Speciális fiókok oda, ahová nem lehet fiókot tenni

2014-01-20 11:22:09 | Módosítva: 2014-01-20 11:27:56

A modern konyhák egyik nagy előnye, hogy olyan helyeket is kényelmesen tudunk használni, amelyek régebben még a kihasználhatatlan holtterek közé tartoztak. A kisméretű konyhákban pedig minden helyet ki kell használni, hiszen a főzéshez és az eszközök elhelyezéséhez egy kis lakásban ugyanannyi hely kell, mint egy nagyban. És a konyhákon kívül a modern fürdőszobákban is szükség van a gondosan tervezett, igényes bútorokra.

Profi megoldások

Nem csak bútorlapot lehet számtalan színben kapni a szakkereskedésekben, hanem szinte beláthatatlan a bútorszerelvények választéka is. Ezeknek a bútorszerelvényeknek az alapos áttanulmányozásával egyedi igényeinkre szabhatjuk bútorainkat. Minden konyhában és fürdőben vannak a bútorozás tekintetében „kényes” helyek. Ilyenek a mosogatótálak, mosdók és szifonok környéke. A hagyományosan kialakított konyhákban, fürdőszobában egy ún. vakfiók mögött van a mosogatótál vagy mosdó, és alatta üresen van hagyva az egész szekrény, hiszen még a lefolyó szifonjának is kell a hely, polcozásra nincs lehetőség. Ezeknek a helyeknek a jó kihasználására találunk megoldásokat.

A szerelvénygyártók nem csak a bútor megépítéséhez adnak profi megoldásokat, hanem egyre inkább előtérbe kerülnek a fiókok belsejének rendszerezését szolgáló tartozékok. Találunk konyhai és fürdőszobai bútorbelsőket is. Még a nagyobb méretű konyhákban is adódhatnak keskeny, látszólag semmire sem használható 20-30 cm-es helyek. Az ilyen helyeket érdemes a tűzhely környékére csoportosítani, mert az üvegek, flakonok tárolására elegendően szélesek, és az olaj, ecet, citromlé stb. kéznél van egy könnyen mozgatható palacktároló fiókban. Sok lakásban, konyhában a helyhiányra keresik a megoldást. Ilyenkor szükséges a vasalódeszka, a munkapult (vagy reggeliző asztal) elrejtése a szekrényben.

Ezek a szerelvények mind elérhetők a szakkereskedésekben, tervezzünk bátran, keressük meg a saját igényeinknek legmegfelelőbb megoldásokat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Újra hasznosítható régi bútorok

Egy szoba új berendezése nem olcsó mulatság, és tagadhatatlanul az eredmény a mostani minimál stílusú lesz. A 70-es évek egyszerű Varia vagy Modul bútorai bár avíttnak mondhatók, ám egy kis...


Sokoldalú tárolási lehetőség a fiókokban is

A korszerű konyhabútor fiókok szerepe felértékelődött. Míg régen az alsószekrényekben megelégedtek egy evőeszköztartós fiók elhelyezésével, addig ma - különösen a minimál konyháknál - egészen más...