Fúrás, vésés, csiszolás, vágás…

Új, profi termékvonal az Einhelltől

2013-07-01 10:27:08 | Módosítva: 2013-09-18 11:15:10

A barkácskategória jól ismert márkája újabb piaci területet kíván meghódítani hamarosan Magyarországon is elérhető professzionális termékeivel. Az „Einhell Professional” jelzésű szerszámgépek megjelenésükben hasonlítanak a már elterjedten használt, piros színű, felsőkategóriás barkácsgépekhez, de tartalmukban egyértelműen az ipari felhasználókat célozzák meg.

Jól érzékelteti a gépek minőségét, hogy a gyártó 2 év garanciát vállal rájuk akkor is, ha ipari – akár napi 8 óra, folyamatos – használatnak vannak kitéve. Ehhez elsősorban nagyon jó minőségű anyagokra van szükség – ami vonatkozik a csapágyazástól kezdve a külső burkolatig mindenre – és persze a gondos gyártástechnológiára, a gyártás végén pedig a folyamatos minőségellenőrzésre is. Ezek a szerszámgépek már egyértelműen a profi gépek kategóriájában futnak, de áruk kedvezőbb azoknál.


A választékban többféle sarokcsiszoló, fúrókalapács és bontókalapács is megtalálható. Az egykezes 750 W-os, és a fordulatszám-szabályozós 1200 W-os sarokcsiszoló a külső helyszíni és a műhelyben végzendő fémmunkákhoz egyaránt ajánlható, a 2000-, illetve 2600 W-os kétkezes gépek pedig már daraboláshoz is ideálisak. A könnyű, illetve nehéz fúrókalapács és az 1300 W teljesítményű bontókalapács az építőipar nélkülözhetetlen szerszámgépei.


A termékek tesztelésére Németországban olyan szakembereket kértek meg, akik nap mint nap ilyen gépekkel dolgoznak. A visszajelzések és tapasztalatok nagyon pozitívak voltak. A fúró- és vésőkalapácsok teljesítményét meggyőzőnek találták, a nagyobb teljesítményű készülékkel (TP-RH 40 E) pl. fal- és fürdőszoba bontási munkálatok sem okoztak nehézséget. Egy fürdőszobában a teljes csempét lebontották vele vakolatig, ezután pedig a nagyobb méretű beton hulladékot kisebb darabokra aprították. 


A szakemberek szerint sem a kisebbik készülék a maga 2,9 kg-os, sem a nagyobbik gép 6 kg-os súlyával nem számít nehéznek, jól kézre áll, megfelelően kiegyensúlyozott, könnyen kezelhető.A hosszabb ideig tartó használat során fontos tényező, hogy egy-egy gépnél milyen módon oldották meg a rezgések elvezetését. Az Einhell TP-RH 40 E fúró-és vésőkalapács ebből a szempontból is nagyon jól szerepelt a teszten. A sarokcsiszolók esetében is megelégedettséggel nyilatkoztak a teljesítményről és a minőségről a szakemberek. Az ár-érték arányt is megfelelőnek találták valamennyi profi Einhell terméket illetően.

KATALÓGUS

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belvíz ellen

Cikkünk írásakor még zömmel fagyott a föld, de az átázott talaj és a megfagyott belvizek azt sejtetik, hogy olvadáskor még jelentősebb belvízproblémák előtt állunk. Az erősen telített talaj szinte...


Einhell - Red Line

Minőségi fejlődésen ment keresztül az Einhell márka, amit a belső tartalom változásán túl a színek is jelképeznek. A korábbi sárga, majd a következő lépcsőfokot jelentő kék színű gépek mellet mára...