Mi az?

Télen fűt, nyáron hűt

2016-10-24 11:17:25 | Módosítva: 2016-10-24 11:29:33

Hát persze: a redőny! Jó hír, hogy a németekhez hasonlóan - ahol az építési szabályok szerint már nem épülhet ház aluredőny nélkül -, nálunk is mind többen felismerik az alumínium redőny energiatakarékosságát, védelmi funkcióját, előnyeit, amiket télen-nyáron élvezhetünk. Hiszen ki ne szeretné, ha a fűtésszámlája a harmadával csökkene? Ha nem fakítaná ki a nap a bútorkárpitot? Ha vihar idején sem kellene félni az ablaküveg sérülésétől?


Tény, hogy az alumínium redőny a legnépszerűbb kültéri árnyékoló, nem lehet azonban eleget hangsúlyozni, milyen nagyszerű és hosszú távú, értéknövelő beruházásról van szó, mennyit spórol nekünk, és hogyan óvja az ablakainkat.

Alumínium redőny és a csekkek

Nos, a fűtésszezon közeledtével a legtöbb magyar háztartásban torokszorító témaként kerül szóba a fűtés. Az alumínium redőny bizonyítottan 30-40 százalék körüli megtakarítást hoz, és még az új építésű házaknál is jócskán, mintegy 15-20 százalékkal csökkenti a fűtésköltséget. Az alumínium redőny ráadásul nyáron is besegít: az árnyékolt helyiséget a legnagyobb forróságban is kellemes, 26-28 Celsius-fok körül tartja, ami szükségtelenné teszi az energiafaló légkondicionáló bekapcsolását, és a hűtőgépet is megkíméljük.

Az alumínium redőny és az időjárás

Az idei nyár bebizonyította, hogy egyik pillanatról a másikra zápor, sőt, jégeső szakadhat a nyakunkba, a szélviharban fák dőlhetnek ki, ami a ház legvédtelenebb részeit, az üvegfelületeit sem feltétlenül kíméli. Jó szolgálatot tesz ilyenkor az alumínium redőny! A kültéri igénybevételnek UV-stabilizált, masszív felépítésű, rozsdamentes alumínium lamellák és alkatrészek tesznek eleget.


Alumínium redőny és a technológia

A Rollstar egyedi, méretpontos alumínium redőnyt gyárt, élen járó technológiával. Az oldalról egymásba csúsztatott duplafalú, poliuretánhabbal töltött, görgőzött lamellák leeresztett állapotban oldalt megvezetve lezárják az ajtó- vagy ablaknyílást, feltekerve pedig védőtokban helyezkednek el. Teljesen leeresztett állapotban a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók automatikusan megakadályozzák a redőny feltolását. Az extrudált alumíniumprofilból készített vezetősínek rugalmas tömítése csendes működést biztosít. Az aluredőny a technológiával lépést tartva automatizálható, eső- és szélérzékelővel okosítható, működése akár a napfelkelte és naplemente idejét beprogramozva időzíthető, tehát tökéletesen az életstílusunkhoz igazítható.

Alumínium redőny és az időzítés

Energiatakarékosságán, stabil felépítésén túl az alumínium redőny nagy előnye, hogy soha nem késő felszereltetni. Igaz, a legjobb, ha már jókor, a ház tervezésének idején gondolunk rá. Mikor melyik alumínium redőnyt válasszuk? A külső tokos aluredőny bármikor felszerelhető, amikor úgy döntünk, energiabarátabbá, takarékosabbá és komfortosabbá szeretnénk tenni otthonunkat. A vakolható tokrendszerű redőnnyel már az építészeti tervezés fázisában kalkulálnunk kell. Az előrelátás eredménye, hogy a homlokzat láthatatlan részévé válik a redőnytok, ami rendkívül esztétikus. Az építész mellett érdemes a Rollstar szakértőitől is tanácsot kérni, akik többek között a szigetelés vastagságának és egyéb paraméterek birtokában segítenek a legmegfelelőbb alumínium redőny megtervezésében, majd legyártásában, helyszíni felszerelésében. Ha a nyílászárócserével együtt szeretnénk letudni a redőnyvásárlást, akkor az ideális választás az ablakkal egybeépített, műanyag belső tokos redőny. A kompakt változat, vagyis a szúnyoghálóval egybeépített alumínium redőny okos rendszerében közös lefutóban, egymás mögött mozog a redőny és a szúnyogháló. E praktikus kompakt típust ugyancsak sokan kedvelik.


Alumínium redőny és a színek

Itt az ideje, hogy ne „szürke eminenciásként” gondoljunk az aluredőnyre! Kattintson a a Rollstar látványtervezőjére, és győződjön meg arról, hogy milyen jól állnak a színek az alumínium redőnynek! A homlokzat, a lábazat, a tetőfedés színeivel tökéletesen harmonizáló aluredőny a ház díszévé válik. A RAL-skáláról választott árnyalatért felár fizetendő, de a hatás megfizethetetlen! Attól pedig ne tartsunk, hogy a nap kifakítja, foltokat hagy a lamellákon, hiszen UV-stabilizáltak.

Meggyőztük, vagy van még kérdése? Keresse a Rollstar szakembereit: www.rollstar.hu !

 

Látványtervező link

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Amiért előnyös zsaluziát választani

Hazánkban a kültéri árnyékolók esetében a legtöbb ember még mindig csak a redőnyt ismeri, holott számos egyéb alternatíva is elérhető már a magyar piacon. Ilyen többek között a zsaluzia, ami nem...


Komfort rádióhullámokkal

A déli hőségben maguktól leereszkedő redőnyök, a hol itt, holott felkapcsolódó világítás, amely a szabadság alatt azt alátszatot kelti, mintha otthon lenne valaki; fűtés, mely már amunkahelyről...