Összehajtható táblagép

2011-05-13 13:09:55 | Módosítva: 2011-05-13 14:19:00

Rövid időn belül nagy méretű táblagépünk is elférhet zsebünkben, a Samsung legújabb fejlesztésének köszönhetően.

3-4 colosnál nagyobb kijelzőjű okostelefont a zsebünkben hordani meglehetősen kényelmetlen, a 8-10 colos táblagépeket pedig egyenesen lehetetlen ily módon hordozni (hacsak nincs ilyen nadrágunk). 2008-ban a Samsung ugyan már bemutatott egy flexibilis OLED kijelzőt, ám ez nem volt alkalmas arra, hogy félbehajtsák, középen törés keletkezett rajta. Szilikongumi közbeiktatásával kiküszöbölhető ez a jelenség, a most bemutatott AMOLED megjelenítő is ennek köszönheti rugalmasságát. Két fél kijelzőt egy vékony szilikonrétegre helyeznek, felületüket pedig 1-1 védőüveggel takarják le, utóbbiaknak köszönhetően érintőkijelzőként is használhatóak. Az így kialakított "szendvics" tokba helyezve félbehajtható, aminek köszönhetően a táblagép mérete felére csökken. Előnye a felépítésnek, hogy 180 fokban meghajtva sem szenved maradandó alakváltozást, és 100.000 hajtás után is mindössze 6%-nyi fényerőcsökkenést mértek a hajtás vonalában. Szintén pozitívum, hogy a most bemutatott újdonság olcsón rendelkezésre álló részegységekből áll, nincs szükség költséges fejlesztésekre.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Bérces Balázs


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mi is az a QR kód?

Egyre gyakrabban találkozhatunk - akár az utcai plakátokon, tárgyakon, a nyomtatott újságokban – azzal a furcsa négyzetes mintázattal, amit sokan talán nonfiguratív műalkotásnak gondolnak. Pedig...


Táblagépek

Azt mondják, hogy a notebook-ok, netbookkok piaca kissé visszaesett. A "tettes" valószínűleg egy gyorsuló ütemben terjedő számítástechnikai újdonság, a tablet, vagy kicsit magyarosítva; táblagép.