Fűnyírási 1x1

Mindenki a szép gyep elérésén fáradozik, de hogy igazán jó eredményt érjünk el, pár dolgot át kell gondolnunk, meg kell ismernünk. Mint például azt, hogy milyen gyakran kell füvet nyírni? Melyik az Önnek megfelelő fűnyíró? A helyes gyepápolásról a GARDENA szakembereitől olvashatnak néhány tippet.

Mikor és milyen gyakran?

Egy fontos alapszabály: ne hagyja a füvet túl hosszúra nőni! A rendszeres nyírásnak köszönhetően a gyep dúsabb és szebb lesz, mert a fű bokrosodni kezd. Amennyiben a fű mégis hosszabbra nőtt (mint pl. nyaralás után), legfeljebb a fű teljes hosszának 1/3-át vágjuk vissza egyszerre. Igény esetén több lépcsőben vágjuk vissza a kívánt hosszra.
Az első tavaszi nyírás akkor időszerű, mikor már az első fűszálak sarjadnak. A fő növekedési időszakban – április és június között – lehetőség szerint a füvet heti egy alkalommal nyírjuk le.

Mekkora az ideális vágási magasság?

Díszgyep esetén 3-4,5 cm között ajánljuk, a sportgyep ideális hossza pedig 4,5-6 cm között van. Frissvetés esetén a füvet eleinte hagyjuk hoszszabbra nőni, illetve a fűnyírón is állítsuk a vágási magasságot nagyobbra.

Melyik a megfelelő fűnyíró?

Amikor el kell dönteni, hogy milyen fűnyírót vásároljon, mindig saját igényeit vegye figyelembe! Az alábbi szempontokat ajánlott végiggondolni.
Aki a golfpálya minőségű, angol gyepet szeretne kertjébe, tökéletes vágásképet biztosító fűnyíróra van szüksége. Ilyen a GARDENA Suhanó fűnyíró. Az eredmény: mintha ollóval vágta volna le a füvet. Minden GARDENA Suhanó kézi fűnyíró érintésmentes technológiával készül. Ez azt jelenti, hogy vágás közben a késhenger és az alsó kés nem érnek össze. Ez garantálja hosszú távon is a tiszta vágásképet és a halk, könnyű munkát.
Erősen tagolt kertekbe (pl. ahol sok virágágyás, fa, sövény van) ajánljuk a világújdonság GARDENA Kanyar-go fűnyírót. Ezzel a fűnyíróval egyedülálló módon, problémamentesen fordulhat minden sarokban és szögletben. Ami ezt lehetővé teszi; a kormány és a dönthető, teleszkópos kormányrúd. A kormány segítségével – a fűnyíró megemelése nélkül – kényelmes, helytakarékos, kis íves fordulás lehetséges, minden szögben és szűk helyen, mint pl. bokrok alatt, fák körül és sarkokban. A dönthető tolórúd lehetővé teszi, hogy a fűnyíró mellett haladjunk, így nem probléma többé a sövény, kerítés és falak menti nyírás. Ugyanennek a funkciónak köszönhetően a fűgyűjtő kosár eltávolítása és visszahelyezése is egyszerű. A kormányrúd a gyorskapcsoló segítségével egyszerűen félbehajtható, így annál fogva hordozható, és a garázsban is tökéletesen elfér.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fűnyírás, fűnyíró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Több mint 100 szerszám, egy akkumulátor

A RYOBI® ONE+ innovatív otthoni és kerti szerszámok sora egyre bővül. 2019 januárjától több mint 100 szerszámot használhatunk ugyanazzal az akkumulátorral, így a ONE+ a legnagyobb 18V-os...


Intelligens, kényelmes, hálózatba kapcsolt

Az AL-KO 2019-ben új, nagyobb felületre szánt robotokkal egészíti ki a tavaly bevezetett 3. generációs robotfűnyíró családját. Az 1200-as és 2000-es típuscsalád gépei 1200 m2, illetve 2000 m2-es...