Tépőzáras tégla

2020-06-24 14:22:50 | Módosítva: 2020-11-15 16:40:28

Ugyanúgy néz ki, mint a beton falazóblokk, csakhogy környezetbarát, mert egyrészt fenntartható erdőgazdálkodásból származó rétegragasztott fapanelből (CLT) van, másrészt mivel sokkal könnyebb a betonnál, csekélyebb alapozás szükséges hozzá, ami megint spórol a környezetszennyező gyártású cementtel és a pénzzel.


Az összeszerelése pedig olyan egyszerű, mintha legóznánk, mert az elemek acél tépőzárral rögzíthetők egymáshoz. Ezzel a szakmunka jelentős részét is kiváltja, tehát tovább csökken az építési költség.


A fának köszönhetően a GTCLM-blokk hő- és hangszigetelő képessége rendkívül jó. A fa-falazóelem üregeiben futhatnak a vezetékek és a csőrendszer, illetve akár nem fix hőszigetelő anyaggal is ki lehet tölteni, mint például a befújt cellulózpehely. Amennyiben az épületre nincs tovább szükség, a falazóelemek szétszedhetők, és máshol, más célra újból összeállíthatók.

forrás: 365.reblok.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tépőzár, tégla

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mire érzékeny a vályog?

MESTER+E kérdésre szinte mindenki tudja a választ: a vályog ellensége a víz, minden megjelenési formájában. Mivel a vályog földhöz hasonló anyag, ezért könnyen magába szívja a vizet, párát és...


A mészhomok tégla

A mészhomoktégla egy nagy hagyománnyal rendelkező, mesterséges falazóanyag. Olcsó és statikailag kiváló építőanyag, nyomásállósága az agyagtéglánál nagyobb, ugyanakkor hőszigetelési képessége...