Napelemmel működtetett árnyékolók

2013-04-23 10:50:06 | Módosítva: 2018-04-16 13:28:14

Felújította házát, de nem gondolt időben minden részletre? Esetleg már az építkezés megkezdése után értesült a különböző automatizált eszközökről és árnyékoló berendezésekről? A napelemes rendszernek köszönhetően a Somfy a legegyszerűbb utólagos motorizálást ajánlja különböző redőnyökhöz.

Rádiós redőny

Az lakás túlmelegedését észlelve jön rá az ember, hogy az árnyékolók beépítésére nagy szükség lett volna, de akkor már szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik a falat újra kivésetni. Erre kínál azonnali megoldást a napelemes motorral szerelt rádiós redőny, ahol napelem adja az energiát a motornak. Ráadásul az Oximo WireFreeTM RTS egy teljesen vezetékmentes megoldást biztosít, így a redőnymotornak nem kell külön tápvezetéket kiépíttetni. A rendszer pedig alkalmas minden típusú redőny utólagos motorizálásához, legyen szó kombi redőnyről, ráépíthető tokos redőnyről, vagy éppen a tetőablak redőnyéről.

Ez a komplett rendszer – vagyis a motor, az akkumulátor és a napelem 100%-ig önállóan és megbízhatóan működik. Az akkumulátor töltése folyamatos, még borús időben is, mert a napelem egész napi működéshez szükséges feltöltést biztosít. A motor működés közben folyamatosan figyeli a terhelést, és ennek megfelelően állítja be a szükséges nyomatékot, nincs szükség manuális korrekcióra. Akadály, illetve lefagyás esetén megáll, az esetleges erőszakos feltolásnak pedig ellenáll.

A rendszer motorja, amely Somfy szabadalom, egyrészt alacsony fogyasztású, vagyis csak szükséges esetben használja az akkumulátort, továbbá hosszú élettartamú is. A teszteredményekről illetve garanciális kérdésekről érdeklődjön országosan a Somfy partnerhálózatában!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Külső és belső árnyékolók

Az épületek ablakfelületeinél nagyon lényeges a különféle árnyékolók használata. Ezek hatásossága attól is függ, hogy milyen anyagúak és hogy kívül vagy belül kerülnek-e felszerelésre. A nagy...


Okosfólia

Külső és belső árnyékolók tárházát használjuk, amikor a napsütéstől, vagy a túlzott belátástól kívánjuk megvédeni otthonunkat. Az ablaküvegek átláthatóvá vagy átláthatatlanná tétele különböző...