Milyen előnyökkel jár a távirányítós redőny?

2011-07-01 16:57:49 |

Távirányítós redőny vásárlása előtt érdemes átgondolni, hogy annak milyen funkcióit szeretnék kihasználni.

A kényelmet egy- vagy többcsatornás (a gyártóra jellemző RTS frekvenciával működő) kézi adók, rádiós érzékelők és időkapcsolók adják. A motoros redőny használata kényelmes, hiszen a távirányítóval a szoba bármelyik sarkából a kívánt pozícióba engedhetjük a redőnyt. A motoros és vezérelt redőnyök a beépíthető „feltolásgátlók” segítségével vagyonvédelmet, a riasztókkal együtt pedig biztonságot adnak.
A vezérelt árnyékolókkal jelentős energia-megtakarítás érhető el. A jó minőségű önműködő alumínium redőnyök a lakások belső hőmérsékletét lényegesen befolyásolják: nyáron megvédve azt a túlzott felmelegedéstől, míg télen a leeresztett redőny hőszigetelő rétegként védi a drága fűtési energia elillanását. Az energia-megtakarítás mértékének kiszámítása a Somfy szimulációs programmal pontosítható, és a beépítési költségek az üzemeltetés során bizonyíthatóan, belátható időn belül, megtérülnek.

Mitől lesz a redőny automata vagy önműködő?

A redőny tokjába motor kerül, amit egy vezérlés működtet. Az árnyékoló akkor válik automatává, ha a motoros redőnyhöz olyan érzékelőket teszünk - például szél- és fény, hőmérséklet vagy egyéb érzékelőt -, ami az időjárási körülményekre reagálva az előre beprogramozott értékek alapján működteti az árnyékolókat. Például, nyáron, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték fölé kerül, a redőnyök lehúzódnak, és megakadályozzák a túlmelegedést, így a belső hőmérséklet több fokkal is csökkenthető. Bizonyos esetekben a redőnyök utólag is motorizálhatóak.

A redőnyök működtetéséhez a motort és vezérlést a SOMFY termékek biztosítják.
Keresse bizalommal partnereinket országszerte!
www.somfy.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Az úszókapu kiválasztása

Hazánkban egyre jobban elterjedt az úgynevezett úszókapu rendszerek használata. Esztétikus, könnyen nyitható és automatizálható. Mind lakossági mind ipari felhasználásra a Roller Gate Kft....


Bútorredőnyök

Nincs új a nap alatt, mondhatnánk, a rég feledésbe merült dolgok előbb utóbb kissé megváltozott formában visszatérnek, a jelen igényihez igazítva. Ez történt a régi irodai szekrények redőnyös...