrhetőek a levelek, gyűjthető az esővíz növénylocsoláshoz.
A Lindab csatornarendszer háromféle méretben vásárolható meg, így kis előtetők,
garázsok, lakóépületek és nagy tetőfelületű épületek vízelvezetési problémáira is megoldást kínál.

Érdemes időt, figyelmet szánni a helyes csatornarendszer kiválasztására, hiszen a
műszaki feladatokon túl dekoráló, esztétikai funkcióval is rendelkezik.
A Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer minden tetőfedő anyaghoz társítható. Egyesíti a hosszú élettartamot, a variálhatóságot a könnyű szerelhetőséggel.
A tervezés és a kivitelezés megkönnyítéséhez a Lindab Kft. szakmai tanácsadással
járul hozzá.

2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A
Tel.: (23) 531-300, fax: (23) 310-703
Internet: www.lindab.hu
E-mail: info.profil@lindab.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Esőcsatorna javítása

Heves záporok, felhőszakadások idején megeshet, hogy az eresz nem tudja elvezetni a hirtelen lezúduló csapadékvizet, ezért az átbukik a csatorna peremén. Az őszi lombhullás miatt ez nem ritka...


Adventtől vízkeresztig

Ismét karácsony. Elhatározás kérdése csupán, hogy ne hagyjuk belehajszolni magunkat semmi túlzásba, hanem a saját családi szokásaink szerint, békésen készülődjünk, és igyekezzünk meghitt ünnepeket...