Kreatívan a konyhából

2016-06-26 10:51:42 | Módosítva: 2016-06-26 10:58:40

Számos konyhai kellék, eszköz, illetve kiegészítő kerül ki a háztartásból, miután elhasználódott, így nincs rá szükségünk. Nem kell hozzá kézügyesség, csak némi kreativitás, ötlet, és máris újrahasznosíthatjuk kidobásra szánt kellékeinket. Az eredmény csodás, hasznos és még díszítésként is jó szolgálatot tehet.


Kreativitásunknak csak képzeletünk szabhat határt!

Elhasználódott – esetleg hiányos – evőeszközkészletünkből számos otthoni dekorációt, kiegészítőt vagy kelléket varázsolhatunk. Gyermekként bizonyára sokan használtuk már erőnket a kanalaink, villáink meghajlítására. Ebből az ötletből kiindulva hajlítsuk meg bátran ezeket az eszközöket és máris elkészítettük egy részét ruhafogasunknak, kulcs- vagy törülközőtartónknak. Már csak egy lépés maradt hátra. Ezen megformázott kanalak, villák egy adott fadarabra, vagy csak szimplán a falra való rögzítése. További kreativitással még színesebbé, és díszesebbé tehetjük tartóinkat. Így a ruhafogasnál, a névmegjelöléssel, a törülközőtartónál a villaágak meghajlításával, esetleg festéssel, vagy más egyéb dekorációval. Egyszerűbbnek tekinthető, ha egy maréknyi felnyalábolt kanalat a nyakuknál egymáshoz rögzítve, s így egy fémkosarat formálva lámpaburát készítünk. Régi merőkanalunkból pedig, egyszerűen csak felakasztva mécsest formálhatunk.
Átlagos, négyszögletes, kézi, vagy almareszelőt szinte minden háztartásban fellelhetünk. Elhasznált vagy rozsdás kellékeinket viszont már nem szívesen vesszük igénybe, így száműzzük őket, pedig rengeteg további eszköz alapanyaga lehet. Így ceruzatartó, lámpabura, vagy ékszertartónak is készülhet belőle.

Nem használt habverő, sodrófa, tésztaszűrő, vágódeszka is kerülhet más szerepbe. Így lehet a habverőnkből könnyedén mécsestartó, szűrőinkből lámpabura, muffin sütőformánkból tárolóeszköz, vágódeszkánkból retró tablet állvány, sodrófáinkból pedig konyharuha-, törülközőtartó.


Fantáziával számos más eszközt, kelléket vagy díszítőelemet alkothatunk, hozhatunk létre.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Variációk lépcsőre

Különböző korú és stílusú lakásokban eltérő lépcsőtípusokkal találkozhatunk. Érdekességként bemutatunk néhány formabontó megoldást.


Alkatrészek újrahasznosítása

A legtöbb ember elrakosgat különféle dolgokat, „még jó lehet valamire” gondolattal. Mások pedig szinte tudatosan gyűjtögetik a különféle alkatrészeket, tárgyakat, és mások ötletei láttán...