Milyen előnyökkel jár a távirányítós redőny?

2011-07-01 16:57:49 |

Távirányítós redőny vásárlása előtt érdemes átgondolni, hogy annak milyen funkcióit szeretnék kihasználni.

A kényelmet egy- vagy többcsatornás (a gyártóra jellemző RTS frekvenciával működő) kézi adók, rádiós érzékelők és időkapcsolók adják. A motoros redőny használata kényelmes, hiszen a távirányítóval a szoba bármelyik sarkából a kívánt pozícióba engedhetjük a redőnyt. A motoros és vezérelt redőnyök a beépíthető „feltolásgátlók” segítségével vagyonvédelmet, a riasztókkal együtt pedig biztonságot adnak.
A vezérelt árnyékolókkal jelentős energia-megtakarítás érhető el. A jó minőségű önműködő alumínium redőnyök a lakások belső hőmérsékletét lényegesen befolyásolják: nyáron megvédve azt a túlzott felmelegedéstől, míg télen a leeresztett redőny hőszigetelő rétegként védi a drága fűtési energia elillanását. Az energia-megtakarítás mértékének kiszámítása a Somfy szimulációs programmal pontosítható, és a beépítési költségek az üzemeltetés során bizonyíthatóan, belátható időn belül, megtérülnek.

Mitől lesz a redőny automata vagy önműködő?

A redőny tokjába motor kerül, amit egy vezérlés működtet. Az árnyékoló akkor válik automatává, ha a motoros redőnyhöz olyan érzékelőket teszünk - például szél- és fény, hőmérséklet vagy egyéb érzékelőt -, ami az időjárási körülményekre reagálva az előre beprogramozott értékek alapján működteti az árnyékolókat. Például, nyáron, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték fölé kerül, a redőnyök lehúzódnak, és megakadályozzák a túlmelegedést, így a belső hőmérséklet több fokkal is csökkenthető. Bizonyos esetekben a redőnyök utólag is motorizálhatóak.

A redőnyök működtetéséhez a motort és vezérlést a SOMFY termékek biztosítják.
Keresse bizalommal partnereinket országszerte!
www.somfy.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Spóroljon a fűtési költségen automatikus redőnyökkel

Nem kell minden nap új trükköket kipróbálnia ahhoz, hogy a téli fűtésszámlájának összegét lecsökkentse. Elegendő a meglévő redőnyöket motoros működtetésűvé alakítani, és időzítővel vagy...


Redőnyrácsok

Üzlet portálok, kirakatok, garázsok és egyéb hasonló jellegű épületrészek időszakos lezárására és egyben behatolás elleni védelmére számos bevált kaputechnikai megoldás létezik. Vannak azonban...