Speciális fiókok oda, ahová nem lehet fiókot tenni

2014-01-20 11:22:09 | Módosítva: 2014-01-20 11:27:56

A modern konyhák egyik nagy előnye, hogy olyan helyeket is kényelmesen tudunk használni, amelyek régebben még a kihasználhatatlan holtterek közé tartoztak. A kisméretű konyhákban pedig minden helyet ki kell használni, hiszen a főzéshez és az eszközök elhelyezéséhez egy kis lakásban ugyanannyi hely kell, mint egy nagyban. És a konyhákon kívül a modern fürdőszobákban is szükség van a gondosan tervezett, igényes bútorokra.

Profi megoldások

Nem csak bútorlapot lehet számtalan színben kapni a szakkereskedésekben, hanem szinte beláthatatlan a bútorszerelvények választéka is. Ezeknek a bútorszerelvényeknek az alapos áttanulmányozásával egyedi igényeinkre szabhatjuk bútorainkat. Minden konyhában és fürdőben vannak a bútorozás tekintetében „kényes” helyek. Ilyenek a mosogatótálak, mosdók és szifonok környéke. A hagyományosan kialakított konyhákban, fürdőszobában egy ún. vakfiók mögött van a mosogatótál vagy mosdó, és alatta üresen van hagyva az egész szekrény, hiszen még a lefolyó szifonjának is kell a hely, polcozásra nincs lehetőség. Ezeknek a helyeknek a jó kihasználására találunk megoldásokat.

A szerelvénygyártók nem csak a bútor megépítéséhez adnak profi megoldásokat, hanem egyre inkább előtérbe kerülnek a fiókok belsejének rendszerezését szolgáló tartozékok. Találunk konyhai és fürdőszobai bútorbelsőket is. Még a nagyobb méretű konyhákban is adódhatnak keskeny, látszólag semmire sem használható 20-30 cm-es helyek. Az ilyen helyeket érdemes a tűzhely környékére csoportosítani, mert az üvegek, flakonok tárolására elegendően szélesek, és az olaj, ecet, citromlé stb. kéznél van egy könnyen mozgatható palacktároló fiókban. Sok lakásban, konyhában a helyhiányra keresik a megoldást. Ilyenkor szükséges a vasalódeszka, a munkapult (vagy reggeliző asztal) elrejtése a szekrényben.

Ezek a szerelvények mind elérhetők a szakkereskedésekben, tervezzünk bátran, keressük meg a saját igényeinknek legmegfelelőbb megoldásokat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bútorok üvegből

Szinte minden lakásban van üvegajtós része valamelyik bútornak, lehet ez a dohányzóasztal lapja, a konyhaszekrény ajtók valamelyik felső eleme vagy a szobai vitrin. Üvegajtó mögött általában...


Ötletes bútorok

Az interneten böngészve számos érdekes bútort találunk, amelyek nem csak látványukban, hanem sokszor funkciójukban is rendhagyóak. Érdemes ezeket az ötletes újításokat alaposabban megnézni, mert...