A jövő közlekedése

2019-06-28 12:20:10 | Módosítva: 2019-10-10 11:00:41

Drónkikötőt tervez az Uber. A cég szárazföldi működését nem nézik ugyan mindenütt jó szemmel, de talán az égi utakon nagyobb szerencsével járnak majd, egyelőre a konkurencia szorítása nélkül.


Nyolc amerikai építésziroda mutatta be az Uber „Skyports” átszállóhelyekre készített koncepciótervét, amelyek az Uber Air járműveinek leszállóhelyei, illetve a földi és a drón taxiflották csomópontjai lennének. Az Uber azt tervezi, hogy az ingatlanfejlesztőkkel és a városok vezetésével együttműködve telepíti a leszállóhelyeket a parkolóházak és más alulhasznosított építmények tetejére.

Néhány éven belül elindulhat az Uber Air, és a Skyport Mobility Hub koncepció megvalósítása. A most bemutatásra került tervek zökkenőmentes átszállást biztosítanak a földi tranzitmegoldások, mint például az Uber Pool és az eVTOL repülőgépek között, illetve a közvetlen környezethez.

Az építészek felelőssége, hogy elképzeljenek egy még nem létező világot, és azt valóra is váltsák. A jövő megálmodásához meghívtak több innovatív építészeti céget, hogy elképzeljék, hogyan lehetne a Skyport csomópontjait integrálni pl. Los Angeles, Dallas és Melbourne városi környezetébe. A közlekedési jövőkép terveit a felgyorsuló beszállás és felszállás élménye határozza meg, mely merész első lépés lehet a városi repülés jövőjének megvalósítása felé

forrás: tervlap

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: dón, drone, uber

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Milyen előnyökkel jár a távirányítós redőny?

Távirányítós redőny vásárlása előtt érdemes átgondolni, hogy annak milyen funkcióit szeretnék kihasználni.


Talajfertőtlenítési módszerek

Bár a kertészeti termesztésben számos talaj nélküli termesztési mód ismert már (kőzetgyapotos, hidrokultúrás), ám a növényeknek mégis természetes közegük atalaj. A talajéletnek köszönhetően...