Nyissuk ki a radiátor szelepeket

2014-05-28 10:12:46 | Módosítva: 2016-05-09 10:06:26

Kezd nyáriasra fordulni az idő, lassan el is felejtjük a fűtési szezont.
Azonban mielőtt ezt elfelejtjük, a távfűtéses lakásban lakóknak fontos ellenőrizni, hogy valamennyi radiátorszelepet nyitott állapotban hagyta-e.

Károsodhat a termosztát

Dicséretes módon egyre több távfűtéses lakás fűtésrendszerét legalább annyira korszerűsítették, hogy a fűtést szabályozhatóvá tették, és minden radiátorra termosztatikus szelepek szereltek fel. 


Fontos viszont tudniuk, hogy a fűtési szezon végeztével a radiátoron levő állítószelepeket nyitott állapotban kell hagyni. Ellenkező esetben a nyár folyamán a szelep a melegben beszorul, és beragadhat, hiszen a természetes melegtől a termosztát egyre inkább zárni akar, miközben már amúgy is zárva van. Ettől az erőhatástól a termosztát szerkezete károsodhat, ami azt okozhatja, hogy ősszel a fűtéskor már nem fog működni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Leválás a távfűtésről II. rész

Előző lapszámunkban megpróbáltuk érzékeltetni azt a kálváriát, amit a távfűtési rendszerről leválni szándékozó lakóközösségeknek vállalnia kell. Írásunkban jeleztük, hogy a probléma nem elsősorban...


Távfűtés korszerűsítés ma

Míg bő egy évtizeddel ezelőtt a távhővel fűtött társasházak jelentős része kereste annak lehetőségét, hogy miként tudna leválni a távfűtésről, és egyedi vagy központi gázkazánra átállni, mára...