Sokoldalú tárolási lehetőség a fiókokban is

2011-12-11 00:13:09 | Módosítva: 2011-12-11 00:20:15

A korszerű konyhabútor fiókok szerepe felértékelődött. Míg régen az alsószekrényekben megelégedtek egy evőeszköztartós fiók elhelyezésével, addig ma - különösen a minimál konyháknál - egészen más a helyzet. A felsőszekrényekhez hasonlóan itt is a széles szekrényelemek jellemzőek, és ezek nem csak optikailag meghatározók, hanem a funkció oldaláról is fontosak, nagyobb komfortot eredményeznek.

Egy szekrényelem működtetésével a szokásosnál több minden érhető el az átlagosnál nagyobb méretű tároló helyekből. Szinte az összes konyhai eszköz elhelyezhető ezekben a fiókokban, a komplett evőeszköz készleten kívül a konyhai kisgépek vagy hűtést nem igénylő élelmiszerek és hulladékgyűjtők is. A stílushoz illeszkedő fiók csendes futású, a behúzás rugóerő segítségével történik, és csillapított. A fiók teljes szélessége mentén könnyű kezelhetőséget biztosít és nagy teherbírású.

A fenti követelményeknek leginkább a duplafalú fém fiókoldalakkal és rejtett teleszkópokkal szerelt, rugós behúzású, csillapított működésű fiókoldalak felelnek meg. Árérzékeny termék esetén, amennyiben ragaszkodnak a fenti funkciókhoz, a Forest Hungary Kft. által forgalmazott FDS fiókok jó választásnak bizonyulhatnak.

A fiókrendszer széles méretválasztékkal kerül forgalomba. Ez nem csak a mélységi, hanem a magassági méretekre is vonatkozik, hiszen szimpla és dupla oldalmagasító rúddal egyaránt elérhetők. Az oldalmagasító rudakhoz oldalszárnyak is kaphatók, ezekkel zárttá tehetjük a fiókoldalt.

Jobb tartást biztosítanak a konyhai eszközöknek és élelmiszereknek a hossz és keresztirányban elhelyezhető osztórudak és palacktartó adapterek. Ezek a magasító rudakhoz az oldalszárnyakhoz és egymáshoz egyaránt csatlakoztathatók a megfelelő műanyag idomokkal.

Fontos kiegészítő még az úgynevezett belső fiók, amelyet konyhaszekrényekben és gardróbokban egyaránt használhatunk. A praktikum mellett a fiókok szerelése is nagyon egyszerű, csakúgy, mint a fiókelők két dimenzióban történő állítása. A fiók kiemelése két - a fiók alján lévő - kis karral egyszerűen elvégezhető. A fiókoldalak kialakítása a könnyű tisztántarthatóságot is szolgálja.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fiók, tárolás, polc

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Otthoni javítások: kis hibák, egyszerű megoldások

A lakásban mindig akadnak apróbb problémák, amelyek eleinte csak bosszantóak, ám ha nem szüntetjük meg, komolyabb meghibásodások előidézői lehetnek. Nem érdemes követni Murphy törvényét, hogy ha...


Fúrni tudni kell

Nem lehet minden munkához mestert hívni! Akár lakásban, akár kertes házban lakik valaki, számtalan rögzítési feladat válik szükségessé számára az idők folyamán. Képet kell rakni a szobába,...