Mi is az a QR kód?

2013-06-10 12:31:53 | Módosítva: 2014-02-11 11:27:09

Egyre gyakrabban találkozhatunk - akár az utcai plakátokon, tárgyakon, a nyomtatott újságokban – azzal a furcsa négyzetes mintázattal, amit sokan talán nonfiguratív műalkotásnak gondolnak. Pedig nem az, hanem egy modern informatikai eszköz. Szerepe az egyre terjedő okostelefonokkal kapcsolódik össze.

A statisztikák szerint a használatban lévő telefonok fele ún. okostelefon; nem csak fényképez, rádiót, TV-t és zenét szolgálat – és még hosszasan sorolhatnánk, mi mindent tud –, hanem pillanatok alatt az internetre is csatlakozik. Itt kapcsolódik össze a fényképezés és az internet. Ha ugyanis telefonunkat – a megfelelő program bekapcsolása után – egy ilyen QR kódra irányítjuk, akkor másodpercek alatt megjelenik az az internetes tartalom rajta, amit a QR kód mögé rejtettek. 


Telefonunk képernyőjén elindulhat egy Youtube videó, egy cég aktuális akciós ajánlata, vagy éppen vásárolhatunk a segítségével bármilyen terméket, szolgáltatást. A QR kód azonnal arra a netes oldalra (URL-re) vezet minket, amit a kód készítői szeretnének. Komoly lehetőséget kínál ez a nyomtatott sajtó – így az Ezermester, és lapunk olvasói – számára is. Mostantól szeretnénk is egyre gyakrabban élni ezzel a lehetőséggel. Ha pl. olvasóink egy cikkben találkoznak egy QR kód képével, akkor vegyék kézbe telefonjukat, és használják nyugodtan a QR kód olvasót; biztosak lehetnek abban, hogy ott olyan információt kapnak, amit nyomtatásban lehetetlen lenne megadni. Láthatják a cikkben leírt technológiát videón, további képanyaggal bővebb információval találkozhatnak, de akár meg is rendelhetik az adott eszközt, terméket. Használják ki az új lehetőségeket. Megéri!

Programok

Androidos telefonokon QR kód olvasására alkalmas program pl.:

- QR Droid,
- QR-kód olvasó,
- QR Scan Studio Mobile.

Iphone készülékekhez ajánljuk pl.:

- QR Reader-t.Az üreges gömböket magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból állítják elő, és lehűlésüket követően a belsejükben vákuum alakul ki. Ezekben a mikro-méretű vákuumterekben már nem a megszokott módon érvényesülnek a hő terjedésével és vezetésével kapcsolatos fizikai törvényszerűségek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Intelligens kéziszerszámok jönnek

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatóak az ütvefúrók és csavarbehajtók, ésa felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. A Milwaukee® új technológiája megnöveli...


Ötletes gomb Androidos telefonokhoz

Az okostelefonok a legújabb statisztikák szerint átvették a vezetést a régebbi, „csak” telefonálásra alkalmas céleszközöktől. De hogy tudjuk egyszerűen elérni azt a csomó funkciót, amit eszközünk...