A High Wheelereké a jövő

Nagy keréken pörög az MTD

Az MTD 2008-ban ismét számos műszaki újítással teszi készülékeit még felhasználó-barátabbá. Felismerve a jelenlegi fogyasztói igényeket, erőteljesebben fókuszál High Wheeler (nagykerekű) fűnyíróinak fejlesztésére, melyek mind inkább kulcstermékké válnak az európai piacokon is.

Néhány évvel ezelőtt új koncepcióval állt elő az MTD. Elsőként tervezte meg, és vezette be hátsó nagykerekű fűnyíró gépeit, az ún. High Wheelereket (HW), amelyek eleinte csak prémium márkás szortimentjében voltak elérhetőek, azonban ma már több márkanév alatt is (MTD, MTD Pro, Yard-Man) kereskedelmi forgalomba kerülnek. A megoldás újszerűsége a nagyobb átmérővel rendelkező hátsó kerekek beépítésében rejlik, ezáltal csökkentve a készülék fordulókörét, és növelve annak manőverezhetőségét. A munkavégzés így lényegesen egyszerűbb és hatékonyabb nagyobb dőlésszögű pázsitfelületek ápolásakor is, ugyanakkor a termék nem veszít használati értékéből, tárolhatóságából, menettulajdonságaiból.
A felsorolt előnyöket a fogyasztók egyre szélesebb köre is felismeri, akárcsak konkurens gyártók, hasonló konstrukciókat vezetve be a piacra. A HW típusok iránt folyamatosan növekvő igényt átgondolva az MTD kiszélesítette kínálatát, különböző felszereltségekkel ajánlja nagykerekű fűnyíróit, az alapkategóriás tolós kiviteltől egészen a professzionális, önjáró készülékekig.
A kibővített termékkínálatot jelzi, hogy több vágóasztal közül is válogathatunk (46 cm - 53 cm) különböző motortípusokkal kombinálva (MTD ThorX, Kawasaki, Briggs&Stratton) azokat, valamint az idei évtől minden HW géptípusnál alapfelszereltség lett a központi egykezes kerékmagasság állítás, a megnövelt térfogatú vászongyűjtő, illetve az ergonómiai tolókar.
Az önjáró szegmensben választhatunk első- és hátsó hajtást egyaránt, mely az MTD egyedi zártrendszerű, fém kapcsolókörmös hajtóművének segítségével emelkedőn felfelé haladva, terhelt állapotban (teltebb gyűjtő) is nagyobb teljesítmény leadására képes.
A hajtóegység gondozásmentes, konstrukciójának köszönhetően teljes élettartamra garantált kenéssel rendelkezik. A menetstabilitást növelik a szintén új formát kapott, és ugyanakkor megerősített kettős csapágyazású, szélesebb nyomtávú ABS kerekek, amelyek nagyobb típusok esetében gumírozott felülettel rendelkeznek. Ez a gyepkímélő megoldás nehezebb terepviszonyok mellett is a biztos és könnyű haladást segíti elő.
Az MTD 2008-as HW modelljei közül kiemelésre méltó az SPK 53 HW névre keresztelt önjáró fűnyíró, amely a korábban felsorolt tulajdonságok mellett olyan extrákkal rendelkezik, mint a keményfedeles, szűkített gyűjtő beépített telítettségjelzővel. Így a levágott fű mennyisége nyírás közben is nyomon követhető, a megtelt gyűjtő pedig a tolókaron keresztül egy mozdulattal levehető és üríthető. Emellett a készülék 4 az 1-ben funkcióval is büszkélkedhet, azaz a megszokott gyűjtés és oldalkiszórás mellett a deflektor kialakításának köszönhetően hátsó kiszórásra, valamint mulcsozásra is lehetőségünk nyílik. A hibátlan működésről a Kawasaki FJ 180 V erőforrása gondoskodik, melynek vezérlését a tolókaron rögzített sebességszabályzó panel végzi.
Hasonló paraméterekkel jellemezhetjük a kizárólag az MTD szakkereskedői hálózatában kapható YM 5521 SPO HW név alatt forgalomba kerülő típust. Az 53 cm-es munkaszélesség és a 80 literes gyűjtőkapacitás parkápolók számára is megfelelő alternatívát nyújthat nagyobb területek karbantartásához. A felhasznált kiváló minőségű anyagok és a korábbról már ismert MTD OHV ThorX 55 benzinmotor párosításával az MTD újraértelmezte a fűnyírás élményét. A fűnyírómotorok új generációja kiemelkedően alacsony káros anyag-, valamint csökkentett zajkibocsátásával segíti környezetünk megóvását, ugyanakkor a legkomolyabb környezetvédelmi szabályozásoknak is megfelel. Az MTD a felsoroltak mellett elektromos indítású HW modelleket is kínál.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fűnyíró, mtd, kerti gép

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűnyírótraktor meghajtások

Nagy, füves területek nyírásához ideális eszköz a fűnyírótraktor. Ezlehet oldalra kidobós, vagy fűgyűjtős, illetve rendelkezhet mulcsozás funkcióval is.


Einhell fűnyírók

Az Einhell igazán bőséges fűnyíró választékot kínál a kertészkedőknek. Ezek között megtalálhatók a lítium akkus vezeték nélküli elektromos változatok, a legkülönbözőbb teljesítményű hálózati...