Mediterrán virágpompa teraszunkon

2013-07-12 14:17:35 | Módosítva: 2013-07-13 11:02:50

A forró teraszok egyik leghálásabb színpompás lakója a leander. Ha gondosan „etetjük” és „itatjuk”, bőséges virágözönnel örvendeztet meg teljes nyáron át. A kifejlett nagy növény gyökerei kitöltik az edényt, kevés hely marad a földnek, kevesebb vizet tud felvenni és tárolni. Rendszeresen öntözzük leanderünket, a kánikulai napokon akár kétszer is.

A leander egyenletes melegben virágzik szépen, ezért ne kapjon hideg vizet, mert az lehűti földjét, csökkenhet a virágzás. Igazi kánikulában perzselést is okozhat a hideg víz a felforrósodott gyökérzeten. A táplálás szintén elengedhetetlen, csak a jóllakott leander virágzik folyamatosan.
A tápelemeket a legbiztonságosabban a leanderek egyedi igényének megfelelően kifejlesztett Vitaflóra Leander-tápoldat rendszeres adagolásával biztosíthatjuk. 

A tavaszi regenerálás, esetleg átültetés után kezdjük meg a tápoldat használatát, amelynek eredményeképpen a leanderek tartósan, dúsan virágoznak, az alacsony nitrogén, magas kálium-foszfor arány mellett nem nyúlnak meg, kiegyensúlyozottan fejlődnek. A magas vastartalom megakadályozza a klorózis miatt kialakuló sárgulást, a teljes körű mikroelem-tartalom pedig fokozza a növények ellenálló képességét, segít megelőzni a betegségek kialakulását. A tápoldat hatását a tápanyagok különleges összetételével éri el, nem tartalmaz hormonokat.


Szeptemberig hetente egyszer, a nagyobb, a földlabdát teljesen benövő gyökerű növények esetében hetente kétszer adjunk a leandereknek ebből a tápoldatból. Októbertől már nem szabad tápanyagot adni, időt kell hagyni nekik hajtásaik beérlelésére, a téli felkészülésre. Ha azt szeretnénk, hogy leanderünk még nagyobbra növekedjen, július közepéig a Vitaflóra Virágzásindító tápoldatot adjuk öntözővizébe. Ennek magasabb a nitrogéntartalma, a növény erősebben növekszik, emellett a virágzáshoz szükséges káliumot, foszfort és mikroelemeket is tartalmazza.

A jól tartott növény ritkábban betegszik meg, de ha mégis levéltetvek támadják meg, akkor, gyors és hatékony segítség a Vitaflóra Növénytisztító permet, amely különleges összetételének köszönhetően mérgek nélkül pusztítja el a kártevőket, és gyógyítja a növényi sérüléseket. Lakásban, teraszon és ágyásba kiültetett növényen is használhatjuk.


www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Vitaflóra, leander

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyaraló növények beköltöztetése

Szobai növényeink egy része, éssok dézsás növényünk a tavaszi fagyok elmúltát követően a kertben töltik a nyarat, és az őszt. Télire azonban a fagyérzékeny növényeket fagymentes helyre kell...


Muskátli, a balkon virágbajnoka

Csak a jó körülmények között tartott, optimálisan táplált muskátli nevezhet szép eredményeket várva a bajnokságra. Akinek napfényes, széltől védett balkona van, nyugodtan választhat a muskátlik...