Öntözéstechnika

A kert nem tartozéka, hanem szerves része otthonunknak. Ezt a magyar háztartásokban is egyre több helyen felismerik. A szép, ápolt kert kialakításában segít Önnek a Gardena. Magyarország éghajlati viszonyai mellett állandó öntözésről kell gondoskodnunk. Ezt leghatékonyabban automata öntözőberendezéssel érhetjük el, mely biztosítja az egyenletes vízkijuttatást. A Gardena többféle alternatívát kínál, az egészen egyszerűtől a teljes automatizálásig.

Sprinkler-system

Kerttulajdonosoknak, magánszemélyeknek ajánljuk. Tervezése és szerelése végtelenül egyszerű, a biztosított "Tervezési csomag" segítségével mindenki könnyedén elvégezheti. A rendszer 9 V-os szelepek segítségével teljesen automatizálható, nincs szükség elektromos kábelekre. Megfelelő kivitelezés esetén karbantartása minimális időt vesz igénybe. Kényelmi szempontokat is figyelembe véve, akár rádióvezérléssel is ellátható. A szórófejek alján elhelyezett víztelenítő szelep gondoskodik a szórófejek és a vezetékek automatikus fagymentesítéséről.

Pipeline

A kerten belüli vízszállítás legpraktikusabb módja. A kert bármely részére el tudjuk juttatni a vizet anélkül, hogy a hosszú tömlő megkeserítené az életünket. A gyorscsatlakozókkal ellátott "Csatlakozó doboz" és "Vízkonnektor" lehetővé teszi az egyszerű kezelhetőséget, és így az öntözés akár 2-3 méteres tömlődarabbal is megoldható a kert bármely pontján. A vízvételi helyeket összekötő vezeték föld felett és föld alatt egyaránt vezethető.

Micro-Drip-system

Víztakarékossági okból ajánljuk a Micro-Drip-system hálózatot, mely a Sprinkler-system rendszerhez is csatlakoztatható. Sokoldalúan használható különálló növényekhez, soros kultúrákhoz, növényágyásokhoz, télikertekhez, balkonnövényekhez és sziklakertekhez. A berendezés lényege a mikroszórófejes és csepegtető öntözés, mely az esetleges nyomásingadozások ellenére is azonos vízmennyiség kijuttatására képes.

Öntözőkomputerek

Az öntözésvezérlők megoldást kínálnak kisebb és nagyobb öntözőberendezések automatizálására. A programozásuk és szerelésük egyszerű. A hálózati áramtól függetlenül be- és kikapcsolják az öntözőrendszert, anélkül hogy hozzá kellene nyúlni. A csapra szerelhető öntözőkomputerek távollétünk alatt is megóvják kertünket a kiszáradástól.
A csapra szerelhető öntözőkomputerekkel az automatizálás könnyen megoldható. Lehetővé teszik, hogy a föld feletti öntözőfejek (pl. Aquazoom 250/2, POLO 250) az általunk meghatározott időpontban és mennyiségben öntözzenek. Üzembe helyezésük, szerelésük egyszerű. A vezérlés és az öntözőfejek összekötése GARDENA tömlők és gyorscsatlakozók segítségével gyorsan elvégezhető. A rendszer beüzemelése nem igényel villanyszerelőt, mert működését egy 9 V-os alkáli elem biztosítja.

A csapra szerelhető komputerek néhány előnye:

  • talajtípustól, növényzettől függően állítható a kijutatott vízmennyiség,
  • tetszőleges öntözési időpont beállítás,
  • tetszőleges időintervallum beállítás,
  • egyszerű, átlátható kezelhetőség,
  • széleskörű felhasználhatóság,
  • nincs szükség elektromos bekötésre,
  • esőérzékelő és talajnedvesség érzékelő csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek,
  • lehetővé teszik az éjszakai öntözést, így kisebb a párolgási veszteség, nem perzseljük le a növényzetet, és csökkentjük a fellépő víznyomási problémákat.

Az öntözőkomputerek széles skálája létezik. A GARDENA vezérlések az egyszerű vízprogramozó órától a profi napelemes öntözőkomputerekig minden igényt képesek kielégíteni. A vezérlők segítségével az öntözés hatékonyabbá és kényelmesebbé válik. Amennyiben az öntözőrendszert valamelyik területi márkaképviselet vagy szerződött partner építi meg, a GARDENA 3 év szavatosságot vállal a termékekre.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ne hagyja pénzét elfolyni!

A Fővárosi Vízművek folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti fogyasztói számára az ügyintézés folyamatát. Ennek egyik eleme a locsolási...


Öntözés hatékonyan, csepegtetve

Az öntözésnek számos módja van – árasztó, esőztető stb. –, ám a mikro öntözési módok, köztük a csepegtető öntözés hatékonysága és takarékossága miatt kitűnik a többi közül. Egyetlen hátránya az...