Napelemmel működtetett árnyékolók

2013-04-23 10:50:06 | Módosítva: 2018-04-16 13:28:14

Felújította házát, de nem gondolt időben minden részletre? Esetleg már az építkezés megkezdése után értesült a különböző automatizált eszközökről és árnyékoló berendezésekről? A napelemes rendszernek köszönhetően a Somfy a legegyszerűbb utólagos motorizálást ajánlja különböző redőnyökhöz.

Rádiós redőny

Az lakás túlmelegedését észlelve jön rá az ember, hogy az árnyékolók beépítésére nagy szükség lett volna, de akkor már szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik a falat újra kivésetni. Erre kínál azonnali megoldást a napelemes motorral szerelt rádiós redőny, ahol napelem adja az energiát a motornak. Ráadásul az Oximo WireFreeTM RTS egy teljesen vezetékmentes megoldást biztosít, így a redőnymotornak nem kell külön tápvezetéket kiépíttetni. A rendszer pedig alkalmas minden típusú redőny utólagos motorizálásához, legyen szó kombi redőnyről, ráépíthető tokos redőnyről, vagy éppen a tetőablak redőnyéről.

Ez a komplett rendszer – vagyis a motor, az akkumulátor és a napelem 100%-ig önállóan és megbízhatóan működik. Az akkumulátor töltése folyamatos, még borús időben is, mert a napelem egész napi működéshez szükséges feltöltést biztosít. A motor működés közben folyamatosan figyeli a terhelést, és ennek megfelelően állítja be a szükséges nyomatékot, nincs szükség manuális korrekcióra. Akadály, illetve lefagyás esetén megáll, az esetleges erőszakos feltolásnak pedig ellenáll.

A rendszer motorja, amely Somfy szabadalom, egyrészt alacsony fogyasztású, vagyis csak szükséges esetben használja az akkumulátort, továbbá hosszú élettartamú is. A teszteredményekről illetve garanciális kérdésekről érdeklődjön országosan a Somfy partnerhálózatában!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Amiért előnyös zsaluziát választani

Hazánkban a kültéri árnyékolók esetében a legtöbb ember még mindig csak a redőnyt ismeri, holott számos egyéb alternatíva is elérhető már a magyar piacon. Ilyen többek között a zsaluzia, ami nem...


Árnyékolók karbantartása

Ahhoz, hogy a különféle napárnyékolók ne foltos-koszos kellékei legyenek a környezetünknek, legalább egyszer egy évben, lehetőleg a nyári szezon kezdetén némi karbantartást igényelnek. Ezzel...