Nyissuk ki a radiátor szelepeket

2014-05-28 10:12:46 | Módosítva: 2016-05-09 10:06:26

Kezd nyáriasra fordulni az idő, lassan el is felejtjük a fűtési szezont.
Azonban mielőtt ezt elfelejtjük, a távfűtéses lakásban lakóknak fontos ellenőrizni, hogy valamennyi radiátorszelepet nyitott állapotban hagyta-e.

Károsodhat a termosztát

Dicséretes módon egyre több távfűtéses lakás fűtésrendszerét legalább annyira korszerűsítették, hogy a fűtést szabályozhatóvá tették, és minden radiátorra termosztatikus szelepek szereltek fel. 


Fontos viszont tudniuk, hogy a fűtési szezon végeztével a radiátoron levő állítószelepeket nyitott állapotban kell hagyni. Ellenkező esetben a nyár folyamán a szelep a melegben beszorul, és beragadhat, hiszen a természetes melegtől a termosztát egyre inkább zárni akar, miközben már amúgy is zárva van. Ettől az erőhatástól a termosztát szerkezete károsodhat, ami azt okozhatja, hogy ősszel a fűtéskor már nem fog működni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Precíz hőmennyiségmérés

Gyanítható, hogy a távfűtés kedvezményeinek elérhetősége előbb utóbb kikényszeríti, hogy a távfűtéses lakásokban is precízen lehessen szabályozni és mérni az elfogyasztott hőenergiát. Az előbb...


Korszerű fűtési költségmegosztás

A háztartások energiaköltségének több mint 80%-át a fűtés, avíz és a villanyáram költségei adják. Ezek mérése és fogyasztás szerinti elszámolása alapvető feltétele az ésszerű felhasználásnak. Az...