Sokoldalú tárolási lehetőség a fiókokban is

2011-12-11 00:13:09 | Módosítva: 2011-12-11 00:20:15

A korszerű konyhabútor fiókok szerepe felértékelődött. Míg régen az alsószekrényekben megelégedtek egy evőeszköztartós fiók elhelyezésével, addig ma - különösen a minimál konyháknál - egészen más a helyzet. A felsőszekrényekhez hasonlóan itt is a széles szekrényelemek jellemzőek, és ezek nem csak optikailag meghatározók, hanem a funkció oldaláról is fontosak, nagyobb komfortot eredményeznek.

Egy szekrényelem működtetésével a szokásosnál több minden érhető el az átlagosnál nagyobb méretű tároló helyekből. Szinte az összes konyhai eszköz elhelyezhető ezekben a fiókokban, a komplett evőeszköz készleten kívül a konyhai kisgépek vagy hűtést nem igénylő élelmiszerek és hulladékgyűjtők is. A stílushoz illeszkedő fiók csendes futású, a behúzás rugóerő segítségével történik, és csillapított. A fiók teljes szélessége mentén könnyű kezelhetőséget biztosít és nagy teherbírású.

A fenti követelményeknek leginkább a duplafalú fém fiókoldalakkal és rejtett teleszkópokkal szerelt, rugós behúzású, csillapított működésű fiókoldalak felelnek meg. Árérzékeny termék esetén, amennyiben ragaszkodnak a fenti funkciókhoz, a Forest Hungary Kft. által forgalmazott FDS fiókok jó választásnak bizonyulhatnak.

A fiókrendszer széles méretválasztékkal kerül forgalomba. Ez nem csak a mélységi, hanem a magassági méretekre is vonatkozik, hiszen szimpla és dupla oldalmagasító rúddal egyaránt elérhetők. Az oldalmagasító rudakhoz oldalszárnyak is kaphatók, ezekkel zárttá tehetjük a fiókoldalt.

Jobb tartást biztosítanak a konyhai eszközöknek és élelmiszereknek a hossz és keresztirányban elhelyezhető osztórudak és palacktartó adapterek. Ezek a magasító rudakhoz az oldalszárnyakhoz és egymáshoz egyaránt csatlakoztathatók a megfelelő műanyag idomokkal.

Fontos kiegészítő még az úgynevezett belső fiók, amelyet konyhaszekrényekben és gardróbokban egyaránt használhatunk. A praktikum mellett a fiókok szerelése is nagyon egyszerű, csakúgy, mint a fiókelők két dimenzióban történő állítása. A fiók kiemelése két - a fiók alján lévő - kis karral egyszerűen elvégezhető. A fiókoldalak kialakítása a könnyű tisztántarthatóságot is szolgálja.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fiók, tárolás, polc

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pihenő az ablakfülkében

Vastag falban az ablak alatti, szoba felőli oldal kihasználása eredetileg angolszász szokás. E holtér kihasználásának több előnye is van: igazi hangulatos pihenőhely alakítható ki, és tároló helyet...


Szélenergia tárolás

A megújuló forrásokból származó energia tárolása napjaink egyik legnagyobb megoldandó problémája. E források termelése ugyanis napszak- és időjárásfüggő, így gyakran nincs összhangban a...