Orchideák táplálása

2009-06-06 02:12:52 |

Mindenkinek érdemes Phalaenopsis (lepkeorchidea) tartásával próbálkozni, megfelelő környezetet szinte bármelyik lakásban kialakíthatunk, így érdekes formájú virágaiban sokáig gyönyörködhetünk.

A legtöbb orchidea kedveli a magas páratartalmat, de nem tűri a pangó vizet. A fűtött, száraz levegőjű szoba valóságos kínzókamra orchideánknak. Lehetőleg párás, de szellős helyen tartsuk a növényt. Átlagos körülmények között elegendő öntözés helyett az orchidea cserepét hetente egyszer rövid időre vízbe meríteni, majd lecsöpögtetni.
Kéthetente keverjük a fürdővízbe az orchideák speciális igényeinek megfelelő VITAFLÓRA Orchidea tápoldatot, az egyéb, magas sótartalmú tápok a növény pusztulását okozhatják. A maradékés a lecsepegtetés után összegyűlt vizet virágzó szobai növények öntözéséhez használjuk fel. Az orchidea cserepe soha ne álljon vízben! Az állandó nedvesség a gyökérzet rothadásához vezethet. A víz mennyisége mellett a minőségére is ügyelnünk kell. A csapvíz túl kemény, magas a mésztartalma, az orchideák legtöbbje az esővizet, vagy lágyított csapvizetszereti.

A trópusokon az esővíz soha nem hideg, a lakásban se adjunk hideg vizet a növénynek. Rendszeresen, lágy vízzel párásítsunk. A párásításhoz használt vízbe is keverjünk Vitaflóra Orchidea tápoldatot, növényünk levélen keresztül is felveszi a tápanyagokat. (A cseppek bútoron, üveglapon foltot hagyhatnak!) Ha több orchideát együtt tartunk, vagy más hasonló igényű növénnyel csoportba rendezzük, a kialakuló mikroklímában kedvezőbb lesz a levegő páratartalma.

További információk a www.vitaflora.hu honlapon találhatók

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egészséges táplálás, színpompás virágzás

Növényeink színes sokféleségét látva természetes, hogy gondozásuk, táplálásuk is különböző. Még a látszólag hasonló, nyáron teraszunkra dús virágözönt varázsló muskátli, hibiszkusz és leander...


Orchideák

Sokan azt hiszik, hogy orchideákat tartani lakásban szinte lehetetlen vállalkozás. Ez azonban tévhit, ami onnan eredhet, hogy egyes fajok tényleg nem szobába valók. Megkülönböztetünk hidegházi...