Orchideák táplálása

2009-06-06 02:12:52 |

Mindenkinek érdemes Phalaenopsis (lepkeorchidea) tartásával próbálkozni, megfelelő környezetet szinte bármelyik lakásban kialakíthatunk, így érdekes formájú virágaiban sokáig gyönyörködhetünk.

A legtöbb orchidea kedveli a magas páratartalmat, de nem tűri a pangó vizet. A fűtött, száraz levegőjű szoba valóságos kínzókamra orchideánknak. Lehetőleg párás, de szellős helyen tartsuk a növényt. Átlagos körülmények között elegendő öntözés helyett az orchidea cserepét hetente egyszer rövid időre vízbe meríteni, majd lecsöpögtetni.
Kéthetente keverjük a fürdővízbe az orchideák speciális igényeinek megfelelő VITAFLÓRA Orchidea tápoldatot, az egyéb, magas sótartalmú tápok a növény pusztulását okozhatják. A maradékés a lecsepegtetés után összegyűlt vizet virágzó szobai növények öntözéséhez használjuk fel. Az orchidea cserepe soha ne álljon vízben! Az állandó nedvesség a gyökérzet rothadásához vezethet. A víz mennyisége mellett a minőségére is ügyelnünk kell. A csapvíz túl kemény, magas a mésztartalma, az orchideák legtöbbje az esővizet, vagy lágyított csapvizetszereti.

A trópusokon az esővíz soha nem hideg, a lakásban se adjunk hideg vizet a növénynek. Rendszeresen, lágy vízzel párásítsunk. A párásításhoz használt vízbe is keverjünk Vitaflóra Orchidea tápoldatot, növényünk levélen keresztül is felveszi a tápanyagokat. (A cseppek bútoron, üveglapon foltot hagyhatnak!) Ha több orchideát együtt tartunk, vagy más hasonló igényű növénnyel csoportba rendezzük, a kialakuló mikroklímában kedvezőbb lesz a levegő páratartalma.

További információk a www.vitaflora.hu honlapon találhatók

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Május virágbajnokai

A rododendronok májusi szín-játékához az előkészületeket még a telepítés előtt meg kell kezdenünk.


Csüngő virágcsodák

Ezek a csüngő virágcsodák méretükhöz képest kis földlabdából táplálkoznak, nincs tartalékuk, ezért rendszeres öntözés és tápanyag-ellátás nélkül fejlődésük lelassul, virágzásuk csökken. A...